Apelează: 0734 354 828

Universaluri

Universal cu 3 bacuri cu fixare centrica DIN 6350, D160 - dimensiuni Universal cu 3 bacuri cu fixare centrica DIN 6350, D160 - dimensiuni 2
  Disponibil in stoc furnizor
  Se afiseaza 1-12 din 220 produs(e)

  Universaluri pentru strunguri metal sunt unelte care sunt utilizate pentru a asigura fixarea unei piese de metal pe masina de strunjire. Acestea sunt proiectate pentru a se potrivi unui numar larg de forme diferite ale pieselor de metal, astfel incat acestea sa poata fi fixate in mod sigur pe masina. Universalurile sunt fabricate din materiale dure, precum otelul, pentru a rezista la solicitarile de strunjire si asigura o fixare sigura a pieselor de metal. Sunt utilizate in special in industria de prelucrare a metalelor, unde sunt necesare fixari puternice pentru a permite o prelucrare precisa a pieselor.

  Tipuri de universaluri pentru strunguri metal

  • Universaluri de fixare prin filetare: acestea au o gaura filetata in partea superioara, care se potriveste cu piulita filetata de pe masina de strunjire. Sunt utilizate pentru a fixa piese cu o forma cilindrica sau conica.
  • Universaluri cu gauri: acestea au mai multe gauri prin care se pot introduce suruburi sau piulite pentru a fixa piesa de metal. Sunt utilizate pentru a fixa piese cu forme diferite sau care au gauri prin care pot fi fixate.
  • Universaluri cu prindere prin frecare: acestea sunt fabricate dintr-un material cu proprietati de frecare, precum cauciucul, si sunt utilizate pentru a fixa piese cu forme neregulate.
  • Universaluri cu clesti: acestea au un mecanism de prindere care poate fi actionat manual sau cu ajutorul unei piulite pentru a fixa piesa de metal. Sunt utilizate pentru a fixa piese cu forme neregulate sau care au gauri prin care nu pot fi fixate cu alte tipuri de universaluri.
  • Universaluri cu clesti de tip mandrina: acestea au un mecanism de prindere care poate fi actionat manual sau cu ajutorul unei piulite pentru a fixa piesa de metal. Sunt utilizate in special pentru a fixa piese cu forme cilindrice.

  Avantajele utilizarii unui universal pentru strung metal

  • Flexibilitate: universalurile sunt proiectate pentru a se potrivi unui numar larg de forme diferite ale pieselor de metal, astfel incat acestea sa poata fi fixate in mod sigur pe masina. Acest lucru permite prelucrarea unui numar mai mare de piese de metal fara a fi necesara schimbarea universalului.
  • Siguranta: universalurile sunt fabricate din materiale dure, precum otelul, pentru a rezista la solicitarile de strunjire si asigura o fixare sigura a pieselor de metal. Acest lucru reduce riscul de deformare sau avarie a pieselor de metal in timpul prelucrarii.
  • Eficienta: utilizarea unui universal poate reduce timpul necesar pentru a fixa piesa de metal pe masina, astfel incat prelucrarea sa poata incepe mai repede. De asemenea, poate reduce costurile legate de prelucrarea pieselor de metal, deoarece nu mai sunt necesare diferite tipuri de fixatoare pentru forme diferite ale pieselor.
  • Precizie: universalurile sunt proiectate pentru a asigura o fixare puternica a pieselor de metal, astfel incat acestea sa ramana stabile in timpul prelucrarii. Aceasta poate contribui la o prelucrare mai precisa a pieselor de metal.

  Sfaturi de achizitie la cele mai bune universaluri pentru strung metal

  • Verifica compatibilitatea cu masina de strunjire: asigura-te ca universalul pe care il achizitionezi este compatibil cu masina de strunjire pe care o folosesti.
  • Tine cont de forma pieselor de metal pe care le vei prelucra: alege un universal care se potriveste formei pieselor de metal pe care le vei prelucra. Daca ai de prelucrat piese cu forme neregulate, ar trebui sa optezi pentru un universal cu prindere prin frecare sau cu clesti.
  • Alege un universal de calitate: investeste intr-un universal fabricat din materiale de calitate, precum otelul, pentru a asigura o durata de viata mai mare si o fixare sigura a pieselor de metal.
  • Verifica dimensiunile universalului: asigura-te ca universalul pe care il achizitionezi are dimensiunile potrivite pentru piesele de metal pe care le vei prelucra.
  • Cauta oferte avantajoase: comparati preturile diferitelor universaluri disponibile pe piata pentru a gasi cea mai buna oferta. Nu in ultimul rand, nu uita sa citesti review-urile altor utilizatori pentru a afla care sunt cele mai bune universaluri pentru strung metal.

  Sfaturi de siguranta pentru universaluri la strung metal

  • Verifica intotdeauna daca universalul este fixat corect pe masina de strunjire inainte de a incepe prelucrarea.
  • Asigura-te ca piesa de metal este fixata in mod sigur in universal inainte de a incepe prelucrarea.
  • Nu atinge universalul sau piesa de metal in timpul prelucrarii, deoarece pot fi foarte fierbinti.
  • Utilizeaza intotdeauna echipament de protectie, cum ar fi ochelari de protectie si manusi, atunci cand lucrezi cu universalurile la strung metal.
  • Verifica periodic starea universalului pentru a te asigura ca nu prezinta deformari sau fisuri care ar putea afecta siguranta utilizarii. Inlocuieste universalul daca prezinta semne de uzura sau deteriorare.
  • Respecta intotdeauna indicatiile producatorului privind utilizarea si intretinerea universalurilor la strung metal.

  Cum se intretine corect un universal pentru strung metal

  • Curata intotdeauna universalul dupa utilizare, indepartand orice urma de metal prelucrat sau ulei.
  • Lubrifiaza intotdeauna partile mobile ale universalului dupa ce il cureti, pentru a preveni uzura prematura.
  • Verifica periodic starea universalului pentru a te asigura ca nu prezinta deformari sau fisuri care ar putea afecta siguranta utilizarii. Inlocuieste universalul daca prezinta semne de uzura sau deteriorare.
  • Respecta intotdeauna indicatiile producatorului privind intretinerea universalului, care pot include instructiuni pentru curatare si lubrifiere.
  • Nu suprasolicita universalul prin utilizarea lui pentru a prelucra piese de metal mai grele decat poate suporta.
  • Depoziteaza universalul intr-un loc uscat si protejat de umiditate, pentru a-l proteja de rugina.
  • Asigura-te ca universalul este fixat corect pe masina de strunjire inainte de a incepe prelucrarea. Acest lucru poate preveni deformarea sau avarierea universalului in timpul utilizarii.
  Filtrează după
  Diametru universal
  În plus... Mai puțin
  Numar de bacuri
  Mod fixare bacuri
  D1
  În plus... Mai puțin
  D2
  În plus... Mai puțin
  D3
  În plus... Mai puțin
  H1
  În plus... Mai puțin
  H
  În plus... Mai puțin
  A
  În plus... Mai puțin
  B
  În plus... Mai puțin
  C
  D
  În plus... Mai puțin
  E
  În plus... Mai puțin
  F
  În plus... Mai puțin
  G
  În plus... Mai puțin
  J
  În plus... Mai puțin
  Conicitate
  În plus... Mai puțin
  Dimensiuni
  În plus... Mai puțin
  Material
  Preț
  lei lei
  Producătorii
  Filtru

  RECOMANDAREA LUNII

  Product added to wishlist
  Produs adăugat în comparator