Informații și comenzi: 0763 502 222 | office@emasiniunelte.ro
Roata englezeasca

Roata englezeasca

Conține 9 produse.
Showing 1 - 9 of 9 items
 • Roata englezeasca Bernardo RSM 560
  06-1116

  Roata englezeasca RSM 560  RSM 560 poate prelucra foi metalice din otel cu grosimi de pana la 1,2 mm avand o cursa de maxim 560 mm. Acest model este ideal pentru tinichigeriile auto profesionale, atelierele de prelucrari metalice etc.

  540 € fără TVA
  2 581 lei cu TVA
 • Roata englezeasca Bernardo RSM 710
  06-1114

  Roata englezeasca RSM 710 | Echipamente pentru prelucrare profile metalice RSM 710 este destinata prelucrarii foilor metalice din otel cu grosimi de pana la 1,2 mm avand o cursa de maxim 710 mm. Acest model este ideal pentru tinichigeriile auto profesionale, atelierele de prelucrari metalice etc.

  586 € fără TVA
  2 800 lei cu TVA
 • Roata englezeasca Holzmann RSM 710
  RSM710

  Roata englezeasca RSM 710 | Echipamente pentru prelucrare profile metalice Holzmann RSM 710 este destinata prelucrarii foilor metalice din otel cu grosimi de pana la 1,2 mm avand o cursa de maxim 710 mm. Acest model este ideal pentru tinichigeriile auto profesionale, atelierele de prelucrari metalice etc.

  617 € fără TVA
  2 949 lei cu TVA
 • Roata englezeasca Bernardo RSM 1040
  06-1113

  Roata englezeasca RSM 1040 | Echipamente pentru prelucrare profile metalice RSM 1040 este conceputa pentru prelucrarea foilor metalice din otel cu grosimi de pana la 1,2 mm avand o cursa de maxim 1040 mm. Acest model este destinat pentru exploatarea profesionala in tinichigeriile auto profesionale, atelierele de prelucrari metalice etc.

  1 255 € fără TVA
  5 998 lei cu TVA
 • Roata englezeasca Bernardo RSM 830
  06-1121

  Roata englezeasca Bernardo RSM 830 RSM 830 este conceputa pentru realizarea operatiunilor de prelucrare a foilor metalice din otel cu grosimi de pana la 1,3 mm avand o cursa de maxim 830 mm. Acest model este ideal pentru tinichigeriile auto profesionale, atelierele de prelucrari metalice etc.

  1 517 € fără TVA
  7 250 lei cu TVA
 • Roata englezeasca Bernardo RSM 960
  06-1115

  Roata englezeasca Bernardo RSM 960 RSM 960 este conceputa pentru realizarea operatiunilor de prelucrare a foilor metalice din otel cu grosimi de pana la 1,5 mm avand o cursa de maxim 860 mm. Acest model este ideal pentru tinichigeriile auto profesionale, atelierele de prelucrari metalice etc.

  1 582 € fără TVA
  7 560 lei cu TVA
 • Roata englezeasca Cormak FH 1.2/710
  CFH1,2-710

  Roata englezeasca Cormak FH 1.2/710 | Echipamente pentru prelucrare profile metalice RSM 710 este o roata englezeasca pentru prelucrarea foilor metalice din otel cu grosimi de pana la 1,2 mm avand o cursa de maxim 710 mm. Aceasta roata este recomandata tinichigeriile auto profesionale, atelierele de prelucrari metalice etc.

   
 • Roata englezeasca Cormak 1,2 mm
  C1,2

  Roata englezeasca Cormak 1,2 mm | Echipamente pentru prelucrare profile metalice RSM 710 este o roata englezeasca pentru prelucrarea foilor metalice din otel cu grosimi de pana la 1,2 mm avand o cursa de maxim 710 mm. Aceasta roata este recomandata tinichigeriile auto profesionale, atelierele de prelucrari metalice etc.

   
 • Roata englezeasca Cormak - 1,2mm
  C-1,2

  Roata englezeasca Cormak - 1,2 mm | Echipamente pentru prelucrare profile metalice Cormak - 1,2 mm este o roata englezeasca pentru prelucrarea foilor metalice din otel cu grosimi de pana la 1,2 mm avand o cursa de maxim 710 mm. Aceasta roata este recomandata tinichigeriile auto profesionale, atelierele de prelucrari metalice etc.

   

Roata englezeasca este un echipament pentru prelucrarea metalului care permite utilizatorilor sa realizeze curbe din foile metalice plate din materiale precum aluminiu sau otel.

Piesele produse prin acest proces sunt scumpe datorita metodei de prelucrare care presupune un grad ridicat de pregatire dar prezinta avantajele posibilitatii realizarii a numeroase tipuri de panouri cu aceeasi roata englezeasca.

Roata englezeasca este o masina de prelucrare a foii metalice utilizata atunci cand este necesara realizarea unui numar relativ redus de curbe in domenii precum constuctia de barci, restaurarea unor masini, pentru realizarea diferitelor prototipuri de masini sau componente aeronautice.

Cea mai mare utilizare a unei roti englezesti se regaseste in domeniul productiei de masinbi sport pentru a realiza diferite piese din aliajele aluminiului.

O roata englezeasca este construita asemeni literei „C”. La capetele C-ului se regasesc doua role. Rola superioara are de regula o suprafata diametrala plana, in vreme ce rola inferioara are o suprafata diametrala rotunjita.

Adancimea cadrului C este denumita generic gat si determina cursa materialului. Constructia cadrului unei roti englezesti este foarte importanta in exploatarea acesteia. Daca in timpul secolului al 19-lea aceste masini erau prevazute cu cadre din fonta, s-a renuntat la aceasta deoarece cadrele realizate din otel sunt mult mai robuste si mai rezistente la fortele de presare necesare.

Operarea unei roti englezesti presupune trecerea unei foi metalice printre cele doua role. In acest proces foaia metalica va fi intinsa si subtiata. Pe masura ce materialul se intinde, acesta va forma o suprafata convexa pe rola inferioara.

Aria suprafetei dupa prelucrare depinde de unghiul la care se intinde materialul in miljoc raportat la marginile piesei de prelucrat.

O roata englezeasca este limitata in procesul de prelucrare de cinci parametri, si anume:

 • grosimea foii metalice pe care o poate prelucra echipamentul;
 • cusa maxima a materialului (adancimea „gatului” masinii);
 • dimensiunile piesei de prelucrat pe care o poate manipula fizic operatorul uman;
 • riscul intinderii / subtierii prea mari a materialului in cazul foilor metalice cu dimensiuni mari (nu se recomanda utilizarea unor foi metalice prea subtiri sau prea moi);
 • pe masura ce dimensiunile foii metalice de prelucrat cresc, munca implicata si dificultatea operatiei cresc proportional.

Aceste limitari ale rotilor englezesti sunt cele care impun de multe ori realizarea anumitor componente din mai multe piese.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste rotile englezesti oferindu-va solutii cu un raport foarte bun pret – beneficiu de la producatorii BERNARDO, METALLKRAFT, OPTIMUM si HOLZMANN MASCHINEN.