Apelează: 0734 354 828

Masini pentru rindeluire

Masini pentru rindeluire

Masina pentru rindeluire abric Cormak DMA 53L

Pret la cerere

Solicita o oferta
Masini pentru rindeluire

Masina pentru rindeluire abric Cormak DMA 41L

Pret la cerere

Solicita o oferta
Masina pentru rindeluire abric Nikmann DMA 41L Masina pentru rindeluire abric Nikmann DMA 41L 2
  Pret la cerere
  Masini pentru rindeluire

  Masina pentru rindeluire abric Nikmann DMA 41L

  Pret la cerere

  Solicita o oferta
  Masina pentru rindeluire abric Nikmann DMA 53L Masina pentru rindeluire abric Nikmann DMA 53L 2
   Pret la cerere
   Masini pentru rindeluire

   Masina pentru rindeluire abric Nikmann DMA 53L

   Pret la cerere

   Solicita o oferta
   Elementele de comanda sunt aranjate logic fiind usor de actionat Elementele de comanda sunt aranjate logic fiind usor de actionat 2
    Pret la cerere
    Masini pentru rindeluire

    Masina pentru rindeluire Cormak MB 503

    Pret la cerere

    Solicita o oferta

    Rindeluirea lemnului este una dintre operatiunile esentiale in prelucrarea secundara a lemnului.

    Operatia de rindeluire a lemnului se executa cu masini specializate denumite masini de rindeluit sau masini abric (abricuri).

    O masina de rindeluit (abricht lemn) este o masina lemn utilizata pentru obtinerea unei fete drepte a unei piese din lemn.

    Denumita si rindea, o astfel de masina pentru rindeluit poate fi utilizata pentru a aplatiza, pentru a reduce grosimea unei piese din lemn, pentru a obtine o fata dreapta a unei piese din lemn, atat de esenta moale, cat si de esenta tare.

    O masina de rindeluit, abric, este utilizata pentru a obtine o fata plana a piesei de prelucrat orizontal, vertical sau inclinate, precum si pentru a indrepta marginile piesei (cu ajutorul paralelei reglabile la unghi), iar masina de degrosat, masina de rindeluit la grosime, este utilizata pentru a obtine cealalta fata a piesei de prelucrat perfect plana si paralela cu prima.

    Ca si principiu de functionare, o masina abricht este construita cu doua mese (masa de alimentare si masa de evacuare) intre care este pozitionat un bloc taietor prevazut cu cutite care asigura preluarea de material lemnos pe intreaga latime de prelucrare.

    Principalele parti componente ale unui abric

    Doua mese de lucru denumite masa de alimentare (masa pe care piesa eset impinsa spre blocul taietor) si masa de evacuare (masa de pe care piesa prelucrata este evacuata de pe masina – este pozitionata dupa blocul taietor). Piesa de prelucrat trece de pe masa de alimentare peste blocul taietor care asigura preluarea materialului si este eliminata pe masa de evacuare.

    Blocul taietor al unui abric este prevazut cu doua sau mai multe cutite care sunt prevazute cu margini ascutite. Cutitele sunt dispuse radial in arborele portcutit pentru ca acestea sa intre in contact cu piesa de prelucrat pe masura ce arborele se roteste. Asa de rotatie a blocului taietor este paralela cu suprafata meselor cu care este dotata o masina abric si perpendiculara pe masa de alimentare. Cutitele asigura taierea in sens invers directiei de avans a piesei.

    Mesele de alimentare si evacuare ale unui abricht lemn pot fi ajustate independent, desi de regula masa de evacuare este ajustata la nivelul superior al arborelui taietor.

    Modelele de masini de rindeluit abricuri, sunt caracterizate in general de parametri precum: latimea maxima de prelucrare, puterea motorului care actioneaza arborele taietor, numarul de cutite cu care este echipat blocul taietor, adancimea maxima de preluare pe tura si turatia arborelui taietor.

    De regula modelele cu latimi de prelucrare intre 100 – 200 mm sunt utilizate de catre amatori, in vreme ce pentru aplicatii industriale pot fi utilizate masini abric cu latimi de lucru de pana la 500 – 600 mm.

    In ceea ce priveste adancimea de preluare pe tura, adancimea de rindeluire, aceasta poate fi reglata manual sau electronic prin ajustarea inaltimii mesei de alimentare.

    Masini de rindeluit abric – operare

    In ceea ce priveste exploatarea unui abric lemn, piesa de prelucrat este tinuta pe masa de alimentare presata pe ghidajul paralel. Aceasta este impinsa spre blocul taietor si masa de evacuare.

    Cutitele cu care este prevazut arborele taietor asigura eliminarea surplusului de material asigurand planeitatea piesei de prelucrat.

    O masina abric nu poate fi utilizata pentru a obtine o piesa de prelucrat cu grosime constanta. Pentru aceasta operatie este necesara utilizarea unei masini de degrosat.

    Gama de masini pentru rindeluire a lemnului pe care v-o prezentam se adreseaza atat utilizatorilor amatori, cat utilizatorilor profesionisti din ateliere de prelucrare a lemnului cu productie de serie.

    eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare si bugetului disponibil.

    Filtreaza produsele
    Latime de rindeluire
    Numar cutite
    Tensiune de alimentare
    Putere motor S1
    Pret
    lei lei
    Producator (marca)
    mai multe filtre restrange filtrele
    Filtreaza

    RECOMANDAREA LUNII

    Produs adăugat în comparator