Apelează: 0734 354 828

Masini prelucrare lemn


Categoria masinilor de prelucrare secundara a lemnului cuprinde utilaje tamplarie lemn, precum: masini pentru rindeluire si grosime, ferastraie pentru lemn, masini pentru frezat lemn, masini combinate, masini de gaurit si mortezat, strunguri pentru lemn, fierastraie cu panza panglica (ferastraie banzic, gatere), masini pentru ascutit , masini de slefuit lemn, exhaustoare pentru rumegus, dispozitive de avans mecanic, masini de aplicat cant, masini pentru presat si aplicat adeziv (prese cu perforator, prese hidraulice), masini pentru despicat lemne de foc (despicatoare, masini hidraulice pentru despicat, prese pentru spart lemne), bancuri de tamplarie si altele.

Modelele de masini de rindeluit si degrosat cunoscute si sub denumirile de masini abricht, masini pentru degrosat, masini combinate abric cu grosime, sunt masini de tamplarie utilizate pentru indreptarea fetelor pieselor din lemn.

Numim ferastraie circulare pentru lemn intreaga gama de utilaje prelucrarea lemnului dotate cu panza circulara si utilizate pentru debitarea pieselor lemnoane. Printre acestea regasim: ferastraie circulare de mana, ferastraie pentru traforaj, ferastraie circulare pendulare, ferastraie circulare cu masa fixa, fierastraie circulare pentru formatizat, ferastraie pentru santier, ferastraie universale.

Categoria de masini timplarie denumite freze lemn sunt utilaje tamplarie utilizate pentru realizarea diferitelor forme prin frezare pe piesele lemnoase. In categoria frezelor pentru tamplarie se regasesc masini de frezat cu masa pe role, freze cu masa de formatizat, freze pentru lemn cu masa, masini de frezat cu ax inclinabil.

Datorita necesitatii utilizatorilor de a utiliza un utilaj pentru prelucrarea lemnului pentru numeroase aplicatii, au fost dezvoltate, de-a lungul timpului, masini combinate (masini combinate circular cu freza, circular de formatizat cu freza, masini universale combinate) care sa poata raspunde cerintelor de prelucrare ale acestora.

Gaurirea lemnului, in zilele noastre, se realizeaza cu masini de prelucrarea lemnului specializate denumite masini de gaurit lemn, masini pentru frezat caneluri, masini de gaurit pentru balamale, masini de gaurit multiplu, masini pentru mortezat lemn.

Utilizate inca din Antichitate, de egiptenii antici, strungurile pentru lemn (strunguri de lemn fara copiator, strunguri cu dispozitiv de copiere, strung lemn, strunguri lemn, strunguri pentru lemn) sunt utilizate astazi la scara larga, atat de amatori, cat si de producatorii din domeniul productiei industriale.

Modelele de ferastraie cu panza panglica sunt utilizate pentru debitarea formelor neregulate in piesele din lemn.

Adiacent categoriei de utilaje tamplarie, sunt utilizate masini pentru ascutit scule. Acestea se impart in: masini de ascutit cutite de abric, masini de ascutit panze de circular (masini pentru ascutit panze circulare), masini de ascutit universale.

O operatiune importanta in industria de prelucrare a lemnului o reprezinta slefuirea. In categoria masini de prelucrat lemn se regasesc urmatoarele tipuri de masini pentru slefuit lemn: masini de slefuit in mediu umed si uscat, polizoare pentru slefuit,masini de slefuit combinate, masini de polisat, masini de slefuit cu banda si disc, masini de slefuit cu disc, masini de slefuit cu ax oscilant, masini pentru slefuit pe cant, masini de slefuit cu tambur, masini pentru slefuit parchet (masini de raschetat).

Curatenia in atelierele de prelucrare lemn este asigurata prin utilizarea de aspiratoare pentru praf si rumegus, cunoscute si sub denumirea de exhaustoare pentru rumegus. Aceastea pot fi exhaustoare mobile, exhaustoare statice, exhaustoare cu cartus de filtrare, exhaustoare radiale, exhaustoare cu masa.

Pentru aplicarea cantului pe placile din prefabricate sunt utilizate masini timplarie denumite masini de aplicat cant sau masini de cant. Acestea pot fi masini mobile de aplicat cant, masini statice de aplicat cant.

Gama de masini pentru prelucrarea lemnului pe care v-o prezentam se adreseaza atat utilizatorilor casnici, cat si marilor producatori din industria prelucrarii lemnului.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste utilajele pentru prelucrarea lemnului.

Filtrează după
Categorii
Producătorii
În plus... Mai puțin
Filtru

RECOMANDAREA LUNII

Produs adăugat în comparator