Apelează: 0734 354 828

Masini pentru frezat imbinari in coada de randunica

Masini pentru frezat imbinari in coada de randunica

Masina pentru frezat imbinari in coada de randunica Winter YC-480

Pret la cerere

Solicita o oferta

Imbinarile in coada de randunica sunt des intalnite atat in industria de prelucrare a metalelor, cat si in industria de prelucrare a lemnului.

Frezarea in coada de randunica este o tehnica utilizata preponderent in prelucrarea lemnului (tamplarie), in special in productia de mobilier, realizarea constructiilor din lemn etc.

Imbinarea in coada de randunica se caracterizeaza prin rezistenta imbinarii, o serie de pini taiati intr-o piesa interblocandu-se cu cozile de randunica frezate pe cealalta piesa.

Atat pinii, cat si cozile de randunica au forma trapezoidala si pot fi lipite neamaifiind necesara fixarea pieselor cu suruburi.

Masini pentru frezat imbinari in coada de randunica – tipuri de frezari

Frezare in coada de randunica „through dovetail” este cunoscuta simplu ca si „coada randunica”.

In cazul unor astfel de frezari la imbinarea piesei, atat pinii, cat si coada vor fi vizibili.

Acestea tipuri de frezari sunt utilizate cu precadere pentru constructia de cutii si carcase.

Frezarea in coada de randunica „half-blind dovetail” este frezarea executata cu masini pentru frezat imbinari in coada de randunica in cazul carora imbinarile permit vizualizarea doar pe o parte.

Aceste imbinari sunt utilizate preponderent pentru atasarea fetelor sertarelor.

Frezarea in coada de randunica „secret mitred dovetail” realizata cu ajutorul unor masini de frezat imbinari in coada de randunica ce asigura rezistenta specifica dar este ascunsa vederii in totalitate, frezarea cozii de randunica realizandu-se la 45o.

Aceasta frezare este utilizata pentru imbinarea diferitelor piese si cutii la care este necesar ca imbinarea sa fie ascunsa in totalitate.

Frezarea in coada de randunica „sliding dovetail” realizata cu freze pentru imbinari in coada de randunica este o metoda utilizata pentru imbinarea a doua piese din lemn in unghi drept.

Aceste piese sunt imbinate prin culisarea unei piese in canalul in coada de randunica.

Acest tip de frezare este utilizat pentru fixarea rafturilor in dulapuri, fixarea fundurilor dulapurilor, fixarea sectiunilor meselor extensibile etc.

Imbinarile in coada de randunica sunt extrem de rezistente datorita formei trapeziodale a pinilor si cozilor si sunt utilizate pentru aplicatii precum: constuirea diferitelor cutii, sertare, cutii de bijuterii, dulapuri, diferite piese de mobilier.

Frezarile in coada de randunica sunt greu de executat manual si din acest motiv se utilizeaza masini specializate pentru frezarea de imbinari in coada de randunica.

In ceea ce priveste modelele de freze pentru imbinari in coada de randunica, acestea se pot diferentia dupa numeroase diferite criterii, precum modul de operare (masini pentru frezat imbinari in coada de randunica cu actionare mecanica, masini pentru frezat imbinari in coada de randunica cu control CNC), dimensiunile maxime ale pieselor de prelucrat (freza pentru imbinari in coada de randunica a pieselor cu latimea de maxim 500 mm, de maxim 900 mm si altele) etc.

Majoritatea modelelor profesionale de masini pentru frezat imbinari in coada de randunica sunt prevazute cu sisteme de fixare pneumatice ale piesei de prelucrat, sisteme care cresc siguranta si productivitatea masinilor.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste executarea de imbinari in coada de randunica.

Pentru a afla mai multe informatii despre gama de freze pentru imbinari in coada de randunica, contactati echipa noastra pentru a primi materialele si consultanta de specialitate.

Filtreaza produsele
Turatii ax
Latime maxima de lucru
Grosime coada de randunica
Tensiune de alimentare
Pret
lei lei
Producator (marca)
mai multe filtre restrange filtrele
Filtreaza

RECOMANDAREA LUNII

Produs adăugat în comparator