Apelează: 0734 354 828

Tuburi LASER

Intrebari frecvente (FAQs)

Ce este un tub LASER?
Un tub LASER este componenta principala a unui sistem LASER care genereaza radiatia LASER. Functioneaza prin excitarea unui mediu de gain (de obicei un gaz, cum ar fi CO2) la o energie inalta, care apoi emite radiatie LASER cand se intoarce la starea sa de energie mai scazuta.
Cat dureaza un tub LASER?
Durata de viata a unui tub LASER variaza in functie de calitatea sa, de modul in care este utilizat si intretinut, si de puterea acestuia. In general, un tub LASER CO2 de buna calitate ar trebui sa dureze intre 1.000 si 10.000 de ore de utilizare.
Cum se intretine un tub LASER?
Intretinerea unui tub LASER poate implica curatarea regulata a tubului si a oglinzilor, verificarea si mentinerea sistemului de racire si asigurarea ca sursa de alimentare functioneaza corect. Este important de mentionat ca manipularea tuburilor LASER trebuie facuta cu grija pentru a preveni deteriorarea.
Cum functioneaza un tub LASER CO2?
Un tub LASER CO2 functioneaza prin umplerea tubului cu un amestec de gaze, incluzand CO2, nitrogen si heliu. Cand se aplica energie electrica, moleculele de gaze devin excitate si emit radiatie LASER. Acest proces este amplificat de oglinzi la capetele tubului, creand un fascicul LASER foarte concentrat.
Ce se intampla cand un tub LASER nu mai functioneaza?
Cand un tub LASER ajunge la sfarsitul duratei sale de viata, nu va mai fi capabil sa genereze un fascicul LASER eficient sau deloc. In acest caz, tubul LASER va trebui inlocuit. Este important sa inlocuiti tubul LASER cu unul care este compatibil cu sistemul dvs. LASER.

Bine ati venit in sectiunea noastra de Tuburi LASER, locul unde veti gasi o gama variata de tuburi LASER de inalta performanta, ideale pentru o serie larga de aplicatii, precum gravarea, taierea si marcarea materialelor. Tuburile LASER pe care le oferim sunt concepute sa ofere eficienta energetica, durabilitate si compatibilitate intr-o varietate de echipamente si sisteme LASER.

Tuburi LASER sunt componente esentiale ale echipamentelor LASER, indeplinind functia de producere a fasciculelor de lumina concentrate, esentiale pentru diverse aplicatii de taiere si gravare. In special, Tuburile LASER CO2 sunt cele mai comune si utilizate in industrii datorita versatilitatii lor.

Tuburi LASER | La ce se utilizeaza?

Tuburile LASER sunt folosite in multe industrii si domenii de aplicare, inclusiv in prelucrarea metalelor, gravarea si taierea materialelor, in medicina pentru echipamente de terapie cu LASER si in cercetare. Ele sunt esentiale in orice sistem LASER, indiferent de aplicatie.

Gama noastra de tuburi LASER include urmatoarele tipuri si caracteristici:

 • Tuburi LASER cu CO2: Aceste tuburi LASER utilizeaza dioxidul de carbon ca si mediu activ si sunt ideale pentru gravarea si taierea materialelor precum lemnul, acrilul, cauciucul si sticla. Sunt disponibile in diferite puteri, de la cativa wati pana la sute de wati, pentru a se potrivi nevoilor dumneavoastra specifice.
 • Tuburi LASER de sticla si metal: Tuburile LASER de sticla sunt cele mai comune si accesibile, in timp ce tuburile LASER de metal sunt mai durabile si au o durata de viata mai lunga. In functie de bugetul si necesitatile dvs., puteti alege intre aceste doua tipuri de tuburi LASER.
 • Sisteme de racire: Pentru a mentine performanta optima si a prelungi durata de viata a tuburilor LASER, este esential sa se utilizeze un sistem de racire adecvat. Oferim solutii de racire compatibile cu diferite tipuri de tuburi LASER, precum racitoare cu aer sau cu apa.
 • Surse de alimentare: Pentru a functiona corect, tuburile LASER necesita surse de alimentare adecvate si compatibile. Avem o selectie larga de surse de alimentare pentru a va asigura ca puteti gasi cea potrivita pentru tubul dvs. LASER.
 • Accesorii si componente: Pentru a va asigura ca sistemul dvs. LASER functioneaza la capacitate maxima, oferim si o gama de accesorii si componente, precum suporturi pentru tuburi LASER, reflectoare si lentile.

10 lucruri de luat in considerare atunci cand alegeti un tub LASER

 1. Puterea: Trebuie sa decideti cata putere aveti nevoie pentru aplicatia dvs. - taiere, gravare sau altceva.
 2. Durabilitate: Tuburile LASER CO2 sunt consumabile si au o durata de viata limitata. Verificati durabilitatea tubului inainte de a-l cumpara.
 3. Compatibilitate: Asigurati-va ca tubul LASER pe care il achizitionati este compatibil cu echipamentul LASER pe care il aveti.
 4. Costul: Pretul tuburilor LASER variaza in functie de calitate si putere. Evalueaza-ti nevoile si bugetul.
 5. Calitatea fasciculului: Un fascicul LASER de calitate superioara va produce taieri si gravari mai precise.
 6. Eficienta: Asigurati-va ca tubul LASER pe care il achizitionati este eficient in ceea ce priveste consumul de energie.
 7. Racire: Tuburile LASER genereaza caldura si necesita sisteme de racire adecvate.
 8. Marca: Increderea in producator poate fi un factor important in alegerea tubului LASER.
 9. Serviciul post-vanzare: Asigurati-va ca aveti acces la servicii post-vanzare fiabile si piese de schimb.
 10. Siguranta: Asigurati-va ca tubul LASER respecta toate standardele de siguranta aplicabile.

Avantaje Tuburi LASER

 • Versatilitate: Tuburile LASER pot fi utilizate pentru o varietate larga de aplicatii, de la taierea materialelor pana la tratamente medicale.
 • Precizie: Tehnologia LASER ofera o precizie extrema, ceea ce este esential in multe domenii de aplicare.
 • Eficienta: Tuburile LASER ofera o eficienta ridicata, generand un fascicul de lumina concentrata cu un consum relativ mic de energie.

Dezavantaje Tuburi LASER

 • Durata de viata limitata: Tuburile LASER, in special cele CO2, sunt consumabile si au o durata de viata limitata, ceea ce inseamna ca vor trebui inlocuite la un moment dat.
 • Caldura generata: Tuburile LASER genereaza o cantitate semnificativa de caldura, ceea ce necesita sisteme de racire adecvate si poate creste costurile operationale.
 • Cost: Tuburile LASER, mai ales cele de inalta calitate si de mare putere, pot fi costisitoare.
 • Manipulare delicata: Tuburile LASER sunt delicate si necesita manipulare cu grija pentru a preveni deteriorarea.

Tuburi LASER | Ce accesorii si consumabile sunt necesare?

La utilizarea tuburilor LASER, anumite accesorii si consumabile sunt necesare pentru functionarea optima si siguranta echipamentului. Acestea includ:

 • Sisteme de racire: Un sistem de racire este esential pentru a mentine temperatura tubului LASER intr-un interval sigur.
 • Sursa de alimentare LASER: Tuburile LASER necesita o sursa de alimentare specifica, care trebuie sa fie compatibila cu tubul.
 • Ochelari de protectie LASER: Ochelarii de protectie LASER sunt necesari pentru a proteja ochii operatorului de radiatiile LASER.
 • Componente de inlocuire: Deoarece tuburile LASER sunt consumabile, este recomandat sa aveti la dispozitie componente de inlocuire.
 • Produse de curatare: Pentru a mentine performanta si durabilitatea tubului LASER, acesta trebuie curatat regulat cu produse de curatare specifice.

Tuburi LASER, fie ca sunt tuburi LASER CO2 sau alte tipuri, sunt elemente esentiale ale tehnologiei LASER, indispensabile intr-o serie larga de industrii, de la prelucrarea materialelor la medicina. Alegerea corecta a tubului LASER, tinand cont de putere, durabilitate, compatibilitate si alte aspecte, poate avea un impact major asupra eficientei si rezultatelor operatiunilor dumneavoastra. Desi exista unele dezavantaje, cum ar fi necesitatea unei raciri adecvate si a unei manipulari delicate, avantajele oferite de tehnologia LASER - precizie, eficienta si versatilitate - sunt incontestabile. Asigurandu-va ca aveti acces la accesorii si consumabile adecvate, puteti optimiza performanta si durabilitatea echipamentelor dumneavoastra LASER.

Va invitam sa explorati sectiunea noastra de Tuburi LASER pentru a gasi solutiile perfecte pentru nevoile dvs. de gravare, taiere si marcarea materialelor. Cu o selectie variata de tuburi LASER de inalta performanta si accesorii compatibile, suntem siguri ca veti gasi exact ceea ce cautati pentru a va imbunatati si eficientiza activitatile dvs. cu LASER.

Filtrează după
Producătorii
În plus... Mai puțin
Preț
lei lei
Filtru

RECOMANDAREA LUNII

Produs adăugat în comparator