Apelează: 0734 354 828

Minitractoare

Minitractoare

ProGARDEN Campo T12618 Minitractor 4x4, 12CP, diesel, ridicare hidraulica spate

Pret la cerere

Solicita o oferta
Minitractoare

ProGARDEN Campo T18609 Minitractor 4x4, 18CP, benzina, ridicare hidraulica fata-spate

Pret la cerere

Solicita o oferta
Minitractoare

ProGARDEN Campo T18609 Minitractor 4x4, 18CP, benzina, ridicare hidraulica spate

Pret la cerere

Solicita o oferta
Minitractoare

ProGARDEN Campo T18618 Minitractor 4x4, 18CP, benzina, ridicare hidraulica spate

Pret la cerere

Solicita o oferta
Minitractoare

ProGARDEN Campo T12609 Minitractor 4x4, 12CP, diesel, ridicare hidraulica fata-spate

Pret la cerere

Solicita o oferta
Minitractoare

ProGARDEN Campo T12609 Minitractor 4x4, 12CP, diesel, ridicare hidraulica spate

Pret la cerere

Solicita o oferta
Minitractoare

Minitractor 4x4, 12CP, diesel, hidraulica fata-spate Campo T12M

Pret la cerere

Solicita o oferta
Minitractoare

Minitractor 4x4, 12CP, diesel, hidraulica fata-spate Campo T12

Pret la cerere

Solicita o oferta
Se afiseaza 1-9 din 9 produs(e)

Minitractoare sunt vehicule utilitare mici, folosite in special in agricultura, gradinarit, pe terenuri mici sau in spatii restranse. Acestea sunt echipate cu motoare mai mici decat tractoarele conventionale si ofera o gama larga de functionalitati si accesorii. Minitractoarele sunt versatile si pot fi adaptate pentru a efectua diverse sarcini, precum aratul, sapatul, taierea gazonului, transportul materialului sau remorcarea.

Tipuri de minitractoare si avantaje in functie de diferite caracteristici:

Putere:

 • Minitractoare cu putere mica (10-20 CP): Acestea sunt economice, usor de manevrat si intretinut. Sunt ideale pentru utilizare in gradinarit si lucrari usoare, precum intretinerea gazonului sau cultivarea terenurilor mici.
 • Minitractoare cu putere medie (20-45 CP): Versatilitatea lor in utilizare le face ideale pentru sarcini mai complexe, precum aratul, discuitul sau semanatul pe terenuri medii. De asemenea, pot fi folosite pentru intretinerea spatiilor verzi si lucrari de constructii usoare.
 • Minitractoare cu putere mare (45-75 CP): Ofera performanta ridicata si capacitatea de a efectua sarcini grele, precum transportul, remorcarea sau lucrul cu utilaje grele. Sunt potrivite pentru terenuri mari si aplicatii agricole intensive.

Tip ambreiaj:

 • Ambreiaj uscat: Acest tip de ambreiaj ofera fiabilitate si costuri reduse de intretinere. Este potrivit pentru sarcini usoare si medii, precum aratul sau intretinerea gazonului.
 • Ambreiaj umed: Cu o durata de viata mai lunga si performanta imbunatatita, ambreiajul umed este potrivit pentru sarcini grele si utilizarea indelungata a minitractorului.

Diferential:

 • Diferential deschis: Asigura o distributie uniforma a cuplului intre roti, oferind eficienta in conditii normale de teren. Este potrivit pentru lucrari usoare si medii, precum intretinerea gazonului sau cultivarea.
 • Diferential cu alunecare limitata (LSD): Ofera tractiune imbunatatita si performanta pe terenuri dificile, precum zone umede sau denivelate. LSD permite minitractorului sa se adapteze la conditiile de teren si sa-si mentina stabilitatea in timpul lucrului.

Combustibil:

 • Minitractoare pe benzina: Acestea sunt usor de pornit, mai putin zgomotoase si mai ecologice decat cele pe motorina. Sunt ideale pentru utilizarea in gradinarit, spatii verzi sau pentru lucrari usoare.
 • Minitractoare pe motorina: Ofera eficienta crescuta a consumului de combustibil si durabilitate, fiind potrivite pentru utilizarea in agricultura sau pentru sarcini grele.

Priza de putere (PTO):

 • PTO independent: Asigura flexibilitate in utilizarea echipamentelor auxiliare, precum frezele, cultivatoarele sau alte accesorii. Permite control mai bun asupra functionarii acestora si adaptabilitate la diverse sarcini. De exemplu, un PTO independent poate fi folosit pentru a controla un tocator de crengi, fara a afecta viteza de deplasare a minitractorului.
 • PTO dependent: Este mai putin costisitor si adecvat pentru sarcini mai putin critice, unde variatia vitezei de deplasare nu afecteaza in mod semnificativ performanta echipamentelor auxiliare. Un exemplu ar fi folosirea unei remorci pentru transportul materialului intr-un teren plat.

Tipul de transmisie:

 • Transmisie manuala: Ofera control maxim asupra vitezelor si adaptabilitate la diverse sarcini. Utilizatorul poate schimba treptele de viteza in functie de nevoile specifice ale sarcinii in curs. Acest tip de transmisie este potrivit pentru o gama larga de aplicatii, precum aratul, transportul sau intretinerea spatiilor verzi.
 • Transmisie hidrostatica: Asigura manevrabilitate si variatie rapida a vitezei de deplasare, fiind ideal pentru spatii restranse si lucrari delicate. Utilizatorul poate controla usor viteza de deplasare si directia, ceea ce permite o adaptare rapida la conditiile de teren sau la obiectele intalnite in cale. Acest tip de transmisie este potrivit pentru sarcini precum taierea gazonului, manipularea materialelor sau lucrul in sere.

Aceste minitractoare sunt vehicule utilitare mici, versatile si eficiente, care pot fi adaptate pentru a indeplini o varietate de sarcini in agricultura, gradinarit si intretinerea spatiilor verzi. Alegerea unui minitractor potrivit depinde de cerintele specifice ale utilizatorului si de caracteristicile tehnice ale vehiculului, precum puterea, tipul de ambreiaj, diferential, combustibil, priza de putere si tipul de transmisie. Avantajele diferitelor tipuri de minitractoare se reflecta in adaptabilitatea lor la o varietate de sarcini si aplicatii, precum si in eficienta, durabilitatea si performanta lor.

Intrebari frecvente (FAQs)

Cum se intretine un minitractor?
Intretinerea unui minitractor implica verificari regulate ale nivelului de ulei, schimbarea filtrelor de aer si a uleiului, verificarea si ajustarea tensiunii curelei, lubrifierea componentelor si inspectarea anexelor. Asigurati-va ca respectati programul de intretinere recomandat de producator si consultati manualul de utilizare pentru a va asigura ca efectuati intretinerea corecta.
Ce este un minitractor si pentru ce poate fi utilizat?
Un minitractor este o masina agricola de dimensiuni reduse, conceputa pentru a efectua diverse sarcini in gospodarii mici, gradini sau terenuri agricole. Acestea pot fi utilizate pentru arat, plantat, cosit, transport de materiale, imprastiat ingrasaminte si multe alte activitati. Minitractoarele sunt ideale pentru cei care au nevoie de o masina utila si eficienta, dar care nu dispun de spatiu sau buget pentru tractoare agricole de dimensiuni mari.
Cum aleg un minitractor potrivit pentru nevoile mele?
Pentru a alege un minitractor potrivit, luati in considerare urmatorii factori:a. Dimensiunea si tipul terenului: Asigurati-va ca minitractorul are capacitatea de a lucra pe terenul pe care il aveti, tinand cont de suprafata, panta si tipul de sol. b. Tipul de sarcini: Analizati sarcinile pe care intentionati sa le efectuati cu minitractorul si alegeti un model care poate fi echipat cu anexele necesare. c. Puterea si capacitatea: Verificati puterea motorului si capacitatea de incarcare a minitractorului, in functie de nevoile dvs. d. Buget: Stabiliti un buget si comparati preturile minitractoarelor disponibile pe piata, tinand cont de costurile anexelor si intretinerii.
Care sunt avantajele si dezavantajele utilizarii unui minitractor?
Avantaje:a. Versatilitate: Minitractoarele pot fi echipate cu diferite anexe si accesorii pentru a efectua o varietate de sarcini in gospodarie si agricultura. b. Dimensiuni reduse: Datorita dimensiunilor lor reduse, minitractoarele sunt mai usor de manevrat si de depozitat decat tractoarele agricole de dimensiuni mari. c. Consum redus de combustibil: Minitractoarele au motoare mai mici si, prin urmare, consuma mai putin combustibil decat tractoarele de dimensiuni mari. d. Costuri initiale mai mici: Achizitionarea unui minitractor este in general mai putin costisitoare decat achizitionarea unui tractor agricol de dimensiuni mari.Dezavantaje:a. Putere si capacitate limitate: Minitractoarele au motoare mai mici si capacitate de incarcare mai redusa in comparatie cu tractoarele agricole de dimensiuni mari, ceea ce le face mai putin potrivite pentru sarcini grele si terenuri intinse. b. Compatibilitatea anexelor: Nu toate anexele si accesoriile pot fi compatibile cu toate modelele de minitractoare, ceea ce poate limita optiunile de utilizare si eficienta in anumite situatii. c. Durabilitate: Minitractoarele pot fi mai putin robuste si durabile decat tractoarele agricole de dimensiuni mari, in special in cazul unor utilizari intensive si prelungite. d. Disponibilitatea pieselor si service-ului: In functie de marca si modelul minitractorului, poate fi mai dificil sa gasiti piese de schimb sau service-uri autorizate in zona dvs.
Ce tipuri de anexe si accesorii sunt disponibile pentru minitractoare?
Minitractoarele pot fi echipate cu o varietate de anexe si accesorii care le permit sa efectueze o gama larga de sarcini. Unele dintre cele mai comune anexe includ pluguri, freze, grapa, cositori, incarcatoare frontale, remorci si dispozitive de pulverizare. Accesoriile pot varia in functie de modelul si marca minitractorului, asa ca este important sa verificati compatibilitatea inainte de a achizitiona.
Filtrează după
Tip ridicare
Tip combustibil
Producătorii
Preț
lei lei
Filtru

RECOMANDAREA LUNII

Product added to wishlist
Produs adăugat în comparator