Apelează: 0734 354 828

Masini pentru rindeluire

Masini pentru rindeluire

Masina pentru rindeluire abric Cormak DMA 53L

Pret la cerere

Solicita o oferta
Masini pentru rindeluire

Masina pentru rindeluire abric Cormak DMA 41L

Pret la cerere

Solicita o oferta
Masini pentru rindeluire

Masina pentru rindeluire abric Nikmann DMA 41L

Pret la cerere

Solicita o oferta
Se afiseaza 1-12 din 15 produs(e)

Masini de rindeluit, cunoscute si sub denumirea de abricht, sunt echipamente utilizate in industria prelucrarii lemnului pentru a finisa, degrosa si plana suprafetele lemnoase. Aceste masini faciliteaza obtinerea unor suprafete netede si drepte, esentiale in constructia de mobilier si alte aplicatii de lemn.

Masini de rindeluit | Utilizare

Masinile de rindeluit sunt folosite pentru a pregati materialele lemnoase inainte de a fi asamblate in produse finite. Ele sunt utilizate pentru a elimina imperfectiunile, a corecta grosimea si a plana suprafetele, oferind un aspect fin si profesional.

Masini de rindeluit | 10 lucruri de luat in considerare:

 1. Capacitatea de rindeluire: Alegeti o masina cu capacitatea potrivita pentru necesitatile dvs. de prelucrare a lemnului.
 2. Latimea de lucru: Asigurati-va ca latimea de lucru a masinii este suficienta pentru proiectele dvs.
 3. Reglarea inaltimii: Optati pentru o masina care permite reglarea precisa a inaltimii de taiere.
 4. Puterea motorului: Alegeti un motor puternic si eficient pentru a face fata cerintelor dvs.
 5. Siguranta: Verificati functiile de siguranta, cum ar fi opririle de urgenta si protectiile pentru degete.
 6. Gradul de precizie: Optati pentru o masina care ofera precizie ridicata in procesul de rindeluire.
 7. Usurinta de intretinere: Alegeti o masina care necesita intretinere minima si care este usor de curatat.
 8. Pretul: Evalueaza raportul calitate-pret al diferitelor modele disponibile pe piata.
 9. Accesorii si consumabile: Verificati disponibilitatea si costurile accesoriilor si consumabilelor necesare.
 10. Garantia si suportul tehnic: Alegeti un furnizor care ofera o garantie solida si suport tehnic de incredere.

Importanta utilizarii utilajelor de rindeluit

Masinile de rindeluit sunt esentiale pentru a obtine finisaje de calitate in industria prelucrarii lemnului. Ele permit procesarea rapida si eficienta a materialelor si reduc riscul de erori si imperfectiuni.

Masini de rindeluit | Avantaje:

 • Imbunatatirea calitatii produselor finite
 • Reducerea timpului de procesare
 • Precizie ridicata in prelucrarea lemnului
 • Usurinta de utilizare si reglare
 • Reducerea riscurilor de accidente si raniri
 • Cresterea productivitatii si eficientei in atelier
 • Imbunatatirea calitatii si a aspectului produselor finisate

Masini de rindeluit | Dezavantaje:

Costul initial al echipamentului poate fi ridicat

 • Necesita un spatiu adecvat in atelier
 • Consumul de energie poate fi semnificativ
 • Pot necesita intretinere periodica si inlocuirea pieselor uzate
 • Curba de invatare pentru utilizarea corecta a masinii poate fi abrupta
Masini de rindeluit | Accesorii si consumabile necesare:
 • Discuri de taiere si rindeluire, de diferite dimensiuni si tipuri
 • Dispozitive de prindere si fixare a materialelor lemnoase
 • Dispozitive de siguranta, cum ar fi protectiile pentru degete si opririle de urgenta
 • Echipamente de aspiratie pentru a mentine mediul de lucru curat si sigur
 • Accesorii pentru reglarea si setarea precisa a masinii

Masini de rindeluit, esentiale in prelucrarea lemnului, ofera numeroase beneficii, cum ar fi finisarea de calitate, eficienta si precizia ridicata. Alegerea corecta a unui abricht si a accesoriilor asociate poate contribui semnificativ la succesul atelierului dvs. si la calitatea produselor finisate. Tinand cont de factorii importanti precum capacitatea, reglarea grosimii, siguranta si pretul, puteti alege masina de rindeluit care va va permite sa obtineti cele mai bune rezultate in proiectele dvs. de prelucrare a lemnului.

Rindeluirea lemnului este una dintre operatiunile esentiale in prelucrarea secundara a lemnului.

Operatia de rindeluire a lemnului se executa cu masini specializate denumite masini de rindeluit sau masini abric (abricuri).

O masina de rindeluit (abricht lemn) este o masina lemn utilizata pentru obtinerea unei fete drepte a unei piese din lemn.

Denumita si rindea, o astfel de masina pentru rindeluit poate fi utilizata pentru a aplatiza, pentru a reduce grosimea unei piese din lemn, pentru a obtine o fata dreapta a unei piese din lemn, atat de esenta moale, cat si de esenta tare.

O masina de rindeluit, abric, este utilizata pentru a obtine o fata plana a piesei de prelucrat orizontal, vertical sau inclinate, precum si pentru a indrepta marginile piesei (cu ajutorul paralelei reglabile la unghi), iar masina de degrosat, masina de rindeluit la grosime, este utilizata pentru a obtine cealalta fata a piesei de prelucrat perfect plana si paralela cu prima.

Ca si principiu de functionare, o masina abricht este construita cu doua mese (masa de alimentare si masa de evacuare) intre care este pozitionat un bloc taietor prevazut cu cutite care asigura preluarea de material lemnos pe intreaga latime de prelucrare.

Principalele parti componente ale unui abric

Doua mese de lucru denumite masa de alimentare (masa pe care piesa eset impinsa spre blocul taietor) si masa de evacuare (masa de pe care piesa prelucrata este evacuata de pe masina – este pozitionata dupa blocul taietor). Piesa de prelucrat trece de pe masa de alimentare peste blocul taietor care asigura preluarea materialului si este eliminata pe masa de evacuare.

Blocul taietor al unui abric este prevazut cu doua sau mai multe cutite care sunt prevazute cu margini ascutite. Cutitele sunt dispuse radial in arborele portcutit pentru ca acestea sa intre in contact cu piesa de prelucrat pe masura ce arborele se roteste. Asa de rotatie a blocului taietor este paralela cu suprafata meselor cu care este dotata o masina abric si perpendiculara pe masa de alimentare. Cutitele asigura taierea in sens invers directiei de avans a piesei.

Mesele de alimentare si evacuare ale unui abricht lemn pot fi ajustate independent, desi de regula masa de evacuare este ajustata la nivelul superior al arborelui taietor.

Modelele de masini de rindeluit abricuri, sunt caracterizate in general de parametri precum: latimea maxima de prelucrare, puterea motorului care actioneaza arborele taietor, numarul de cutite cu care este echipat blocul taietor, adancimea maxima de preluare pe tura si turatia arborelui taietor.

De regula modelele cu latimi de prelucrare intre 100 – 200 mm sunt utilizate de catre amatori, in vreme ce pentru aplicatii industriale pot fi utilizate masini abric cu latimi de lucru de pana la 500 – 600 mm.

In ceea ce priveste adancimea de preluare pe tura, adancimea de rindeluire, aceasta poate fi reglata manual sau electronic prin ajustarea inaltimii mesei de alimentare.

Masini de rindeluit abric – operare

In ceea ce priveste exploatarea unui abric lemn, piesa de prelucrat este tinuta pe masa de alimentare presata pe ghidajul paralel. Aceasta este impinsa spre blocul taietor si masa de evacuare.

Cutitele cu care este prevazut arborele taietor asigura eliminarea surplusului de material asigurand planeitatea piesei de prelucrat.

O masina abric nu poate fi utilizata pentru a obtine o piesa de prelucrat cu grosime constanta. Pentru aceasta operatie este necesara utilizarea unei masini de degrosat.

Gama de masini pentru rindeluire a lemnului pe care v-o prezentam se adreseaza atat utilizatorilor amatori, cat utilizatorilor profesionisti din ateliere de prelucrare a lemnului cu productie de serie.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare si bugetului disponibil.

Intrebari frecvente (FAQs)

Ce este o masina de rindeluit?
O masina de rindeluit, cunoscuta si sub numele de abricht, este un echipament folosit in prelucrarea lemnului pentru a netezi si aplaniza suprafetele lemnoase. Masinile de rindeluit ofera precizie si eficienta in prelucrarea diferitelor tipuri de lemn.
Cum functioneaza o masina de rindeluit?
Masina de rindeluit functioneaza prin indepartarea stratului nedorit de lemn de pe suprafata materialelor lemnoase. Utilizand discuri de taiere si rindeluire, lemnul este impins printr-o serie de role si ghidaje, care il indreapta si il netezesc pe masura ce trece prin masina.
Cum pot intretine si curata masina de rindeluit?
Pentru a mentine masina de rindeluit in stare buna de functionare, asigurati-va ca o curatati regulat, indepartand aschiile si praful acumulate. Verificati si inlocuiti discurile de taiere si rindeluire in functie de uzura si, daca este necesar, lubrifiati componentele mobile. De asemenea, verificati si ajustati rolele si ghidajele pentru a mentine precizia si calitatea de prelucrare.
Ce tipuri de lemn pot fi prelucrate cu o masina de rindeluit?
Masinile de rindeluit pot prelucra o varietate de tipuri de lemn, de la lemn moale precum pinul, pana la lemn dur precum stejarul sau nucul. Alegerea discurilor de taiere si rindeluire potrivite si ajustarea corecta a masinii va va permite sa obtineti rezultate de inalta calitate in prelucrarea diferitelor tipuri de lemn.
Cum aleg cea mai potrivita masina de rindeluit pentru atelierul meu?
Cand alegeti o masina de rindeluit, luati in considerare urmatorii factori: capacitatea de prelucrare, reglarea grosimii, siguranta, pretul, spatiul disponibil in atelier si necesarul de accesorii si consumabile. De asemenea, tineti cont de tipurile de proiecte pe care le veti realiza si de nivelul de precizie si calitate pe care doriti sa le obtineti.
Filtrează după
Latime de rindeluire
Numar cutite
Tensiune de alimentare
Putere motor S1
Preț
lei lei
Producătorii
Filtru

RECOMANDAREA LUNII

Product added to wishlist
Produs adăugat în comparator