Apelează: 0734 354 828

Benzi abrazive

Se afiseaza 1-12 din 183 produs(e)

Benzi abrazive sunt unelte de finisare folosite intr-o varietate de aplicatii industriale si de atelier. Acestea contin particule abrazive (cum ar fi granule de oxid de aluminiu, carbura de siliciu sau zirconiu) fixate pe o banda flexibila, care poate fi folosita pentru a slefui, lustrui sau finisa diferite materiale.

Utilizarea Benzilor Abrazive

Benzi abrazive pentru slefuire sunt utilizate pe scara larga in diverse domenii, de la atelierele de tamplarie si de metale pana la industriile auto si de aeronautica. Ele sunt esentiale pentru finisarea suprafetelor, indepartarea imperfectiunilor sau pregatirea materialelor pentru vopsire sau lipire.

10 Lucruri de Luat in Considerare la Alegerea Benzilor Abrazive

 1. Materialul abraziv: Alegerea depinde de materialul care urmeaza a fi slefuit. Abrazivii pentru metal pot fi diferiti de abrazivii pentru lemn.
 2. Gradul de abraziune: Granulatia abrazivului determina gradul de finisare.
 3. Durabilitate: Benzi abrazive rezistente tind sa aiba o durata de viata mai lunga.
 4. Compatibilitatea cu masina de slefuit: Asigurati-va ca benzile abrazive se potrivesc masinii dvs. de slefuit.
 5. Viteza de slefuire: Unele benzi abrazive permit o slefuire mai rapida decat altele.
 6. Flexibilitatea benzii: Unele benzi sunt mai flexibile si pot slefui suprafete curbe sau profilate.
 7. Tipul de spate: Materialul spatelui benzii poate influenta durabilitatea si flexibilitatea acesteia.
 8. Pretul: Preturile variaza in functie de calitatea si durabilitatea benzilor abrazive.
 9. Disponibilitatea pieselor de schimb si service: Este important sa puteti inlocui benzile abrazive atunci cand se uza.
 10. Impactul asupra mediului: Unele benzi abrazive pot fi reciclate sau sunt fabricate din materiale sustenabile.

Avantaje Benzi Abrazive

Benzi abrazive de calitate ofera o finisare uniforma si de inalta calitate a suprafetelor. Ele pot indeparta rapid materialul in exces, fiind deosebit de eficiente pentru lucrari mari sau pentru finisarea suprafetelor dure.

Dezavantaje Benzi Abrazive

Un dezavantaj al benzilor abrazive poate fi uzura rapida a unora dintre acestea, in special in cazul celor ieftine sau de calitate inferioara. De asemenea, pot genera mult praf, ceea ce poate fi problematic fara o ventilatie adecvata.

Benzi abrazive | Accesorii si Consumabile Necessare

 • Masini de slefuit: Benzi abrazive sunt de obicei folosite in combinatie cu diferite tipuri de masini de slefuit.
 • Echipament de protectie: Ochelari de protectie si masti de praf sunt esentiale pentru protectia operatorului.
 • Sistem de colectare a prafului: Un sistem de colectare a prafului poate ajuta la mentinerea unui mediu de lucru curat si sigur.

Benzi abrazive sunt unelte de finisare esentiale in orice atelier sau domeniu industrial. Acestea sunt extrem de versatile, fiind utilizate pentru slefuirea unei game largi de materiale, de la lemn la metal. Benzi abrazive de calitate, rezistente si profesionale sunt esentiale pentru a obtine o finisare uniforma si de inalta calitate. Selectarea corespunzatoare a benzilor abrazive, in functie de materialul ce trebuie slefuit, viteza de slefuire dorita si tipul de finisare necesara, este esentiala pentru maximizarea eficientei si rezultatelor. Desi exista cateva dezavantaje, cu un echipament adecvat si cu respectarea masurilor de siguranta, benzi abrazive pot fi un instrument valoros in orice atelier sau proces industrial.

Intrebari frecvente (FAQs)

Ce sunt benzile abrazive?
Benzi abrazive sunt unelte de finisare care contin particule abrazive (cum ar fi granule de oxid de aluminiu, carbura de siliciu sau zirconiu) fixate pe o banda flexibila. Ele sunt folosite pentru a slefui, lustrui sau finisa o varietate de materiale.
Cum se utilizeaza o banda abraziva?
Utilizarea unei benzi abrazive implica atasarea acesteia la o masina de slefuit, ajustarea vitezei de rotatie in functie de materialul care urmeaza a fi slefuit si finisarea dorita, apoi aplicarea benzii pe suprafata materialului, cu miscari uniforme si controlate, pentru a evita incalzirea excesiva sau deteriorarea materialului.
Care sunt diferitele tipuri de benzi abrazive?
Benzile abrazive se deosebesc prin tipul materialului abraziv (cum ar fi oxid de aluminiu, carbura de siliciu, zirconiu), granulatia (gradul de abraziune), si tipul de suport (de exemplu, panza, hartie). Alegerea benzii potrivite depinde de materialul care urmeaza a fi slefuit si de finisarea dorita.
Cum pot alege cea mai potrivita banda abraziva pentru proiectul meu?
Alegerea benzii abrazive potrivite depinde de mai multi factori, printre care materialul care urmeaza a fi slefuit, gradul de finisare dorit, durabilitatea benzii, compatibilitatea cu masina de slefuit, viteza de slefuire si pretul.
Ce masuri de siguranta trebuie sa respect cand folosesc benzi abrazive?
Utilizarea benzilor abrazive necesita respectarea anumitor masuri de siguranta, cum ar fi purtarea echipamentului de protectie (ochelari de protectie, masti de praf), folosirea unui sistem de colectare a prafului pentru a mentine mediul de lucru curat si sigur, si evitarea contactului direct al pielii cu benzile abrazive in functiune.
Filtrează după
Lungime banda abraziva
În plus... Mai puțin
Latime banda abraziva
În plus... Mai puțin
Granulatie
În plus... Mai puțin
Suport abraziv
Preț
lei lei
Producătorii
În plus... Mai puțin
Filtru

RECOMANDAREA LUNII

Product added to wishlist
Produs adăugat în comparator