Apelează: 0734 354 828

Strunguri cu cutie de viteze

Strunguri cu cutie de viteze

Strung cu cutie de viteze Fervi T700V

Pret la cerere

Solicita o oferta
Strunguri cu cutie de viteze

Strung cu cutie de viteze Fervi T998230V

Pret la cerere

Solicita o oferta
Strunguri cu cutie de viteze

Strung cu cutie de viteze Fervi T070400V3A

Pret la cerere

Solicita o oferta
Strunguri cu cutie de viteze

Strung cu cutie de viteze Fervi T999400V3A

Pret la cerere

Solicita o oferta
Strunguri cu cutie de viteze

Strung cu cutie de viteze Fervi T999230V3A

Pret la cerere

Solicita o oferta
Strunguri cu cutie de viteze

Strung cu cutie de viteze Fervi T999400V

Pret la cerere

Solicita o oferta
Strunguri cu cutie de viteze

Strung cu cutie de viteze Fervi T999230V

Pret la cerere

Solicita o oferta
Strunguri cu cutie de viteze

Strung cu cutie de viteze Fervi T940230VI3A

Pret la cerere

Solicita o oferta
Se afiseaza 1-12 din 17 produs(e)
Filtrează după
Distanta dintre varfuri
Diametru de strunjire peste batiu
În plus... Mai puțin
Turatii ax
În plus... Mai puțin
Putere motor S1
Tensiune de alimentare
Preț
lei lei
Producătorii
Filtru

RECOMANDAREA LUNII

Strunguri cu cutie de viteze sunt echipamente esentiale in domeniul prelucrarii metalelor. Ele sunt utilaje de strung utilizate in industrii variate pentru prelucrarea precisa a pieselor metalice. Sunt o componenta-cheie in tehnologia strungurilor moderne, permitand o varietate de viteze de rotatie pentru a se potrivi cu diferitele cerinte ale proiectului.

Strunguri cu cutie de viteze | Utilizare

Strungurile cu cutie de viteze sunt folosite pentru a efectua o serie de operatiuni de prelucrare a metalelor, cum ar fi taierea, slefuirea, perforarea si filetarea. Acestea sunt esentiale in productia de piese de masini, constructia de vehicule, ingineria aerospatiala si alte industrii care necesita prelucrare de precizie.

Lucruri de luat in considerare la alegerea unui strung cu cutie de viteze

Capacitatea de prelucrare: Marimea si capacitatea de prelucrare a strungului sunt esentiale. Trebuie sa poata prelucra piesele de dimensiuni pe care le veti utiliza.

 • Numarul de viteze: Un numar mai mare de viteze va ofera mai multa flexibilitate in prelucrare.
 • Puterea motorului: Un motor mai puternic poate prelucra materiale mai dure.
 • Precizia: Acesta este un factor crucial, mai ales daca lucrati cu piese de precizie.
 • Siguranta: Verificati daca strungul are caracteristici de siguranta, cum ar fi opriri de urgenta sau protectii pentru utilizator.
 • Costul: Aveti in vedere atat costul initial al masinii, cat si costul pe termen lung al pieselor de schimb si al intretinerii.
 • Brandul si reputatia: Cercetati brandurile si alegeti un producator cu o reputatie buna pentru calitate si fiabilitate.
 • Intretinere si serviciu: Asigurati-va ca aveti acces la service si piese de schimb.
 • Usurinta de utilizare: Un strung simplu de folosit economiseste timp si reduce sansele de eroare.
 • Dimensiunea si spatiul: Aveti in vedere dimensiunea strungului si cat de mult spatiu aveti disponibil in atelierul dvs.

Strunguri cu cutie de viteze | Accesorii si consumabile necesare

 • Cutiile de viteze: Acestea sunt esentiale pentru a permite strungului sa functioneze la diferite viteze.
 • Lubrifianti: Acestia sunt necesari pentru a mentine strungul functionand fara probleme si a preveni uzura.
 • Scule de taiere: Veti avea nevoie de o gama de scule de taiere pentru a realiza diferite operatiuni pe strung.
 • Dispozitive de fixare: Acestea sunt utilizate pentru a tine piesele in pozitie in timpul prelucrarii.
 • Accesorii de masurare: Pentru a asigura precizia, veti avea nevoie de instrumente de masurare, cum ar fi micrometre si sublere.

Strunguri cu cutie de viteze | Aplicabilitate | Utilizare

Acest tip de strung pentru metal are o arie variata de aplicabilitate printre care se regasesc atelierele educative, de reparatii, producatori de scule etc.

Strungurile cu cutii de viteze formează o categorie specială de strunguri cunoscute sub denumirea de strunguri de finisare si superfinisare. Se carecterizeză prin realizarea celei mai înalte precizii și calități a suprafețelor pieselor strunjite.

La acest tip de strunguri paralele, motorul de antrenare și cutia de viteze se gasesc in batiul mașinii.

Arborele principal este antrenat cu o curea lată sau curele trapezoidale. Roata de curea are lăgăruire proprie pentru a nu solicita arborele principal cu forța de transmisie. Arborele principal este lăgăruit cu lagăre de rostogolire reglabile sau cu lagăre de alunecare reglabile din bronz dur. Șurubul conducător este montat la mijlocul batiului între ghidaje și este antrenat prin roți de schimb pentru a elimina erorile unui cutii de filete. Ghidajele sunt acoperite pentru a fi protejate.

Vibrațiile influiențează strunjirea de finisare și suprafinisare mult mai mult decat strunjirea normală. De aceea, strungurile cu cutii de viteze trebuie să aibă o rgiditate statică și dinamică foarte mare. Piesele se prind între vârfuri sau în bucșe elastice și mai puțin în universal, deoarece acestea nu pot fi echilibrate suficient de bine.

Costrucția strungurilor cu șurub de ghidare trebuie să realizeze condițiile satisfacerii factorilor ce determină precizia și calitatea suprafeței.

Lagărele de alunecare ale arborelui principal sunt răcite cu apă, astfel că temperatura lagărelor ramâne constantă. Mașina este așezată pe o placă amortizoare de vibrații (fontă cenușie) pentru a nu prelua vibrațiile transmise prin pardoseală.

Strunguri cu cutie de viteze Recomandări | Avantaje

Un avantaj il constituie sistemul de blocare al papusii mobile care permite deplsarea acesteia pentru strujnirea conica.

Pot fi prelucrate si piese supradimensionate prin demontarea batiului.

Frana electromecanica reduce timpii neproductivi si se actioneaza cu piciorul.

Elementele de comanda sunt actionate usor datorita pozitie ergonomice.

Pentru alegerea strungului se iau în considerare dimensiunile și complexitatea piesei ce trebuie prelucrată:

 • Pentru prelucrarea pieselor lungi și de diametru mic se recomandă folosirea strungurilor monoax pentru profilat și strunjit longitudinal.
 • Pentru prelucrarea unei piese cu multe trepte, se va adopta un strung monoax cu port-cuțit cvadruplu.

Pentru alegerea utilajului se ține cont și de volumul producției:

 • La producție de serie mică sau mare se va alege un utilaj simplu automatizat.
 • La producția de serie mare sau de masă se va alege un utilaj supus procesului agregării (de exemplu, un strung automat cu mai multe axe)

Strunguri cu cutie de viteze sunt o componenta indispensabila in industria prelucrarii metalelor, oferind o gama larga de viteze pentru o adaptabilitate maxima. Aceste utilaje de strung sunt esentiale in domenii precum productia de piese de masini, constructia de vehicule si ingineria aerospatiala. In alegerea unui strung cu cutie de viteze, trebuie luate in considerare multe aspecte, inclusiv capacitatea de prelucrare, numarul de viteze, puterea motorului si precizia. De asemenea, este important sa se asigure ca masina are caracteristici adecvate de siguranta si ca exista acces la service si piese de schimb. In final, strungul trebuie sa fie usor de utilizat si sa se potriveasca in spatiul disponibil in atelier.

Intrebari frecvente (FAQs)

Ce este un strung cu cutie de viteze?
Un strung cu cutie de viteze este o masina folosita in prelucrarea metalelor, care permite ajustarea vitezei de rotatie a piesei de lucru pentru a se potrivi cu diferitele cerinte ale proiectului. Cutia de viteze ii confera un plus de flexibilitate si precizie in operatiunile de prelucrare.
Cum se intretine un strung cu cutie de viteze?
Intretinerea unui strung cu cutie de viteze poate implica verificarea si inlocuirea regulata a uleiului din cutia de viteze, curatarea masinii de praf si reziduuri de metal, verificarea si ajustarea regulata a componentelor si inlocuirea sculelor de taiere dupa necesitate.
La ce se utilizeaza strungurile cu cutie de viteze?
Strungurile cu cutie de viteze sunt utilizate intr-o varietate de industrii pentru a prelucra piese metalice prin taiere, slefuire, perforare si filetare. Acestea sunt esentiale in productia de piese de masini, constructia de vehicule, ingineria aerospatiala si alte domenii care necesita prelucrare de precizie.
Ce factori ar trebui sa iau in considerare cand aleg un strung cu cutie de viteze?
Cand alegeti un strung cu cutie de viteze, luati in considerare dimensiunea si capacitatea de prelucrare, numarul de viteze disponibile, puterea motorului, precizia, caracteristicile de siguranta, costul, reputatia producatorului, disponibilitatea serviciului de intretinere si pieselor de schimb, usurinta de utilizare si spatiul disponibil in atelierul dvs.
Ce tip de accesorii si consumabile sunt necesare pentru un strung cu cutie de viteze?
Pentru un strung cu cutie de viteze, veti avea nevoie de lubrifianti pentru mentinerea functionarii fara probleme a masinii, o varietate de scule de taiere pentru diferite operatiuni, dispozitive de fixare pentru mentinerea piesei in pozitie in timpul prelucrarii si instrumente de masurare pentru asigurarea preciziei operatiunilor.
Product added to wishlist
Produs adăugat în comparator