Apelează: 0734 354 828

Bancuri de tamplarie

Bancul de lucru mobil ST2118 Bancul de lucru mobil ST2118 2
  Disponibil in stoc furnizor
  Bancuri de tamplarie

  Bancul de lucru mobil ST2118

  Transport gratuit
  Bancuri de tamplarie

  Banc de tamplarie Holzkraft HB 1401

  Pret la cerere

  Solicita o oferta
  Se afiseaza 1-3 din 3 produs(e)

  Bancurile de tamplarie sunt piese esentiale de mobilier de atelier folosite pentru a oferi un spatiu stabil si ergonomic de lucru pentru tamplari. Ele sunt concepute pentru a facilita prinderea, taierea, sculptarea si alte operatiuni de prelucrare a lemnului.

  Bancuri tamplarie | La ce se utilizeaza?

  Bancurile de tamplarie sunt utilizate in atelierele de lemn pentru a oferi un mediu de lucru sigur si eficient. Ele servesc drept mese de lucru pentru a efectua diverse operatiuni de prelucrare a lemnului si pot fi echipate cu diferite unelte si accesorii pentru a facilita aceste sarcini.

  10 lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti un banc de tamplarie pentru atelierul dvs.:

  a) Dimensiunea si greutatea: Alegeti un banc care se potriveste in spatiul disponibil in atelier si care poate sustine greutatea pieselor de lemn cu care lucrati.

  b) Materialul: Bancurile de tamplarie pot fi fabricate din diferite materiale, precum lemn, metal sau plastic. Alegeti un material durabil si stabil.

  c) Ajustabilitatea: Un banc ajustabil in inaltime va va permite sa lucrati in pozitii ergonomice si confortabile.

  d) Sistemul de prindere: Un banc cu un sistem eficient de prindere va va ajuta sa fixati piesele de lemn in siguranta si precis.

  e) Portabilitatea: Un banc mobil va va permite sa-l mutati in jurul atelierului dupa nevoie.

  f) Accesoriile incluse: Verificati daca bancul vine cu vise de lemn, suporti de prindere si alte accesorii utile.

  g) Capacitatea de depozitare: Un banc cu spatiu de depozitare va va ajuta sa va organizati atelierul si sa aveti uneltele la indemana.

  h) Pretul: Compara preturile si caracteristicile diferitelor modele pentru a alege cel mai bun raport calitate-pret.

  i) Recenziile si recomandarile: Cititi recenzii si cereti recomandari de la alti tamplari pentru a afla care sunt cele mai bune optiuni.

  j) Usurinta de asamblare si intretinere: Alegeti un banc care poate fi asamblat si intretinut cu usurinta.

  Importanta utilizarii bancurilor de tamplarie:

  Bancurile de tamplarie sunt esentiale pentru a asigura un mediu de lucru sigur si eficient in atelier. Ele permit realizarea unor lucrari de calitate si previn accidentele si ranirile cauzate de un mediu de lucru instabil.

  Beneficiile bancurilor de tamplarie:

  a) Stabilitate si precizie in lucrul cu lemnul

  b) Confort si ergonomie: Bancurile ajustabile permit lucrul in pozitii confortabile si ergonomice, reducand oboseala si riscul de accidentare.

  c) Flexibilitate si versatilitate: Bancurile de tamplarie pot fi adaptate la diferite tipuri de proiecte si materiale.

  d) Organizarea atelierului: Bancurile cu spatiu de depozitare ajuta la mentinerea unui atelier ordonat si eficient.

  e) Eficienta: Bancurile de tamplarie permit tamplarilor sa lucreze mai repede si mai eficient, economisind timp si efort.

  Avantaje Bancuri de tamplarie:

  a) Durabilitate si robustete: Bancurile de tamplarie de calitate sunt construite pentru a rezista la uzura si solicitarile atelierului.

  b) Accesoriile si sistemul de prindere: Bancurile de tamplarie pot fi echipate cu diverse accesorii si sisteme de prindere pentru a facilita lucrul cu lemnul.

  c) Adaptabilitate: Bancurile de tamplarie pot fi personalizate pentru a se potrivi nevoilor specifice ale fiecarui tamplar si proiect.

  d) Portabilitate: Bancurile mobile pot fi mutate cu usurinta in jurul atelierului pentru a optimiza spatiul de lucru.

  Dezavantaje Bancuri de tamplarie:

  a) Costul: Bancurile de tamplarie de calitate pot fi costisitoare, mai ales pentru tamplarii amatori sau cei cu buget limitat.

  b) Necesitatea de a asambla: Unele bancuri de tamplarie pot necesita timp si efort pentru asamblare si reglare.

  c) Greutatea si dimensiunile: Bancurile de tamplarie pot fi grele si voluminoase, fiind dificil de mutat sau depozitat in spatii mici.

  Ce accesorii si consumabile sunt necesare la Bancuri de tamplarie?

  a) Vise de lemn: Acestea permit prinderea sigura a pieselor de lemn in timpul prelucrarii.

  b) Suporti de prindere: Acestea permit fixarea pieselor de lemn in diferite pozitii si unghiuri.

  c) Sisteme de iluminat: Asigura o vizibilitate buna in timpul lucrului.

  d) Cutii si rafturi de depozitare: Ajuta la organizarea atelierului si la pastrarea uneltelor la indemana.

  e) Incalzitoare si ventilatie: Asigura un mediu de lucru confortabil si sanatos.

  f) Protectie pentru sol: Prezerveaza pardoseala atelierului de zgarieturi si deteriorari.

  g) Echipament de protectie personala: Include ochelari de protectie, manusi, casti de protectie si masti pentru a preveni accidentele si ranirile in timpul lucrului.

  Un banc de tamplarie este un banc de lucru pentru tamplarie utilizat de tamplari pentru a fixa piesele de prelucrat. Exista multe tipuri de bancuri pentru tamplarie, fiecare reflectand tipul de aplicatii ce trebuie realizate de catre tamplar si felul lui de a lucra.

  Majoritatea modelelor de bancuri de tamplarie au doua caracteristici comune, si anume: sunt suficient de rigide pentru a suporta piesa din lemn ce urmeaza a fi prelucrata si sunt dotata cu sisteme de fixare a piesei de prelucrat astfel incat pozitia de lucru si inaltimea sa fie confortabile pentru tamplar astfel incat acesta sa poata utiliza ambele maini pentru prelucrare.

  Principalul criteriu de diferentiere intre modelele de bancuri tamplarie este tipul fixarii piesei.

  Din acest punct de vedere, un banc de tamplarie poate fi prevazut cu:

  • Sistem de fixare limitator – acest sistem este compus dintr-o piesa din lemn sau metal sare sta pur si simplu peste piesa de prelucrat la capatul acesteia.
  • Sistem de fixare rapida – in acest caz fixarea se realizeaza cu ajutorul unor carlige care preseaza pe blatul bancului de tamplarie din partea superioara piesa de prelucrat.
  • Sistemul de fixare cu orificii – este un fapt comun ca blatul superior sa fie prevazut cu orificii prin care pot fi introduse bolturi pentru fixarea piesei de prelucrat.

  Sistemul de fixare cu menghina – menghina permite numeroase posibilitati de fixare a pieselor de prelucrat pe un banc de lucru pentru tamplarie.

  Majoritatea modelelor de bancuri de lucru pentru tamplarie sunt prevazute cu o constructie robusta din lemn, de obicei lemn de esenta tare.

  Dimensiunile optime pentru un banc de tamplarie depinde de tipul aplicatiei ce trebuie realizate, spatiul necesar si bugetul disponibil.

  In general, mai mare inseamna mai bun – asa gandesc tamplarii cand este vorba despre un banc de lucru pentru tamplarie, desi majoritatea tamplarilor lucreaza, in general pe partea frontala a bancului de tamplarie.

  Suportul unui banc de tamplarie trebuie sa fie robust si sa sustina blatul fara a se misca in timpul prelucrarii piesei din lemn.

  Modelele de bancuri pentur tamplarie pot fi prevazute cu doua tipuri de stand: cu stand inchis (cu dulap pentru scule) si cu stand deschis.

  Modelele de bancuri de tamplarie cu stand deschis sunt cele mai uzuale fiind usor de construit si de utilizat, fiind de multe ori prevazute cu un raft pentru scule accesibil din orice parte a bancului.

  eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste bancurile de tamplarie in bugetul disponibil.

  Pentru a beneficia de asistenta tehnica in alegerea corecta a bancului de tamplarie potrivit necesitatilor dumneavoastra contactati consilierii nostri.

  Filtrează după
  Producatori
  Filtru

  RECOMANDAREA LUNII

  Product added to wishlist
  Produs adăugat în comparator