Apelează: 0734 354 828

Polizoare de banc

Polizoare pentru slefuit

Polizor de banc Optimum SM 175

Pret la cerere

Solicita o oferta
Polizoare pentru slefuit

Polizor de banc OPTIMUM OPTIgrind GU 25 Vario

Pret la cerere

Solicita o oferta
Se afiseaza 1-12 din 20 produs(e)
Filtrează după
Turatii
Diametru interior piatra abraziva
Diametru exterior piatra abraziva
Latime perie
Diametru interior perie disc
Dimensiuni piatra abraziva
În plus... Mai puțin
Granulatie
Dimensiuni masa de slefuit
Putere motor S1
În plus... Mai puțin
Tensiune de alimentare
Preț
lei lei
Producătorii
Filtru

RECOMANDAREA LUNII

Polizoarele de banc sunt unelte esentiale intr-un atelier, oferind posibilitatea de a slefui si a netezi diverse materiale, mai ales metale. Sunt cunoscute pentru precizia lor si sunt ideale pentru diverse activitati de bricolaj sau industriale.

Polizoare de banc | La ce se utilizeaza ?

Un polizor profesional de banc este folosit in principal pentru afisarea sculelor si prelucrarea metalelor. Intr-un atelier, poate fi folosit pentru a ascuti, lustrui sau finisa instrumente si piese metalice.

10 lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti un polizor de banc

 1. Puterea motorului: Un motor puternic asigura o slefuire eficienta.
 2. Viteza: Este important sa alegeti un polizor care poate ajunge la viteze mari, pentru o slefuire eficienta.
 3. Dimensiunea pietrei: Alegerea dimensiunii potrivite a pietrei depinde de tipul de lucru pe care intentionati sa il realizati.
 4. Versatilitate: Un polizor care poate fi utilizat cu diferite tipuri de pietre si discuri poate fi mai util.
 5. Durabilitate: Optati pentru un polizor care este durabil si bine construit.
 6. Securitate: Asigurati-va ca polizorul are caracteristici de siguranta, cum ar fi protectiile pentru discuri.
 7. Nivelul de zgomot: Un polizor mai silentios poate fi mai confortabil de folosit pe perioade lungi.
 8. Portabilitate: Un polizor mai usor poate fi mai usor de mutat in jurul atelierului.
 9. Pret: Asigurati-va ca polizorul se incadreaza in bugetul dumneavoastra.
 10. Accesibilitatea pieselor de schimb si a consumabilelor: Este important sa va asigurati ca puteti gasi piesele de schimb si consumabilele necesare.

Cand utilizati un polizor de banc, trebuie sa luati in considerare cateva aspecte importante:

Viteza de rotatie a discului: discurile abrazive sunt etichetate cu viteza maxima la care pot functiona, masurata in rotatii pe minut (rpm). Viteza unui polizor de banc ar trebui sa fie egala sau mai mica, astfel incat viteza maxima indicata pe discul polizorului sa nu fie depasita. Excederea vitezei de rotatie poate duce la explozii care pot rani sau chiar ucide operatorul.

Granulatia in functie de materialul piesei prelucrate: majoritatea discurilor utilizate la un polizor de banc sunt universale. Cu toate acestea, acestea sunt cel mai eficiente atunci cand sunt utilizate pentru scopul pentru care au fost create. Utilizarea lor incorecta poate duce la deteriorarea lor. Pietrele abrazive concepute pentru prelucrarea otelului nu ar trebui sa fie folosite pentru materiale mai moi, cum ar fi aluminiul. Materialele mai moi se pot acumula pe disc in timpul procesului de slefuire, ceea ce accelereaza incalzirea. Acest proces poate duce la desprinderea discului, cu riscul de a rani operatorul.

Slefuirea pe partea laterala sau pe periferia discului: In general, slefuirea se realizeaza pe periferia discului, latura fiind in mod obisnuit nefolosita. Totusi, unele unelte si cutite pot fi prelucrate pe latura cu ajutorul discurilor de slefuit in forma de cupa.

Pozitia suportului si a ecranului pentru scantei: Suportul instrumentului trebuie sa fie aproape de disc, la o distanta de aproximativ 2 - 3 mm. Aceasta previne alunecarea piesei in spatiul dintre suport si disc. Necesitatea ecranului este data de aparitia scanteilor in timpul procesului de slefuire.

Utilizarea unui lichid de racire: Slefuirea metalelor cu un polizor de banc duce la incalzirea rapida a piesei de lucru. Majoritatea polizoarelor sunt de tip uscat, fara a utiliza fluide de racire. Cu toate acestea, piesele pot fi scufundate intr-un recipient cu apa pentru a raci metalul si pentru a proteja operatorul de eventualele arsuri cauzate de supraincalzirea piesei prelucrate. Pentru piesele cu un continut mediu sau mare de carbon, deja calite (precum varfurile de unelte sau burghiele), procesul de racire prin scufundare in apa trebuie efectuat cat mai frecvent posibil pentru a evita fluctuatiile de temperatura, care ar putea compromite tratamentul termic al piesei.

Corectarea si echilibrarea discului de polizor: Pietrele abrazive trebuie periodic reformatate pentru a-si recapata forma initiala, obtinand o noua suprafata cu granulatii adecvate. Desi pietrele abrazive noi sunt echilibrate de producator, in timp, prin utilizare, acestea se pot degrada. O rotire lenta a discului poate dezvalui o distanta variabila intre suport si disc, caz in care este necesara echilibrarea discului. Daca un polizor de banc incepe sa vibreze neobisnuit, acesta se datoreaza de obicei faptului ca discul si-a pierdut forma rotunda, rezultand pierderea echilibrului in miscarea sa de rotatie. Echilibrarea discului sau inlocuirea acestuia devine necesara, nu in mod constant, ci dupa cativa ani de utilizare. Cu toate acestea, importanta acestui proces ramane valabila, deoarece acesta contribuie in mod esential la prelungirea duratei de viata a unui polizor de banc, vibratiile nedorite putand afecta lagarele axului.

Avantaje Polizoare de banc

 • Versatilitate: Pot fi utilizate pentru o varietate de aplicatii, de la ascutire la polizare.
 • Precizie: Ofera o mare precizie in lucrul cu metale.
 • Eficienta: Polizoarele de banc pot imbunatati eficienta generala a atelierului.

Dezavantaje Polizoare de banc

 • Zgomot: Pot fi destul de zgomotoase, in functie de model.
 • Siguranta: Necesita utilizarea de masuri de siguranta adecvate in timpul utilizarii.
 • Necesita experienta: Pentru a obtine cele mai bune rezultate, este nevoie de o anumita nivel de experienta si de abilitati.

Ce accesorii si consumabile sunt necesare?

 • Pietre de polizor: Sunt consumabile esentiale, de diferite marimi si tipuri, in functie de aplicatia dorita.
 • Discuri de slefuire si polizare: Diferite tipuri de discuri pot fi necesare pentru diverse aplicatii.
 • Protectii pentru discuri: Acestea ofera un nivel de securitate in timpul utilizarii polizorului.
 • Suport pentru piese: Aceasta ajuta la mentinerea pieselor in pozitie in timpul slefuirii.

Polizoare de banc sunt instrumente indispensabile in orice atelier, oferind versatilitate si precizie in lucrul cu metale si alte materiale. Un polizor profesional poate imbunatati eficienta unui atelier, facandu-l indispensabil pentru orice munca de bricolaj sau industriala. Cu toate acestea, este esential sa alegeti un polizor care sa se potriveasca nevoilor dumneavoastra specifice, avand in vedere puterea motorului, viteza, dimensiunea pietrei si alte caracteristici cheie. Accesibilitatea pieselor de schimb si a consumabilelor, precum pietrele de polizor si discurile de slefuire, este de asemenea cruciala. In timp ce utilizarea polizorului necesita un anumit nivel de experienta si masuri de siguranta, avantajele sale, inclusiv imbunatatirea eficientei atelierului si oferirea de rezultate de precizie, fac aceste instrumente o alegere excelenta.

Polizoarele sunt echipamente pentru slefuit metal utilizate cu precadere in toate atelierele de prelucrare metalica.

Aceste masini-unelte sunt prevazute cu discuri abrazive si ajuta la acoperirea unei arii largi de aplicatii de slefuire cu costuri mici.

Polizoarele in prelucrarea metalelor sunt utilizate in slefuirea pieselor metalice. Operatiunea de slefuire presupune o mare precizie pentru ca piesa sa ajunga la forma si dimensiunea dorita. Atunci cand utilizam polizoarele in operatiunile de slefuire trebuie sa se respecte anumite reguli de folosire si siguranta.

Polizoare de banc | Recomandari la utilizare:

 • se recomanda utilizarea unei protectii pentru maini pentru a evita accidentarea cu resturi, aschii sau scantei
 • se utilizeaza discurile la polizoare doar la operatiunile pentru care au fost construite aceste echipamente
 • se vor utiliza polizoarele doar la slefuirea efectuata in timpul prelucrarii metalelor
 • se recomanda curatarea polizorului dupa fiecare utilizare

Polizoare de banc reprezinta o categorie speciala de instrumente de slefuire, fiind in principiu fixate intr-un loc de lucru si utilizate pentru a finisa piese cu ajutorul discurilor abrazive. Acestea sunt similare cu polizoarele stationare si sunt adesea amplasate pe un suport sau o baza, care poate fi ancorata in podea. Slefuirea cu un polizor de banc este de obicei de tip grosier. In functie de dimensiunile si granulatia discurilor abrazive, aceste utilaje pot fi folosite pentru a ascuti o varietate de unelte, cum ar fi cutite, burghie si dalti. Ele sunt, de asemenea, utilizate pentru a prelucra metalul in pregatirea pentru sudura sau pentru a fi inclus in diferite structuri metalice.

Discul abraziv poate fi schimbat cu o perie metalica sau un disc de polizare pentru a curata sau a lustrui piesele. Diverse discuri pot fi utilizate pentru a elimina rugozitatile de pe piese daca este necesar.

Polizoarele de banc sau stationare sunt standard in orice atelier mecanic sau de intretinere. Acestea pot fi clasificate dupa:

 • Nivelul de utilizare: durata de functionare, puterea motorului, marimea discurilor/periei: polizoare profesionale si industriale;
 • Tipul de operatii realizate: polizoare simple, cu doua discuri si polizoare combinate (polizor cu perie si disc, polizor cu banda si disc);
 • Nivelul de racire: polizor fix umed si polizor fix uscat;
 • Capacitatea de aspiratie: polizor de banc sau fix cu aspiratie si polizor de banc fara aspiratie.

Polizoarele de banc sunt utilaje esentiale pentru prelucrarea si finisarea metalelor, cu numeroase aplicatii in atelierele mecanice sau de intretinere. Intelegerea caracteristicilor lor si modul corect de utilizare pot maximiza eficienta acestor unelte, prelungind durata lor de viata si asigurand un mediu de lucru sigur pentru operatori. Intotdeauna asigurati-va ca utilizati discurile abrazive potrivite pentru materialul pe care il prelucrati, respectati viteza maxima de rotatie a discurilor, tineti cont de pozitia suportului si a ecranului pentru scantei, utilizati un lichid de racire daca este necesar, si nu uitati de corectarea si echilibrarea periodica a discului de polizor pentru a evita vibratiile nedorite si a prelungi durata de viata a utilajului.

Intrebari frecvente (FAQs)

Ce este un polizor de banc?
Un polizor de banc este un dispozitiv de prelucrare ce foloseste discuri abrazive pentru a finisa sau modela piese metalice. Este fixat sau incorporat intr-un spatiu de lucru si poate fi folosit pentru aschiere, polizare, degrosare sau ascutire.
Cum se alege viteza de rotatie pentru un polizor de banc?
Viteza de rotatie trebuie aleasa in functie de viteza maxima indicata pe discul abraziv. Aceasta nu trebuie sa fie depasita, deoarece poate duce la accidente grave. In general, viteza unui polizor de banc trebuie sa fie egala sau mai mica decat viteza maxima indicata pe disc.
Pentru ce tip de lucrari sunt adecvate polizoarele de banc?
Polizoarele de banc sunt extrem de versatile, pot fi folosite pentru a ascuti unelte precum cutite, dalti sau burghie, pentru a prelucra metalul in vederea pregatirii acestuia pentru sudura sau pentru a-l integra in diferite structuri metalice. De asemenea, acestea pot fi folosite pentru a elimina asperitati sau a curata piesele metalice.
Cum se realizeaza corectarea si echilibrarea unui disc de polizor?
Corectarea si echilibrarea discului sunt procese ce trebuie realizate periodic pentru a mentine eficienta si siguranta in utilizare. Acestea implica restabilirea formei initiale a discului si echilibrarea acestuia pentru a evita vibratiile nedorite. Echilibrarea se face prin rotirea lenta a discului si observarea distantei variabile intre suport si disc. Daca aceasta distanta variaza, discul trebuie echilibrat.
Care sunt accesoriile si consumabilele necesare pentru un polizor de banc?
Accesoriile si consumabilele variaza in functie de model si de aplicatiile polizorului. In general, acestea includ discuri abrazive de diferite granulatii, perii de metal sau discuri de polizare, suportul pentru scantei si lichid de racire. De asemenea, este important sa se dispuna de echipament de protectie adecvat, cum ar fi ochelari de protectie si manusi de lucru.
Product added to wishlist
Produs adăugat în comparator