Apelează: 0734 354 828

Masini pentru frezat dibluri


Un diblu, asa cum este definit de tamplari, este o parghie cilindrica, realizata de regula din lemn, plastic sau metal utilizata in numeroase aplicatii ca si: axe pentru diferite jucarii, piese structurale in realizarea diferitelor dulapuri, suporturi pentru diferite rafturi, piese mobile, suporturi pentru haine, chei, scule etc.

In industria prelucrarii lemnului, modelele de masini pentru frezat dibluri sunt utilizate pentru realizarea de dibluri din lemn utilizate pentru imbinarea diferitelor piese componente ale mobilierului fabricat, cresterea rezistentei anumitor piese etc.

Unii tamplari utilizeaza freze pentru dibluri pentru a realiza propriile modele de dibluri.

Atunci cand diblurile sunt incleiate intr-un orificiu, orificiul respectiv trebuie sa fie prevazut cu o canelura speciala pentru eliminarea excesului de adeziv.

Una dintre solutiile utilizate pentru a rezolva aceasta problema este realizarea unei parti drepte in diblul realizat cu ajutorul unei masini pentru frezat dibluri.

O alta solutie frecvent utilizata de catre meseriasii in domeniu este de a realiza o taietura in diblul plan realizat cu o masina pentru frezat dibluri.

Masini pentru frezat dibluri – clasificare

In ceea ce priveste clasificarea modelelor de freze pentru dibluri, acestea pot fi clasificate in functie de diferite criterii, dintre care cel mai importante sunt: regimul de utilizare, diametrul minim si maxim al dribulilor pe care le pot realiza, tipul diblurilor pe care le pot executa etc.

In ceea ce priveste regimul de utilizare, modelele de masini pentru freze pentru dibluri se clasifica in semiprosionale (cu o productivitate de 30 – 50 dibluri / minut) si profesionale (cu o productivitate de 7500 – 15000 dibluri / ora).

In functie de dimensiunile diblurilor pe care le poate realiza, o freza pentru dibluri poate fi clasificata intr-o anumita categorie, ca de exemplu masini frezat dibluri cu diametrul intre 6 – 18 mm, freze dibluri cu diametrul intre 2 – 30 mm etc.

Raportat la tipul diblurilor pe care il poate executa, o masina frezat dibluri poate executa doar dibluri plane, sau inclusiv dibluri canelate.

Atunci cand se alege o freza dibluri trebuie sa avute in vedere caracteristicile masinii si necesitatile de prelucrare.

eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) va ofera solutia potrivita necesitatilor dumneavoastra de prelucrare in ceea ce priveste masinile de frezat dibluri.

Pentru a afla mai multe informatii despre modelele de freze pentru dibluri, contactati echipa noastra pentru a primi materialele si consultanta de specialitate.

Filtrează după
Diametru dibluri / piese rotunde
Lungime minima dibluri
Lungime maxima dibluri
Latime maxima de lucru
Preț
lei lei
Producătorii
În plus... Mai puțin
Filtru

RECOMANDAREA LUNII

Produs adăugat în comparator