Apelează: 0734 354 828

Roata englezeasca

Roata englezeasca

Roata englezeasca Cormak FH 1.2/710

Pret la cerere

Solicita o oferta
Roata englezeasca

Roata englezeasca Cormak 1,2 mm

Pret la cerere

Solicita o oferta
Se afiseaza 1-2 din 2 produs(e)

Roata englezeasca este un echipament de atelier specializat folosit pentru a modela si a forma metalul in diverse forme. Acesta este un instrument indispensabil in metalurgie si in special in formarea caroseriilor auto.

Roata englezeasca | La ce se utilizeaza?

Roata englezeasca este utilizata in principal pentru a forma si a modela panouri de metal, cum ar fi cele de pe caroseriile auto. Este, de asemenea, utilizata in atelierele de restaurare si in industria aeronautica pentru a forma componente metalice.

10 lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti o Roata englezeasca:

 1. Calitatea constructiei: O roata englezeasca de calitate va fi robusta si durabila.
 2. Dimensiunea: Trebuie sa se potriveasca cu spatiul de lucru disponibil in atelierul dvs.
 3. Capacitatea de formare: Asigurati-va ca poate forma metalul la dimensiunea si grosimea dorita.
 4. Reglajul: Verificati daca are setari reglabile pentru a se potrivi cu nevoile dvs. specifice.
 5. Usurinta de utilizare: O roata englezeasca ar trebui sa fie intuitiva si usor de folosit.
 6. Cost: Intelegeti valoarea pe care o obtineti pentru pret.
 7. Siguranta: Cautati caracteristici de siguranta, cum ar fi protectia la prindere.
 8. Marca: Optati pentru o marca de incredere cu recenzii bune.
 9. Service si suport: Asigurati-va ca exista suport disponibil pentru intretinere si reparatii.
 10. Accesorii: Verificati ce accesorii sunt incluse si ce ar putea fi necesare pentru a achizitiona separat.

Avantaje Roata englezeasca:

 • Versatilitate: Poate fi utilizata pentru a forma o varietate de materiale metalice.
 • Precizie: Ofera o precizie inalta in modelarea metalului.
 • Eficienta: Permite formarea rapida si eficienta a metalului.
 • Economisirea materialelor: Reducerea deseurilor de metal prin formare precisa.

Dezavantaje Roata englezeasca:

 • Cost: Poate fi o investitie semnificativa.
 • Necesita experienta: Utilizarea eficienta a rotii englezesti necesita o anumita experienta si abilitati.
 • Intretinere: Necesita intretinere pentru a mentine performanta.

Roata englezeasca | Ce accesorii si consumabile sunt necesare?

 • Role de formare: Diferite role de formare pot fi necesare pentru a forma diferite tipuri de contururi.
 • Role de rezerva: Este util sa aveti role de rezerva in cazul in care cele actuale se uzeaza sau se deterioreaza.
 • Lubrifianti: Lubrifiantii pot fi necesari pentru a asigura functionarea lina a echipamentului.
 • Echipament de protectie: Manusi, ochelari de protectie si alte echipamente de siguranta sunt esentiale atunci cand lucrati cu metalul.

Roata englezeasca este un instrument esential in orice atelier de metalurgie sau de caroserie, care ofera o tehnica de modelare de inalta precizie. Cu abilitatea sa de a forma panouri de metal si a crea contururi complexe, acest echipament de atelier este un aliat de incredere pentru profesionisti. Cu toate acestea, alegerea unei roti englezesti de calitate necesita o analiza atenta a nevoilor specifice ale atelierului, precum si a costurilor asociate cu achizitia si intretinerea echipamentului. Indiferent daca sunteti un mester pasionat sau un profesionist in domeniu, roata englezeasca poate fi un instrument indispensabil in arsenalul dvs. de formare a metalului.

Roata englezeasca este un echipament pentru prelucrarea metalului care permite utilizatorilor sa realizeze curbe din foile metalice plate din materiale precum aluminiu sau otel.

Piesele produse prin acest proces sunt scumpe datorita metodei de prelucrare care presupune un grad ridicat de pregatire dar prezinta avantajele posibilitatii realizarii a numeroase tipuri de panouri cu aceeasi roata englezeasca.

Roata englezeasca este o masina de prelucrare a foii metalice utilizata atunci cand este necesara realizarea unui numar relativ redus de curbe in domenii precum constuctia de barci, restaurarea unor masini, pentru realizarea diferitelor prototipuri de masini sau componente aeronautice.

Cea mai mare utilizare a unei roti englezesti se regaseste in domeniul productiei de masinbi sport pentru a realiza diferite piese din aliajele aluminiului.

O roata englezeasca este construita asemeni literei „C”. La capetele C-ului se regasesc doua role. Rola superioara are de regula o suprafata diametrala plana, in vreme ce rola inferioara are o suprafata diametrala rotunjita.

Adancimea cadrului C este denumita generic gat si determina cursa materialului. Constructia cadrului unei roti englezesti este foarte importanta in exploatarea acesteia. Daca in timpul secolului al 19-lea aceste masini erau prevazute cu cadre din fonta, s-a renuntat la aceasta deoarece cadrele realizate din otel sunt mult mai robuste si mai rezistente la fortele de presare necesare.

Operarea unei roti englezesti presupune trecerea unei foi metalice printre cele doua role. In acest proces foaia metalica va fi intinsa si subtiata. Pe masura ce materialul se intinde, acesta va forma o suprafata convexa pe rola inferioara.

Aria suprafetei dupa prelucrare depinde de unghiul la care se intinde materialul in miljoc raportat la marginile piesei de prelucrat.

O roata englezeasca este limitata in procesul de prelucrare de cinci parametri, si anume:

 • grosimea foii metalice pe care o poate prelucra echipamentul;
 • cusa maxima a materialului (adancimea „gatului” masinii);
 • dimensiunile piesei de prelucrat pe care o poate manipula fizic operatorul uman;
 • riscul intinderii / subtierii prea mari a materialului in cazul foilor metalice cu dimensiuni mari (nu se recomanda utilizarea unor foi metalice prea subtiri sau prea moi);
 • pe masura ce dimensiunile foii metalice de prelucrat cresc, munca implicata si dificultatea operatiei cresc proportional.

Aceste limitari ale rotilor englezesti sunt cele care impun de multe ori realizarea anumitor componente din mai multe piese.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste rotile englezesti oferindu-va solutii cu un raport foarte bun pret – beneficiu de la producatorii CORMAK, METALLKRAFT, OPTIMUM si HOLZMANN MASCHINEN.

Intrebari frecvente (FAQs)

Ce este o Roata Englezeasca?
O Roata Englezeasca este un instrument de atelier utilizat pentru a forma si a modela metalul in diverse forme. Este folosit in special pentru formarea caroseriilor auto si a panourilor metalice.
Cum functioneaza o Roata Englezeasca?
Roata englezeasca functioneaza prin aplicarea de presiune asupra metalului intre doua role, una fixa si una mobila. Metalul este apoi manuit prin masina, formandu-se in conturul dorit.
La ce se utilizeaza o Roata Englezeasca?
Roata englezeasca este utilizata pentru a modela si a forma panouri de metal. Este folosita in mod obisnuit in industria auto pentru a forma caroserii, dar poate fi de asemenea utilizata in alte industrii precum aeronautica sau in atelierele de restaurare.
Ce tipuri de metal pot fi modelate cu o Roata Englezeasca?
Majoritatea metalelor maleabile pot fi modelate cu o roata englezeasca, inclusiv aluminiul, cuprul, otelul si aliajele de otel.
Care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii unei Roti Englezesti?
Avantajele includ capacitatea de a forma o varietate de metale cu precizie ridicata si eficienta. Dezavantajele pot include costul masinii, necesitatea unei experiente semnificative pentru a o utiliza eficient si necesitatea unei intretineri regulate.
Filtrează după
Grosime maxima tabla din aluminiu
Adancime de lucru
Producătorii
Filtru

RECOMANDAREA LUNII

Product added to wishlist
Produs adăugat în comparator