Masini de rectificat plan
Masina de rectificat plan METALLKRAFT FSM 50100
Pret la cerere
Masina de rectificat plan METALLKRAFT FSM 70200
Pret la cerere
Masina de rectificat plan CORMAK SGA4080AHD cu afisaj digital
Pret la cerere
Masina de rectificat plan CORMAK SGA3060AHD cu afisaj digital
Pret la cerere
Masina de rectificat plan CORMAK SGA30100AHD cu afisaj digital
Pret la cerere
Masina de rectificat plan CORMAK SGA40100AHD cu afisaj digital
Pret la cerere
Masina de rectificat plan CORMAK SGA8040AHD cu afisaj digital
Pret la cerere
Masina de rectificat plan CORMAK SGA2050AHD cu afisaj digital
Pret la cerere
Masina de rectificat plan CORMAK SGA4820AHD
Pret la cerere
Masina de rectificat plan CORMAK SGA5425AHD cu afisaj digital
Pret la cerere
Masina de rectificat plan CORMAK SGA6030AHD cu afisaj digital
Pret la cerere
Masina de rectificat plan cu suprafata magnetica CORMAK SGA5425AHD cu afisaj digital
Pret la cerere
Masinile de rectificat sunt masini-unelte cu ajutorul carora se executa operatia de rectificare, o prelucrare prin aschiere cu ajutorul sculelor (pietrelor) abrazive.
La aceste masini, scula executa miscarea principala de aschiere (o rotatie), eventual si unele miscari de avans, iar semifabricatul executa de miscari de avans, arareori ramane imobilizat si asta numai atunci cand este de dimensiuni foarte mari.
Rectificarea, ca procedeu tehnologic, este folosit in scopul generarii unor suprafete care impun o calitate a suprafetei ridicata, precum si precizie dimensionala si abateri de forma si pozitie cat mai mici.
Ca operatie, rectificarea se efectueaza la sfarsitul fluxului tehnologic de prelucrari mecanice, aparand ca o operatie de finisare.
La rectificare se folosesc pietre abrazive de diferite forme, care sunt constituite din materiale abrazive foarte dure, sub forma de granule sau pulberi, solidarizate intre ele cu ajutorul unui liant.
Modul de lucru al unui corp abraziv se poate asemana cu acela al unei freze prevazuta cu un numar foarte mare de dinti. Cum granulele au o aranjare arbitrara, ele lucreaza cu unghiuri de degajare si asezare foarte diferite. Cel mai frecvent, unghiurile de degajare sunt negative, ceea ce duce la deformatii plastice mari in straturile superficiale ale semifabricatului si in aschie. Aceasta determina un consum specific de energie la rectificare mai mare decat la celelalte procedee de prelucrare prin aschiere.
Masinilor de rectificat li se impun anumite caracteristici si anume:
- mers linistit - fara trepidatii, echilibrarea minutioasa a tuturor organelor in miscare;
- batiu masiv si rigid cu sisteme de ghidare corespunzatoare;
- posibilitatea schimbarii sensului de miscare a mesei fara socuri ;
- antrenarea pietrei de rectificat direct de la motorul electric sau prin transmisii cu curele;
- protejarea suprafetelor de ghidare impotriva pulberilor abrazive rezultate din aschiere.
Clasificarea masinilor de rectificat poate fi facuta dupa mai multe criterii. Cea mai intalnita clasificare este dupa forma suprafetei ce se prelucreaza, care grupeaza masinile de rectificat in:
- masini de rectificat plan;
- masini de rectificat rotund;
- masini de rectificat filete, dantura rotilor dintate, arbori canelati etc.
Dupa gradul de universalitate se disting:
- masini de rectificat universale ;
- masini de rectificat specializate.
Masinile de rectificat plan sunt utilaje de precizie care sunt utilizate la operatiunile de rectificare a suprafetelor plane. Prelucrarea precisa a pieselor metalice se face in ateliere profesionale cu ajutorul masinilor de rectificat plan. In trecut operatiunea de rectificare se facea manual, iar mai tarziu utilajele de rectificat au ajutat la dezvoltarea inductriei de prelucrare. Masinile de rectificat plan sunt echipamente versatile, compacte ca dimensiuni si reprezinta utilaje potrivite pentru slefuirea suprafetelor complicate care nu pot fi slefuite usor cu unelte de rectificare conventionale. In ultimii ani a crescut cererea pentru masinile de rectificat, fiind o urmare a dezvoltarii operatiunilor multiple ale industriei.
Masinile de rectificat plan sunt destinate rectificarii suprafetelor plane ale semifabricatelor degrosate in prealabil prin alte procedee de prelucrare.
In urma operatiei de rectificare se pot obtine precizii dimensionale de ± 10 mm pe lungimi de 2000 mm, iar pentru suprafete scurte precizii de ± 5 mm.
Rectificarea plana se poate efectua cu partea cilindrica a unei pietre de tip disc sau cu partea frontala a unei pietre de tip oala.
eMasiniUnelte.ro oferteaza in Romania masini de rectificat plan profesionale de la producatorii CORMAK, METALLKRAFT si OPTIMUM.