Apelează: 0734 354 828

Produse chimice tehnice

Se afiseaza 1-12 din 20 produs(e)
Filtrează după
Produse chimice tehnice
Cantitate livrata
Producătorii
Preț
lei lei
Filtru

RECOMANDAREA LUNII

Produse chimice tehnice

Produsele chimice tehnice sunt substante chimice utilizate in diferite aplicatii tehnice si industriale. Acestea pot fi utilizate intr-o varietate de procese, de la fabricarea de medicamente si produse cosmetice la productia de materiale de constructii si electronice.

Unul dintre cele mai comune tipuri de produse chimice tehnice sunt solventii. Acesti compusi chimici sunt utilizati pentru a dizolva alte substante, cum ar fi vopsele, lacuri sau rasini. Solventii pot fi derivati din diferite surse, cum ar fi petrolul sau plantele. Printre cei mai utilizati solventi se numara alcoolul izopropilic, acetona si benzenul.

Un alt tip important de produse chimice tehnice sunt aditivii. Acesti compusi sunt adaugati la alte produse chimice pentru a imbunatati proprietatile lor. Aditivii pot fi utilizati intr-o varietate de produse, cum ar fi combustibili, produse alimentare si cosmetice. Un exemplu de aditiv este octanul, care este adaugat la combustibili pentru a reduce bataia in flacarile din motor.

Catalizatorii sunt un alt tip de produse chimice tehnice utilizate in industria chimica. Acesti compusi accelereaza sau incetinesc o reactie chimica, fara a fi consumati in proces. Catalizatorii sunt utilizati intr-o varietate de aplicatii, de la productia de fertilizanti si produse farmaceutice la productia de produse alimentare si cosmetice.

Surfactantii sunt un alt tip important de produse chimice tehnice. Acesti compusi sunt utilizati in produse de curatare si in alte produse care necesita reducerea tensiunii superficiale. Surfactantii pot fi derivati din diferite surse, cum ar fi petrolul sau plantele. Un exemplu de surfactant este detergentii, care sunt utilizati in produsele de curatare pentru a reduce tensiunea superficiala si pentru a indeparta grasimea si murdaria.

In concluzie, produsele chimice tehnice sunt compusi chimici esentiali pentru o varietate de aplicatii tehnice si industriale. Acestea includ solventi, aditivi, catalizatori si surfactanti, printre altele. Utilizarea corecta si responsabila a acestor produse chimice este esentiala pentru a evita efectele nocive asupra mediului si sanatatii umane.

Uleiuri si emulsii

Uleiurile si emulsiile sunt doua tipuri de lichide utilizate in masinile de prelucrare a metalului pentru a lubrifia si raci suprafetele de lucru, precum si pentru a imbunatati calitatea si viteza procesului de prelucrare. Aceste lichide sunt amestecate cu apa si pulverizate pe suprafata de lucru a piesei metalice, reducand frecarea si creand un strat de protectie intre scula de prelucrare si materialul prelucrat.

Uleiurile de prelucrare a metalului sunt lichide concentrate care sunt diluate cu apa inainte de utilizare. Aceste uleiuri sunt adesea utilizate pentru prelucrarea metalelor mai grele si mai rezistente la temperatura ridicata. Acestea ofera o lubrifiere excelenta, protectie impotriva coroziunii si racire pentru scula de prelucrare si piesele prelucrate. In plus, uleiurile de prelucrare pot fi mai durabile decat emulsiile, fapt ce le face o alegere buna pentru masinile de prelucrare a metalului de mare viteza.

Emulsiile de prelucrare a metalului sunt amestecuri de ulei si apa care sunt utilizate in masinile de prelucrare a metalului pentru a raci si a lubrifia piesele prelucrate. Acestea sunt mai putin concentrate decat uleiurile si trebuie sa fie diluate cu apa inainte de utilizare. Emulsiile sunt adesea utilizate pentru prelucrarea metalelor usoare si pentru masinile de prelucrare a metalului de viteza medie. Acestea ofera o lubrifiere si protectie impotriva coroziunii, dar pot fi mai putin durabile decat uleiurile de prelucrare.

Sprayuri pentru lubrifiere

Sprayurile pentru lubrifiere sunt produse chimice tehnice utilizate pentru a reduce frecarea si a proteja suprafetele impotriva uzurii si coroziunii. Aceste sprayuri sunt compuse dintr-un ulei sau grasime lubrifianta si un agent propulsor care il pulverizeaza intr-o forma fina, sub presiune, pe suprafetele care trebuie lubrifiate. Sprayurile pentru lubrifiere sunt utilizate intr-o varietate de aplicatii, de la masini si echipamente industriale la biciclete si usi de garaj.

Unul dintre avantajele principale ale sprayurilor pentru lubrifiere este usurinta si rapiditatea cu care pot fi aplicate. Acestea pot fi pulverizate in zone dificil de accesat sau pe suprafete foarte mici. De asemenea, sprayurile pentru lubrifiere ofera o lubrifiere uniforma si consistenta, ceea ce poate imbunatati durabilitatea si performanta suprafetelor lubrifiate.

In plus, sprayurile pentru lubrifiere pot proteja suprafetele impotriva coroziunii si uzurii premature. Acestea pot reduce frecarea dintre piese, ceea ce poate prelungi durata de viata a echipamentelor si masinilor. De asemenea, sprayurile pentru lubrifiere pot fi utilizate pentru a preveni blocarea si imbunatati functionarea usoara a mecanismelor.

Sprayurile pentru lubrifiere sunt disponibile intr-o varietate de formulari pentru a se potrivi cu diferite aplicatii. Unele sunt concepute pentru a fi utilizate in conditii de temperatura extrema sau conditii de umiditate, in timp ce altele sunt formulate pentru a fi utilizate in aplicatii specifice, cum ar fi echipamentele medicale sau industria alimentara.

In general, sprayurile pentru lubrifiere sunt o solutie convenabila si eficienta pentru a proteja si intretine suprafetele lubrifiate. Cu toate acestea, trebuie sa fie utilizate cu precautie si in conformitate cu instructiunile de utilizare pentru a evita orice efecte negative asupra sanatatii sau mediului.

Vaseline si uleiuri

Vaselinele si uleiurile sunt produse chimice tehnice utilizate pentru a proteja, hidrata si lubrifia o varietate de suprafete. Aceste produse sunt compuse din diferite tipuri de uleiuri si grasimi, fie solide sau lichide, care sunt utilizate pentru a crea un strat protector pe suprafetele respective. Ele sunt utilizate intr-o varietate de aplicatii, de la ingrijirea pielii la utilizarea in echipamente industriale si masini.

Vaselinele sunt o forma de parafina care se gaseste sub forma de unguent sau crema. Acestea sunt utilizate in principal pentru a hidrata si a proteja pielea, in special in zonele uscate sau crapate. Vaselinele pot fi, de asemenea, utilizate pentru a preveni iritarea pielii, inclusiv in cazul arsurilor solare, taieturilor sau zgarieturilor. In plus, vaselinele sunt adesea utilizate in industria cosmetica pentru a crea produse precum balsam de buze, lotiuni si alte produse de ingrijire a pielii.

Uleiurile sunt utilizate pentru a lubrifia si proteja diverse echipamente si suprafete. Acestea sunt compuse dintr-un amestec de uleiuri si aditivi pentru a imbunatati proprietatile lor. Uleiurile pot fi utilizate in diferite aplicatii, de la motoare si transmisii auto la echipamente industriale si masini de taiere a metalului. Uleiurile sunt concepute pentru a reduce frecarea dintre piese, a preveni uzura prematura si a imbunatati performanta mecanismelor.

In plus, uleiurile si vaselinele pot fi utilizate in ingrijirea pielii, in special in cazul pielii uscate sau iritate. Aceste produse pot ajuta la hidratarea si imbunatatirea sanatatii pielii, datorita proprietatilor lor emoliente si antiinflamatorii.

In general, vaselinele si uleiurile sunt produse chimice tehnice cu o varietate de utilizari in diferite domenii, inclusiv ingrijirea pielii si echipamentele industriale. Aceste produse trebuie sa fie utilizate cu precautie si in conformitate cu instructiunile de utilizare, pentru a evita orice efecte negative asupra sanatatii sau mediului.

Agenti de racire si lubrifianti

Agenti de racire si lubrifianti sunt produse chimice tehnice utilizate pentru a reduce frecarea si a preveni supraincalzirea in diferite aplicatii industriale. Aceste produse sunt compuse dintr-o combinatie de uleiuri, aditivi si alte ingrediente pentru a oferi proprietati de racire si lubrifiere. Acestea sunt utilizate intr-o varietate de aplicatii, inclusiv in industria auto si aerospace, in procesele de prelucrare a metalului si in alte aplicatii industriale.

Agentii de racire sunt utilizati pentru a reduce caldura produsa in timpul proceselor industriale, cum ar fi prelucrarea metalelor sau sudarea. Acestia reduc temperatura in timpul procesului de productie, permitand astfel protejarea echipamentului si pieselor. Agenta de racire pot fi in forma de lichid, aer sau gaz si pot fi utilizate intr-o varietate de procese industriale.

Lubrifiantii sunt utilizati pentru a reduce frecarea dintre piese in echipamente industriale, cum ar fi motoare si transmisii. Acestea sunt compuse dintr-un amestec de uleiuri si aditivi pentru a oferi protectie si pentru a preveni uzura prematura a echipamentelor. Lubrifiantii pot fi in forma de lichid sau pasta si pot fi utilizate intr-o varietate de aplicatii, inclusiv in industria auto, aerospace si alte aplicatii industriale.

In general, agentii de racire si lubrifianti sunt produse chimice tehnice esentiale pentru a proteja si a mentine echipamentele industriale in buna functionare. Aceste produse trebuie sa fie utilizate cu precautie si in conformitate cu instructiunile de utilizare pentru a evita orice efecte negative asupra sanatatii sau mediului.

Solutii pentru curatare si intretinere

Solutiile pentru curatare si intretinere sunt produse chimice tehnice utilizate pentru a curata si mentine diferite suprafete intr-o varietate de aplicatii. Aceste produse sunt compuse dintr-un amestec de agenti de curatare, solventi si alte ingrediente pentru a oferi proprietati de curatare si intretinere. Acestea sunt utilizate intr-o varietate de aplicatii, inclusiv in curatarea si intretinerea caselor, cladirilor comerciale si industriale, echipamentelor si masinilor.

Solutiile pentru curatare pot fi utilizate pentru a indeparta murdaria si petele de pe o varietate de suprafete, inclusiv podele, tapet, ferestre si alte suprafete din sticla, precum si suprafete din plastic, metal si lemn. Acestea pot fi concepute pentru a curata o gama larga de murdarie, de la murdarie usoara la grasimi si uleiuri grele. Solutiile pentru curatare pot fi disponibile sub forma de spray-uri, lichide sau pulberi si pot fi utilizate cu ajutorul unor instrumente de curatare, cum ar fi mopuri, lavete sau bureti.

Solutiile pentru intretinere sunt utilizate pentru a mentine suprafetele intr-o stare buna de functionare si a preveni deteriorarea. Aceste produse sunt utilizate pentru a proteja si a pastra suprafetele din lemn, metal si alte materiale degradabile intr-o stare buna. Solutiile pentru intretinere pot fi disponibile sub forma de uleiuri, lacuri sau alte produse si pot fi utilizate cu ajutorul instrumentelor de aplicare, cum ar fi pensule sau role.

In general, solutiile pentru curatare si intretinere sunt produse chimice tehnice esentiale pentru a mentine si a proteja suprafetele dintr-o varietate de aplicatii. Aceste produse trebuie sa fie utilizate cu precautie si in conformitate cu instructiunile de utilizare pentru a evita orice efecte negative asupra sanatatii sau mediului.

Spray-uri tehnice si Spray-uri pentru vopsire

Sprayurile tehnice si sprayurile pentru vopsire sunt produse chimice tehnice utilizate in diferite aplicatii pentru a aplica substante intr-o forma fina, sub presiune. Aceste produse sunt compuse dintr-un recipient sub presiune, un agent propulsor si substanta care trebuie pulverizata. Sprayurile tehnice pot fi utilizate intr-o varietate de aplicatii, inclusiv in echipamentele industriale si masini, in timp ce sprayurile pentru vopsire sunt utilizate pentru a vopsi suprafete intr-o varietate de aplicatii, de la obiecte mici pana la masini intregi.

Sprayurile tehnice sunt utilizate pentru a aplica diferite substante, cum ar fi uleiuri, lubrifianti, solventi sau aditivi, intr-o forma fina si controlata. Acestea sunt utilizate pentru a lubrifia si proteja echipamentele industriale, pentru a curata si degresa suprafetele si pentru a elimina depunerile de pe diferite suprafete. Sprayurile tehnice pot fi disponibile sub forma de spray-uri, lichide sau pulberi si pot fi utilizate cu ajutorul instrumentelor de aplicare, cum ar fi capetele de pulverizare sau pensulele.

Sprayurile pentru vopsire sunt utilizate pentru a aplica vopseaua pe diferite suprafete, inclusiv pe masini, pereti, mobilier si alte obiecte. Acestea ofera o metoda rapida si eficienta de a vopsi suprafetele intr-o varietate de culori si finisaje. Sprayurile pentru vopsire pot fi utilizate intr-o varietate de aplicatii, de la vopsirea obiectelor mici la vopsirea masinilor si cladirilor.

In general, sprayurile tehnice si sprayurile pentru vopsire sunt produse chimice tehnice esentiale pentru a aplica substante intr-o forma fina si controlata in diferite aplicatii. Aceste produse trebuie sa fie utilizate cu precautie si in conformitate cu instructiunile de utilizare pentru a evita orice efecte negative asupra sanatatii sau mediului.

Adezivi

Adezivii sunt produse chimice tehnice utilizate pentru a lipi diferite suprafete impreuna. Acestea sunt compuse dintr-un amestec de substante care se combina pentru a crea o adeziune puternica intre suprafete. Adezivii sunt utilizati intr-o varietate de aplicatii, de la incaltaminte si mobilier la constructii si industria aeronautica.

Adezivii pot fi disponibili sub forma de lichid, pasta sau benzi si pot fi utilizati pe o varietate de suprafete, inclusiv pe plastic, metal, lemn, hartie si sticla. Acestea pot fi utilizati pentru a lipi piese mici sau pentru a construi structuri mari, cum ar fi cladiri si poduri.

Adezivii pot fi clasificati in mai multe categorii, cum ar fi adezivii termoplastici, adezivii termoreactivi si adezivii epoxidici, fiecare avand proprietati specifice. Adezivii termoplastici sunt compusi dintr-un material care se poate topi si raci repetat, in timp ce adezivii termoreactivi sunt compusi dintr-un amestec de componente care se vor imbina prin reactie termica. Adezivii epoxidici sunt compusi din doua parti care se amesteca pentru a forma o adeziune puternica si durabila.

In general, adezivii sunt produse chimice tehnice esentiale pentru a uni diferite suprafete si structuri intr-un mod puternic si durabil. Aceste produse trebuie sa fie utilizate cu precautie si in conformitate cu instructiunile de utilizare pentru a evita orice efecte negative asupra sanatatii sau mediului.

Etansanti siliconici si spume de montaj

Etansantii siliconici si spumele de montaj sunt produse chimice tehnice utilizate pentru a sigila si a proteja diferite suprafete impotriva apei, aerului si altor elemente nedorite. Aceste produse sunt compuse dintr-un amestec de silicon, poliuretan si alte ingrediente pentru a oferi proprietati de etansare si izolare termica si fonica. Acestea sunt utilizate intr-o varietate de aplicatii, inclusiv in constructii, in echipamentele industriale si in reparatii si intretinere.

Etansantii siliconici sunt utilizati pentru a sigila si proteja suprafetele impotriva apei, aerului si a altor elemente nedorite. Acestia sunt utilizati pentru a etansa ferestrele, usile, baile, chiuvetele si alte zone unde se poate produce scurgerea de apa sau de aer. Etansantii siliconici pot fi disponibili sub forma de pasta sau de spray-uri si pot fi utilizati cu ajutorul instrumentelor de aplicare, cum ar fi pensule sau pistolul de silicon.

Spumele de montaj sunt utilizate pentru a izola termic si fonic diferite suprafete si structuri. Acestea sunt utilizate in constructii pentru a umple spatiile dintre pereti, in tavane si in podele pentru a reduce transferul de caldura si sunet. Spumele de montaj pot fi disponibile sub forma de lichid si se umfla pentru a umple spatiile intre suprafete si structuri.

In general, etansantii siliconici si spumele de montaj sunt produse chimice tehnice esentiale pentru a sigila si a proteja diferite suprafete impotriva apei, aerului si altor elemente nedorite. Aceste produse trebuie sa fie utilizate cu precautie si in conformitate cu instructiunile de utilizare pentru a evita orice efecte negative asupra sanatatii sau mediului.

Product added to wishlist
Produs adăugat în comparator