Apelează: 0734 354 828

Masini prelucrare lemn

Se afiseaza 1-12 din 2109 produs(e)
Filtrează după
Categorii
Producatori
În plus... Mai puțin
Filtru

RECOMANDAREA LUNII

Utilaje de prelucrare a lemnului - Echipamente profesionale pentru o gama larga de aplicatii

Bine ati venit pe pagina noastra dedicata utilajelor de prelucrare a lemnului de pe emasiniunelte.ro! Aici veti gasi o selectie vasta de echipamente profesionale si de inalta calitate, concepute sa va ajute in realizarea celor mai ambitioase proiecte in domeniul lemnului.

Ca expert in domeniul masinilor unelte, imi face placere sa va prezint cateva dintre categoriile de produse pe care le oferim si cum acestea va pot optimiza procesul de prelucrare a lemnului.

Masinile pentru rindeluire si grosime (abricht) sunt echipamente esentiale in atelierele de prelucrare a lemnului, utilizate pentru a obtine suprafete plane si netede pe piesele de lemn. Acestea sunt concepute pentru a indeparta stratul neregulat sau surplusul de material, pregatind piesele de lemn pentru etapele ulterioare de prelucrare, cum ar fi asamblarea si finisarea.

 • Masinile de rindeluit (abricht) au rolul de a aplatiza si a netezi una sau mai multe fete ale unei piese de lemn. Acestea utilizeaza cutite montate pe un arbore rotativ, care indeparteaza materialul in exces pe masura ce lemnul trece prin masina. In general, masinile de rindeluit sunt utilizate pentru a pregati suprafetele laterale ale pieselor de lemn inainte de lipire sau montare.
 • Masinile de grosime, pe de alta parte, sunt utilizate pentru a reduce grosimea pieselor de lemn si a le aduce la dimensiunea dorita. Acestea functioneaza intr-un mod similar cu masinile de rindeluit, dar au un mecanism de reglare a inaltimii, care permite ajustarea precisa a grosimii piesei de lemn.

Fierastraiele pentru lemn sunt echipamente esentiale in prelucrarea lemnului si sunt utilizate pentru a taia piesele de lemn in diferite forme si dimensiuni. Acestea sunt disponibile intr-o varietate de tipuri si modele, fiecare avand avantaje specifice si utilizari ideale. In continuare, va voi descrie cele mai comune tipuri de fierastraie pentru lemn si la ce se utilizeaza acestea.

 • Fierastraiele pentru lemn sunt echipamente indispensabile in atelierele de prelucrare a lemnului si in constructii, deoarece permit taierea precisa si eficienta a lemnului in diferite forme si dimensiuni. Alegerea tipului potrivit de fierastrau pentru lemn depinde de aplicatia specifica si de complexitatea proiectului. Fie ca lucrati cu piese de lemn mari sau mici, realizand taieri drepte, curbe sau detalii fine, exista un fierastrau pentru lemn adecvat pentru fiecare nevoie. Investitia intr-un fierastrau de calitate si potrivit pentru nevoile dvs. va va permite sa obtineti rezultate profesionale si sa imbunatatiti eficienta procesului de prelucrare a lemnului.

Masinile pentru frezat, cunoscute si sub numele de freze, sunt utilaje specializate in prelucrarea lemnului, utilizate pentru a crea profiluri, detalii decorative si imbinari pe piesele de lemn. Aceste echipamente functioneaza prin indepartarea materialului cu ajutorul unor scule rotative numite freze, care pot avea diferite forme si dimensiuni in functie de profilul sau detaliul dorit.

 • Masinile pentru frezat sunt extrem de versatile si pot fi utilizate intr-o gama larga de aplicatii, de la producerea de mobilier si elemente de constructie pana la realizarea de obiecte decorative si artizanat. Iata cateva dintre cele mai comune utilizari ale masinilor de frezat in prelucrarea lemnului:
 • Crearea de profiluri si detalii decorative: Frezele pot fi folosite pentru a sculpta margini, canale si detalii in relief pe piesele de lemn, adaugand valoare estetica si functionala proiectului. De exemplu, frezele pot fi utilizate pentru a realiza cornise, pervaze, rame de usi sau ferestre, si ornamente pentru mobilier.
 • Realizarea de imbinari: Masinile de frezat pot fi folosite pentru a crea o varietate de imbinari precise si rezistente in lemn, cum ar fi imbinarile cu canale si muchii, cu coada de randunica, cu splinturi sau cu lamela. Aceste imbinari sunt utilizate pentru a asambla piesele de lemn intr-o structura solida si durabila.
 • Crearea de canale si adancituri: Frezele pot fi utilizate pentru a sapa canale si adancituri in lemn, care pot fi folosite pentru a fixa componente, pentru a incorpora sisteme de prindere sau pentru a ascunde cabluri si conexiuni in proiecte de mobilier.
 • Productia de placi si panouri: Masinile de frezat pot fi folosite pentru a realiza profiluri pe marginile placilor de lemn, permitand imbinarea lor pentru a crea panouri mari si uniforme, folosite in fabricarea de mobilier, usi sau panouri decorative.

Masinile combinate (MUT), cunoscute si ca masini-unelte multifunctionale, sunt echipamente de prelucrare a lemnului care combina mai multe functii intr-o singura structura compacta. Aceste masini sunt concepute pentru a eficientiza spatiul de lucru si a economisi costurile, oferind utilizatorilor posibilitatea de a efectua diverse operatiuni de prelucrare a lemnului fara a necesita achizitionarea si instalarea unor utilaje individuale.

 • Masinile combinate pot include diverse functii, cum ar fi rindeluire, grosime, taiere, frezare si gaurire, in functie de model si configuratie. Acestea sunt utilizate in special in atelierele de prelucrare a lemnului de dimensiuni mici si medii, unde spatiul si resursele sunt limitate.

Iata cateva dintre functiile comune ale masinilor combinate:

 • Rindeluire si grosime (abricht): Aceasta functie permite indepartarea surplusului de material si netezirea suprafetelor pieselor de lemn, pregatindu-le pentru asamblare si finisare. Rindeluirea se ocupa de aplatizarea si netezirea fetelor laterale ale lemnului, in timp ce functia de grosime ajusteaza grosimea pieselor de lemn la dimensiunea dorita.
 • Taiere (fierastrau circular): Masinile combinate pot fi echipate cu un fierastrau circular pentru a efectua taieri precise si eficiente in directii drepte, fie in lungime (de-a lungul fibrelor lemnului) sau in travers (impotriva fibrelor lemnului).
 • Frezare: Aceasta functie este utilizata pentru a crea profiluri, detalii decorative si imbinari pe piesele de lemn cu ajutorul unor scule rotative numite freze. Frezarea poate fi folosita pentru a realiza margini, canale, imbinari si ornamente.
 • Gaurire si mortezare: Masinile combinate pot include si o functie de gaurire si mortezare, care permite realizarea de gauri si adancituri in lemn pentru asamblarea componentelor, montarea de sistemelor de fixare sau imbinari.
 • Categoria masinilor de prelucrare secundara a lemnului cuprinde utilaje tamplarie lemn, precum: masini pentru rindeluire si grosime, ferastraie pentru lemn, masini pentru frezat lemn, masini combinate, masini de gaurit si mortezat, strunguri pentru lemn, fierastraie cu panza panglica (ferastraie banzic, gatere), masini pentru ascutit , masini de slefuit lemn, exhaustoare pentru rumegus, dispozitive de avans mecanic, masini de aplicat cant, masini pentru presat si aplicat adeziv (prese cu perforator, prese hidraulice), masini pentru despicat lemne de foc (despicatoare, masini hidraulice pentru despicat, prese pentru spart lemne), bancuri de tamplarie si altele.

Masinile de gaurit, scobit si mortezat sunt echipamente specializate in prelucrarea lemnului, utilizate pentru a crea gauri, adancituri si canale in piesele de lemn. Aceste masini sunt esentiale pentru realizarea de imbinari, montarea de sisteme de fixare si asamblarea componentelor in proiecte de tamplarie, mobilier si constructii.

 • Masini de gaurit: Masinile de gaurit sunt utilizate pentru a crea gauri in lemn cu ajutorul unei scule rotative numite burghiu. Acestea pot fi echipamente de masa sau portabile si sunt utilizate pentru gaurirea verticala sau unghiulara in functie de nevoi. Masinile de gaurit sunt esentiale pentru fixarea componentelor cu suruburi, nituri sau alte sisteme de prindere, precum si pentru asamblarea de imbinari cu splinturi sau cu dopuri.
 • Masini de scobit: Masinile de scobit sunt utilizate pentru a crea adancituri in lemn cu ajutorul unei scule rotative numite dalta scobitoare. Adanciturile realizate cu masina de scobit pot avea forme si dimensiuni variate, in functie de scula utilizata si de aplicarea specifica. Scobirea este folosita in principal pentru realizarea de imbinari, cum ar fi imbinarile cu morteza si tenon, sau pentru a crea locasuri in care se vor fixa alte componente.
 • Masini de mortezat: Masinile de mortezat sunt echipamente specializate care combina gaurirea si scobirea pentru a crea morteze - adancituri dreptunghiulare sau patrate in lemn. Mortezele sunt utilizate pentru a realiza imbinari puternice si stabile, cum ar fi imbinarile cu morteza si tenon, care sunt frecvent intalnite in structurile de lemn, mobilier si alte obiecte de tamplarie. Masinile de mortezat folosesc scule rotative, cum ar fi freze sau dalti, pentru a crea morteza intr-un mod controlat si precis.

Strungurile pentru lemn sunt masini-unelte utilizate pentru a prelucra piesele de lemn in forme simetrice, rotative sau cilindrice, cum ar fi picioare de mobilier, balustri, fusuri, manere de instrumente si alte obiecte decorative sau functionale. Aceste masini functioneaza prin rotirea piesei de lemn in jurul unei axe fixe, in timp ce sculele de taiere sunt aplicate pentru a indeparta materialul intr-un mod controlat si precis, creand profilul dorit.

Strungurile pentru lemn pot fi clasificate in functie de dimensiune, tip si caracteristici, si pot include:

 • Strunguri de banc: Aceste strunguri sunt de dimensiuni mici si sunt destinate utilizarii pe o banca de lucru. Ele sunt ideale pentru hobbyisti sau pentru prelucrarea de piese de lemn de dimensiuni mici.
 • Strunguri de podea: Strungurile de podea sunt mai mari si mai robuste, fiind proiectate pentru utilizare in ateliere profesionale. Acestea pot prelucra piese de lemn de dimensiuni mai mari si au o capacitate mai mare in ceea ce priveste puterea motorului si viteza de rotire.
 • Strunguri cu copiere: Strungurile cu copiere sunt echipate cu un dispozitiv de copiere care permite replicarea precisa a unui profil sau model de pe o piesa de lemn la alta. Acestea sunt utilizate in principal in productia in serie de obiecte cu profiluri similare, cum ar fi picioarele de mobilier.

Ferastraiele cu panza panglica, cunoscute si sub numele de fierastraie panglica, sunt masini-unelte pentru prelucrarea lemnului utilizate pentru a efectua taieri drepte sau curbate in piesele de lemn. Acestea functioneaza cu o pana lunga si flexibila in forma de banda, care se deplaseaza in jurul a doua sau trei roti, creand o bucla continua de taiere. Datorita formei sale unice, panza panglica permite efectuarea unor taieri precise si uniforme cu un finisaj neted.

Ferastraiele cu panza panglica sunt utilizate intr-o varietate de aplicatii in prelucrarea lemnului, cum ar fi:

 • Rezilierile de lemn: Aceste masini pot fi folosite pentru a taia piese brute de lemn in dimensiuni si forme mai mici sau pentru a ajusta grosimea si latimea lor, pregatindu-le pentru etapele ulterioare de prelucrare.
 • Taieri curbe: Ferastraiele cu panza panglica pot realiza taieri curbe in lemn, oferind posibilitatea de a crea forme complexe si ornamente. Acest lucru este util pentru a realiza componente de mobilier, rame, panouri decorative sau sculpturi.
 • Taieri de precizie: Masinile pot efectua taieri fine si precise, reducand astfel risipa de material si necesitatea unor finisari suplimentare.
 • Dezbinarea materialelor compozite: Fierastraie panglica pot fi folosite si pentru a taia materiale compozite, cum ar fi panourile aglomerate, MDF sau furnir, cu precizie si fara a deteriora suprafata.

Masinile pentru ascutit sunt echipamente specializate utilizate pentru a mentine si a imbunatati performanta sculelor de taiere, cum ar fi burghie, freze, panze de ferastrau, dalti, scule de strung si alte scule pentru prelucrarea lemnului, metalelor si materialelor compozite. Aceste masini functioneaza prin indepartarea unei cantitati mici de material de pe muchiile de taiere ale sculei, redandu-i forma, unghiul si asprimea optima pentru a realiza taieri precise si eficiente.

Exista o varietate de masini pentru ascutit, in functie de tipul si dimensiunea sculelor de taiere care trebuie ascutite:

 • Ascuitoare pentru burghie: Aceste masini sunt concepute pentru a ascuti burghiile de diferite dimensiuni si materiale, asigurandu-se ca unghiurile de taiere si geometria varfului burghiului sunt corecte pentru a permite o gaurire eficienta si precisa.
 • Ascuitoare pentru panze de ferastrau: Aceste echipamente sunt utilizate pentru a ascuti dintii panzelor de ferastrau, asigurand un unghi de taiere corespunzator si o muchie bine definita pentru o taiere eficienta si neteda. Masinile de ascutit panze de ferastrau pot fi utilizate pentru panzele de ferastrau circular, panglica si pentru alte tipuri de panze.
 • Ascuitoare pentru dalti si scule de strung: Aceste masini sunt utilizate pentru a ascuti daltile si sculele de strung pentru lemn sau metal, mentinand unghiurile si muchiile de taiere potrivite pentru a asigura o prelucrare precisa si fina.
 • Ascuitoare pentru freze: Masinile de ascutit freze sunt concepute pentru a ascuti sculele rotative utilizate in frezare, restaurand muchiile si unghiurile de taiere pentru a asigura o prelucrare eficienta si un finisaj de inalta calitate.
 • Ascuitoare universale: Aceste masini pentru ascutit pot fi configurate pentru a ascuti o gama larga de scule de taiere, de la burghie si panze de ferastrau pana la dalti si scule de strung. Ele sunt deosebit de utile in atelierele unde este nevoie de ascutirea frecventa a diferitelor tipuri de scule.

Masinile pentru slefuit lemn sunt echipamente specializate utilizate in prelucrarea lemnului pentru a netezi, finisa si indeparta imperfectiunile de pe suprafata pieselor de lemn. Aceste masini functioneaza prin aplicarea unei suprafete abrazive in miscare asupra piesei de lemn, indepartand un strat subtire de material si lasand in urma o suprafata neteda si uniforma. Slefuitul este un pas esential in prelucrarea lemnului, pregatind piesele pentru vopsire, lacuire sau aplicarea altor finisaje.

Exista mai multe tipuri de masini pentru slefuit lemn, in functie de dimensiunea, forma si tipul de finisare necesar:

 • Masini de slefuit cu banda: Aceste masini utilizeaza o banda abraziva continua care se misca in jurul unor role, oferind o actiune de slefuit rapida si eficienta. Masinile de slefuit cu banda sunt ideale pentru indepartarea rapida a materialului si pentru netezirea suprafetelor mari si plane, cum ar fi panouri, usi sau placi de lemn.
 • Masini de slefuit cu disc: Masinile de slefuit cu disc folosesc un disc abraziv care se roteste pentru a slefui suprafata lemnului. Aceste masini sunt potrivite pentru slefuirea de precizie, curatarea marginilor si netezirea unor suprafete mai mici sau curbe.
 • Masini de slefuit cu tambur (calibratoare): Aceste masini folosesc un tambur abraziv care se roteste pentru a slefui suprafata lemnului. Ele sunt utilizate pentru a calibra grosimea pieselor de lemn, pregatindu-le pentru asamblare sau finisare. Calibratoarele sunt ideale pentru lucrul cu placi de lemn de dimensiuni mari si pentru realizarea unei finisari uniforme.
 • Masini de slefuit oscilante: Aceste masini folosesc un mecanism oscilant care misca suprafata abraziva in sus si in jos sau lateral pentru a slefui lemnul. Masinile de slefuit oscilante sunt potrivite pentru lucrul cu piese de lemn de diferite forme si dimensiuni, precum si pentru realizarea unor finisaje fine si detaliate.
 • Masini de slefuit cu perie: Aceste masini folosesc perii abrazive care se rotesc in jurul unei axe, pentru a slefui si finisa suprafata lemnului. Masinile de slefuit cu perie sunt ideale pentru lucrul cu piese profilate, cu detalii sau cu suprafete neregulate, precum si pentru curatarea si indepartarea reziduurilor de vopsea, lac sau adeziv. Ele sunt, de asemenea, utilizate pentru a realiza o finisare uniforma pe o varietate de suprafete si pentru a elimina semnele de slefuire lasate de masinile de slefuit cu banda sau cu tambur.

Modelele de masini de rindeluit si degrosat cunoscute si sub denumirile de masini abricht, masini pentru degrosat, masini combinate abric cu grosime, sunt masini de tamplarie utilizate pentru indreptarea fetelor pieselor din lemn.

Numim ferastraie circulare pentru lemn intreaga gama de utilaje prelucrarea lemnului dotate cu panza circulara si utilizate pentru debitarea pieselor lemnoane. Printre acestea regasim: ferastraie circulare de mana, ferastraie pentru traforaj, ferastraie circulare pendulare, ferastraie circulare cu masa fixa, fierastraie circulare pentru formatizat, ferastraie pentru santier, ferastraie universale.

Categoria de masini timplarie denumite freze lemn sunt utilaje tamplarie utilizate pentru realizarea diferitelor forme prin frezare pe piesele lemnoase. In categoria frezelor pentru tamplarie se regasesc masini de frezat cu masa pe role, freze cu masa de formatizat, freze pentru lemn cu masa, masini de frezat cu ax inclinabil.

Datorita necesitatii utilizatorilor de a utiliza un utilaj pentru prelucrarea lemnului pentru numeroase aplicatii, au fost dezvoltate, de-a lungul timpului, masini combinate (masini combinate circular cu freza, circular de formatizat cu freza, masini universale combinate) care sa poata raspunde cerintelor de prelucrare ale acestora.

Gaurirea lemnului, in zilele noastre, se realizeaza cu masini de prelucrarea lemnului specializate denumite masini de gaurit lemn, masini pentru frezat caneluri, masini de gaurit pentru balamale, masini de gaurit multiplu, masini pentru mortezat lemn.

Utilizate inca din Antichitate, de egiptenii antici, strungurile pentru lemn (strunguri de lemn fara copiator, strunguri cu dispozitiv de copiere, strung lemn, strunguri lemn, strunguri pentru lemn) sunt utilizate astazi la scara larga, atat de amatori, cat si de producatorii din domeniul productiei industriale.

Modelele de ferastraie cu panza panglica sunt utilizate pentru debitarea formelor neregulate in piesele din lemn.

Adiacent categoriei de utilaje tamplarie, sunt utilizate masini pentru ascutit scule. Acestea se impart in: masini de ascutit cutite de abric, masini de ascutit panze de circular (masini pentru ascutit panze circulare), masini de ascutit universale.

O operatiune importanta in industria de prelucrare a lemnului o reprezinta slefuirea. In categoria masini de prelucrat lemn se regasesc urmatoarele tipuri de masini pentru slefuit lemn: masini de slefuit in mediu umed si uscat, polizoare pentru slefuit,masini de slefuit combinate, masini de polisat, masini de slefuit cu banda si disc, masini de slefuit cu disc, masini de slefuit cu ax oscilant, masini pentru slefuit pe cant, masini de slefuit cu tambur, masini pentru slefuit parchet (masini de raschetat).

Curatenia in atelierele de prelucrare lemn este asigurata prin utilizarea de aspiratoare pentru praf si rumegus, cunoscute si sub denumirea de exhaustoare pentru rumegus. Aceastea pot fi exhaustoare mobile, exhaustoare statice, exhaustoare cu cartus de filtrare, exhaustoare radiale, exhaustoare cu masa.

Pentru aplicarea cantului pe placile din prefabricate sunt utilizate masini timplarie denumite masini de aplicat cant sau masini de cant. Acestea pot fi masini mobile de aplicat cant, masini statice de aplicat cant.

Gama de masini pentru prelucrarea lemnului pe care v-o prezentam se adreseaza atat utilizatorilor casnici, cat si marilor producatori din industria prelucrarii lemnului.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste utilajele pentru prelucrarea lemnului.

Intrebari frecvente (FAQs)

Ce tipuri de masini de prelucrare a lemnului sunt disponibile pe piata?
Exista o varietate de masini de prelucrare a lemnului disponibile pe piata, printre care se numara masini de rindeluit si degrosat, masini de frezat, strunguri pentru lemn, ferastraie circulare, ferastraie cu panglica si masini de gaurit. Fiecare masina este specializata intr-o anumita operatiune de prelucrare a lemnului, cum ar fi taierea, frezarea, rindeluirea sau gaurirea.
Cum se alege o masina de prelucrare a lemnului potrivita pentru nevoile mele?
Pentru a alege o masina de prelucrare a lemnului potrivita, luati in considerare urmatoarele aspecte: tipul de proiecte pe care le veti aborda, spatiul disponibil in atelier, bugetul alocat, necesitatea de precizie si calitate, precum si posibilitatea de a adauga accesorii si actualizari in viitor.
Pot sa folosesc aceleasi lame si discuri de taiere pentru diferite tipuri de lemn?
Nu este recomandat sa folositi aceleasi lame si discuri de taiere pentru diferite tipuri de lemn, deoarece lemnul tare si lemnul moale au proprietati diferite si necesita unelte specifice. Lamele si discurile de taiere sunt proiectate pentru a face fata diferitelor densitati si structuri ale lemnului, iar utilizarea unei lame nepotrivite poate duce la taieri imprecise, deteriorarea lemnului sau chiar deteriorarea masinii. Asigurati-va ca folositi lamele si discurile de taiere adecvate pentru fiecare tip de lemn si inlocuiti-le atunci cand devin tociate sau deteriorate.
Cum se asigura siguranta in timpul utilizarii masinilor de prelucrare a lemnului?
Pentru a asigura siguranta in timpul utilizarii masinilor de prelucrare a lemnului, urmati intotdeauna instructiunile producatorului, purtati echipament de protectie personala adecvat si pastrati zona de lucru curata si organizata. De asemenea, asigurati-va ca toate dispozitivele de siguranta sunt functionale, cum ar fi opritoarele de urgenta, protectiile pentru lamesi barierele de siguranta. In plus, instruiti-va in utilizarea corecta a masinilor si a accesoriilor, iar daca lucrati cu altii, comunicati-va clar intentiile si miscarile. De asemenea, este important sa efectuati intretinerea si inspectiile periodice ale echipamentelor pentru a preveni accidentele si a mentine functionarea optima a masinilor de prelucrare a lemnului.
Care sunt cele mai comune accesorii si consumabile necesare pentru masini de prelucrare a lemnului?
Printre cele mai comune accesorii si consumabile pentru masini de prelucrare a lemnului se numara cutite si freze de diferite forme si dimensiuni, lame de ferastrau de diverse tipuri, burghie si mandrine pentru gaurire, dispozitive de prindere si fixare, precum si echipamente de protectie personala, cum ar fi ochelari, casti si manusi.
Product added to wishlist
Produs adăugat în comparator