Apelează: 0734 354 828

Masini prelucrare metal

Masini de gaurit de banc

Masina de gaurit de banc Cormak 16 mm v1

Transport gratuit
Se afiseaza 1-12 din 3381 produs(e)
Filtrează după
Categorii
Producatori
În plus... Mai puțin
Filtru

RECOMANDAREA LUNII

Prelucrarea metalului este procesul de fabricatie a metalelor pentru a obtine piese individuale, ansamble sau structuri la scara mare.

Prelucrarea metalului poate fi privita din mai multe puncte de vedere, si anume: debitarea, gaurirea, frezarea, strunjirea, slefuirea.

Operatia de debitare a metalelor este reprezentata de procesul prin care se indeparteaza excesul de material utilizandu-se o masina debitat metale (masina debitat metal).

Rezultatul operatiunii presupune taierea metalului in doua piese, spanul sau piesa in exces si piesa finita.

Procesul de debitare a pieselor metalice poate fi efectuat cu diferite masini de debitat metal, precum: ferastrau / fierastrau pentru metal (fierastrau metal, fierastraie pentru metal) care poate fi fierastrau orizontal: fierastrau cu banda (fierastrau banda), fierastrau mecanic, circular metal, sau fierastrau vertical cu banda (fierastrau mecanic sau masina de debitat metal cu panza verticala).

Operatia de gaurire a metalelor este operatia prin care intr-o piesa de metal se realizeaza o gaura.

Gaurirea metalului pentru realizarea unei gauri se realizeaza cu o masina de gaurit, iar cand se doreste sa se realizeze un filet intr-o piesa metalica, cu o masina de filetat.

Modelele de masini de gaurit pentru metal pot fi clasificate in:

  • Masini de gaurit cu talpa magnetica (masini de gaurit cu fixare magnetica sau masini de gaurit magnetice) – sunt masini de gaurit metale dotate cu electromagnet ce permit fixarea in diferite pozitii de lucru;
  • Masini de gaurit de banc (masina de gaurit de banc, masina gaurit banc) – sunt masini de gaurit fixe dotate cu coloana scurta si care permit utilizarea prin fixarea pe un banc de lucru;
  • Masini de gaurit cu coloana (masina de gaurit cu coloana, masina de gaurit verticala, masina de gaurit cu coloana verticala, masina de gaurit fixa) – sunt masini de gaurit profesionale prevazute cu coloana lunga;
  • Masini de gaurit cu viteza variabila (masina gaurit cu coloana, masina de gaurit stationara) – sunt masini de gaurit metal profesionale care sunt dotate cu cutii de viteze ce permit selectarea fara trepte a vitezei de rotire a axului;
  • Masini de gaurit cu stand si coloana (masini de gaurit cu angrenaj, masina de gauri fixa) – sunt masini de gaurit industriale dotate cu stand (suport masa) si cu coloana;
  • Masini de gaurit radiale (masina de gaurit radiala, masina de gaurit in coordonate) – sunt masini de gaurit industriale a caror brat de culisare a capului de gaurire permite gauriea pieselor cu diametre de pana la 2600 mm.

Frezarea metalului este operatia complexa de formatizare a pieselor mecanice prin indepartarea materialului.

Aceasta operatie este realizata cu ajutorul unei masini de frezat (masini frezat metal).

Operatiunea de aschiere se realizeaza cu ajutorul frezei fixate in axul masinii de frezat si mesei de lucru mobile in axele X si Y, de regula, si mai rar Z.

O masina de frezat metale, sau freza metal poate prelucra de la aluminiu pana la otel.

Modelele de masini de frezat metale pot fi clasificate in: masini de gaurit si frezat, masini de frezat universale, masini de frezat multifunctionale, masini de frezat verticale, masini de frezat cu batiu.

Strunjirea este procesul de prelucrare a metalului prin aschiere pentru a produce suprafete cilindrice cu ajutorul unui singur cutit.

Operatiunea de strunjire a metalelor se realizeaza cu ajutorul masinilor unelte denumite strunguri metal.

Masini unelte strunguri pentru metal por fi impartite in:

  • Strunguri de precizie (strunguri cu surub de ghidare, strunguri cu surub conducator, strung de banc, strunguri de banc, mini strung, strung ceasornicarie, strung mecanica fina, strung mic, strung metal mic, mini strung metal) sunt strunguri pentru metale dotate cu avans longitudinal cu ajutorul unui surub de avans;
  • Centre de prelucrare strung cu freza (strung combinat cu freza, centru de prelucrare strung freza) sunt strunguri metal prevazute cu unitate de frezare independenta;
  • Strunguri cu cutie de viteze (strung frontal, strung paralel, strung sn) – sunt strunguri metal dotate cu cutie de viteze cu roti melcate;
  • Strunguri universale (strung universal, strung frontal) – sunt strunguri prelucrare metal ce pot realiza numeroase operatii de prelucrare.

Slefuirea metalului este operatia de finisare a unei suprafete din metal cu ajutorul unei masini de slefuit metal.

Modelele de masini de slefuit pentru metal pot fi impartite in:

Gama de masini pentru prelucrarea metalului pe care o prezentam se adreseaza atat utilizatorilor casnici, cat si marilor producatori din industria prelucrarilor metalice.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste utilajele pentru prelucrarea metalelor.

Pentru a beneficia de asistenta tehnica in alegerea echipamentului potrivit activitatii dumneavoastra contactati consilierii nostri.

Product added to wishlist
Produs adăugat în comparator