Apelează: 0734 354 828

Burghie coroana. Carotiere pentru metal

Se afiseaza 1-12 din 337 produs(e)

Burghie coroana pentru metal reprezinta o categorie esentiala de scule pentru prelucrari prin aschiere, indispensabile in diverse domenii industriale. Aceste instrumente specializate sunt proiectate pentru a efectua gauriri de precizie intr-o gama larga de materiale metalice, oferind eficienta si precizie inalta.

Burghie coroana. Caracteristici Generale:

Burghiile coroana pentru metal sunt fabricate din otel rapid (HSS) si pot fi acoperite cu nitrura de titan aluminiu (TiAlN) pentru o durabilitate si o rezistenta sporita la uzura si caldura. Aceste caracteristici le fac ideale pentru utilizare in conditii de lucru solicitante, cum ar fi gaurirea metalelor dure sau abrazive.

Tipuri de Burghie Coroana:

 • Burghie Coroana HSS-TiAlN: Aceste burghie sunt acoperite cu TiAlN, oferind o rezistenta superioara la temperaturi inalte si o durata de viata extinsa.
 • Burghie Coroana cu Prindere Weldon: Aceste burghie au o prindere de tip Weldon, asigurand o fixare robusta si precisa, ideala pentru aplicatii grele.

Utilizari si Aplicatii:

Burghiile coroana pentru metal sunt utilizate intr-o varietate de industrii, inclusiv in constructii metalice, industria aero-spatiala, automotive si inginerie mecanica. Ele sunt perfecte pentru crearea de gauri de dimensiuni mari, gaurirea pentru fixatii sau trecerea cablurilor.

Avantaje si Beneficii:

 • Eficienta Inalta: Reduc timpul de gaurire si cresc productivitatea.
 • Versatilitate: Pot fi utilizate pe o gama larga de materiale metalice.
 • Durabilitate: Rezista la uzura si temperaturi inalte, prelungind durata de viata a sculei.
 • Precizie: Asigura gauriri precise si finisaje netede.

Instructiuni de Utilizare si Intretinere:

 • Utilizare: Selectati burghiul adecvat materialului, fixati-l corect in mandrina si utilizati vitezele de rotatie recomandate.
 • Intretinere: Curatati burghiul dupa fiecare utilizare, depozitati-l intr-un loc uscat si ascutiti-l regulat.

Precautii si Siguranta:

 • Echipament de Protectie: Utilizati ochelari de siguranta si protectie auditiva.
 • Fixarea Materialului: Asigurati-va ca piesa de lucru este fixata ferm.
 • Utilizarea Lichidului de Racire: Aplicati lichid de racire pentru a preveni supraincalzirea.

Burghie coroana pentru metal sunt scule indispensabile in prelucrarea metalelor, oferind eficienta, durabilitate si precizie. Alegerea corecta a burghiului coroana si respectarea instructiunilor de utilizare si intretinere asigura rezultate optime si o durata de viata extinsa a sculei.

Intrebari frecvente (FAQs) despre Burghie coroana pentru metal

Cum influenteaza materialele prelucrate calitatea gauririi de precizie?
Materialul prelucrat joaca un rol crucial in calitatea gauririi de precizie. Diferite materiale necesita abordari diferite in ceea ce priveste alegerea burghiului, viteza de rotatie si avansul. De exemplu, materialele dure si abrazive, cum ar fi otelul inoxidabil, necesita burghie cu acoperiri speciale si viteze de rotatie mai scazute pentru a preveni uzura rapida si supraincalzirea. Pe de alta parte, materialele mai moi, cum ar fi aluminiul, pot fi prelucrate la viteze mai mari, dar necesita o atentie speciala pentru a evita deformarea. De asemenea, este esential sa se utilizeze lichid de racire adecvat pentru a reduce caldura generata in timpul gauririi si pentru a asigura un finisaj neted al gaurii.
Ce tipuri de burghie sunt cele mai potrivite pentru gauriri de precizie?
Pentru gauriri de precizie, burghiile coroana fabricate din otel rapid (HSS) sau cele acoperite cu nitrura de titan aluminiu (TiAlN) sunt adesea preferate. Aceste burghie ofera o duritate si o rezistenta la uzura superioara, permitandu-le sa mentina o muchie ascutita si o forma precisa pentru o perioada mai lunga. Burghiile cu geometrie optimizata si cu unghiuri de taiere special concepute sunt, de asemenea, esentiale pentru a minimiza erorile si a asigura un finisaj neted al gaurii. In plus, burghiile cu prindere Weldon sunt recomandate pentru aplicatii grele, deoarece ofera o fixare mai sigura si reduc riscul de alunecare sau rasucire in timpul gauririi.
Cum se asigura alinierea corecta si precizia in timpul gauririi?
Alinierea corecta si precizia in timpul gauririi sunt asigurate prin utilizarea echipamentelor de inalta calitate si a tehnicilor de pozitionare precise. Masinile de gaurit cu control numeric (CNC) sunt adesea utilizate in aplicatii de precizie, deoarece ofera control precis asupra pozitionarii burghiului si a parametrilor de gaurire. De asemenea, este crucial sa se efectueze setari si calibrari riguroase ale masinii inainte de inceperea gauririi, inclusiv verificarea aliniamentului burghiului si a piesei de lucru. Utilizarea dispozitivelor de fixare adecvate pentru a mentine piesa de lucru ferma si stabila este, de asemenea, esentiala pentru a preveni miscarile nedorite care pot afecta precizia gauririi. In plus, aplicarea tehnicilor de masurare si verificare dupa gaurire asigura ca dimensiunile gaurii corespund cu specificatiile proiectului.
Ce rol joaca lichidul de racire in gauririle de precizie?
Lichidul de racire este vital in gauririle de precizie, deoarece ajuta la mentinerea unei temperaturi constante a burghiului si a piesei de lucru, prevenind supraincalzirea si deformarea. Utilizarea unui lichid de racire adecvat asigura, de asemenea, indepartarea eficienta a aschiilor si reduce frecarea, ceea ce contribuie la un finisaj mai neted al gaurii si prelungeste durata de viata a burghiului. In functie de materialul prelucrat si de tipul de gaurire, pot fi folosite diferite tipuri de lichide de racire, de la uleiuri pana la emulsii pe baza de apa, fiecare avand proprietati specifice care imbunatatesc calitatea gauririi.
Ce inseamna o gaurire de precizie?
Gaurirea de precizie se refera la procesul de creare a gaurilor cu tolerante stricte si dimensiuni exacte, necesara in aplicatii unde precizia este critica, cum ar fi in industria aero-spatiala sau in fabricarea de componente mecanice de inalta precizie. Spre deosebire de gaurirea standard, care poate tolera o oarecare variatie in dimensiunea si finisajul gaurii, gaurirea de precizie necesita echipamente specializate, cum ar fi burghie coroana de inalta calitate, masini de gaurit cu control numeric (CNC) pentru a mentine alinierea exacta si viteze de rotatie controlate precis. De asemenea, este esentiala utilizarea tehnicilor de masurare si verificare riguroase pentru a asigura ca fiecare gaurire indeplineste specificatiile exacte.
Filtrează după
Tip accesoriu
Utilizare
În plus... Mai puțin
Material
Diametru carota (Ø)
În plus... Mai puțin
Adancime maxima de gaurire
Producatori
Preț
lei lei
Filtru

RECOMANDAREA LUNII

Product added to wishlist
Produs adăugat în comparator