Apelează: 0734 354 828

Masini pentru gaurit

Masini pentru gaurit

Masina pentru gaurit Winter Doormax

Pret la cerere

Solicita o oferta
Se afiseaza 1-3 din 3 produs(e)

Masini pentru Gaurit Lemn: Echipament Esential in Prelucrarea Lemnului

Masini pentru gaurit lemn sunt utilaje de prelucrare specializate, proiectate pentru a executa gauriri de precizie in diverse tipuri de lemn. Aceste masini industriale constituie o componenta esentiala a oricarui atelier de prelucrare a lemnului.

Masini pentru gaurit | Utilizare

Aceste echipamente sunt folosite pentru a crea gauri precise in lemn, fiind indispensabile in domenii precum fabricarea de mobilier, productia de componente din lemn, carpinterie si multe altele.

10 Consideratii la Alegerea unei Masini pentru Gaurit Lemn

 1. Precizia Gauririi: Gaurirea lemnului necesita precizie ridicata, verifica capacitatea masinii in acest sens.
 2. Tipul de Lemn: Diferite tipuri de lemn pot necesita echipamente diferite.
 3. Siguranta Operarii: Cautati masini cu functii de siguranta incorporate.
 4. Eficienta: Verificati viteza si capacitatea de gaurire a masinii.
 5. Durabilitate: O masina durabila va poate economisi costurile de reparatie sau inlocuire.
 6. Dimensiunea: Asigurati-va ca masina se incadreaza in spatiul disponibil in atelier.
 7. Capacitatea: Verificati daca masina poate gauri la dimensiunile necesare.
 8. Viteza: Unele tipuri de lemn pot necesita viteze de gaurire diferite.
 9. Alimentare: Asigurati-va ca aveti acces la alimentarea necesara.
 10. Pret: Considerati bugetul disponibil si valoarea pe termen lung a investitiei.

Avantaje Masini pentru Gaurit Lemn

Avantajele includ precizia si eficienta gauririi, capacitatea de a lucra cu diverse tipuri de lemn, durabilitatea si siguranta in operare.

Dezavantaje Masini pentru Gaurit Lemn

Dezavantajele pot include necesitatea de instruire pentru operare, costurile de intretinere, precum si nevoia de spatiu adecvat in atelier.

Accesorii si Consumabile Necesare

Accesoriile si consumabilele pot include burghie de diferite dimensiuni si pentru diferite tipuri de lemn, dispozitive de prindere, ulei de gaurire, piese de schimb si echipament de protectie.

Masini pentru gaurit lemn sunt un instrument esential in orice atelier de prelucrare a lemnului, oferind precizie si eficienta in gaurire. Aceste utilaje industriale sunt concepute pentru a asigura siguranta si durabilitatea in operare, fiind de neinlocuit in procesul de fabricare a mobilierului sau in alte lucrari de carpinterie. Cu toate acestea, alegerea potrivita presupune o analiza atenta a unei serie de factori, de la precizia gauririi si tipul de lemn care va fi prelucrat, pana la dimensiunile masinii si spatiul disponibil in atelier. In plus, este esential sa se asigure accesul la accesorii si consumabile adecvate pentru a mentine eficienta si durabilitatea echipamentului. In concluzie, masinile pentru gaurit lemn sunt un element central in prelucrarea lemnului, contribuind la realizarea de produse de inalta calitate.

Masini de gaurit lemn sunt de 2 feluri: masini cu gaurire verticala si masini cu gaurire pe orizontala sau masini pentru mortezat.

Aceste modele de echipamente, cu actionare pe orizontala sunt prevazute cu sisteme de masa mobila care ajuta la procesul de gaurire si la procesul de mortezare.

Astfel de masini de gaurit sunt echipate cu capuri pentru gaurire care permit efectuarea procedeelor complexe de gaurire a pieselor din lemn.

Masinile de gaurit orizontale pot fi echipate cu burghie de gaurire, si nu cu burghie cu dalta ca in cazul masinilor verticale, iar efectuarea mortezelor cu aceste utilaje se face urmand pasii:

 • se masoara si se face semn cu un creion pentru a delimita limitele mortezei
 • se introduce burghiul de gaurit in piesa pentru prelucrat prin avansul piesei perpendicular pe burghiu, se realizeaza astfel o gaura cu un diametru identic cu diametrul burghiului utilizat.
 • se opereaza masa mobila pentru a gauri gradual in lateral si in adancime pe piesa de prelucrat
 • se va slefui morteza daca e cazul

Masinile de gaurit lemn cu actionare orizontala este raspandita pe piata de profil, aceste utilaje utilizandu-se la prelucrarea pieselor mari cu ajutorul meselor extensibile.

Aceste modele de masini de gaurit sunt recomandate in operatiunile de gaurire si mortezare facute in atelierele de tamplarie, datorita productivitatii ridicate.

Intrebari frecvente (FAQs)

Cum se intretin masinile pentru gaurit lemn?
Intretinerea regulata a masinilor pentru gaurit lemn implica curatarea lor dupa fiecare utilizare, verificarea si inlocuirea periodica a burghielor si a altor componente care se uzeaza, precum si lubrifierea partilor mobile, conform instructiunilor producatorului.
Ce tipuri de lemn pot fi prelucrate cu masinile pentru gaurit lemn?
Masinile pentru gaurit lemn pot prelucra o gama larga de tipuri de lemn, de la lemn moale cum ar fi pinul sau molidul, pana la lemn tare precum stejarul sau fagul. Totusi, este important sa verificati specificatiile producatorului pentru a va asigura ca masina este potrivita pentru tipul de lemn pe care intentionati sa il gauriti.
Cum se asigura siguranta in operarea masinilor pentru gaurit lemn?
Masinile moderne pentru gaurit lemn vin cu o serie de caracteristici de siguranta, inclusiv opriri de urgenta, protectii pentru burghie si sisteme de prindere a materialului. Este esential ca operatorii sa fie instruiti corespunzator si sa poarte echipament de protectie adecvat.
Cum se realizeaza gaurirea de precizie cu masinile pentru gaurit lemn?
Precizia in gaurire este asigurata prin combinarea unui control precis al vitezei de rotatie a burghiului cu utilizarea unor dispozitive de prindere care sa mentina ferm materialul in pozitie. In plus, utilizarea burghielor de inalta calitate este esentiala pentru a asigura gaurirea de precizie.
Ce accesorii sunt necesare pentru operarea masinilor pentru gaurit lemn?
Accesoriile necesare pot varia in functie de masina si de tipul de lucrari pe care le realizati, dar pot include diferite dimensiuni si tipuri de burghie, dispozitive de prindere, ulei de gaurire si echipament de protectie personala.
Filtrează după
Cursa pe axa X
Cursa pe axa Y
Putere motor S1
Tensiune de alimentare
Preț
lei lei
Producătorii
Filtru

RECOMANDAREA LUNII

Product added to wishlist
Produs adăugat în comparator