Apelează: 0734 354 828

Furtunuri exhaustare

Se afiseaza 1-12 din 145 produs(e)

Tubulaturile flexibile (furtun exhaustare) din poliuretan cu insertie metalica se folosesc in industria prelucrarii lemnului pentru a conecta utilajele (masini unelte prelucrare lemn) de sistemele pentru exhuastare, de aspiratoarele pentru praf si rumegus (exhaustoare). In functie de grosimea insertiei metalice cat si a peretilor din poliuretan aceste tuburi sunt utilizate in industria prelucrarii lemnului pentru transportul prafului, rumegusului sau aschiilor. Cu cat insertia metalica are diametrul mai mare cu atat exploatarea poate fi mai intensa.

Furtunurile de exhaustare (tubulaturi) au pereti flexibili confectionati din poliuretan cu diametre cuprinse intre 0,4 mm si 0,9 mm si sunt intarite cu spira din otel cuprat.

Prezinta o rezistenta excelenta la particule abrazive, sunt rezistente la microbi si hidroliza, sunt usoare si foarte flexibile.

Pot fi utilizate la temperaturi cuprinse intre -40oC …. +90oC si pentru perioade scurte de timp pana la +125oC.

Furtunele pentru exhaustare (tubulaturi) sunt universale si sunt ideale pentru exploatarea in industria prelucrarii lemnului cat si in industria plastica si chimica.

Furtunele pentru exhaustare (tubulaturi) sunt construite conform normelor impuse de FDA.

In industria de prelucrare a lemnului, pe langa gama de aria de utilaje de prelucrare, se utilizeaza numeroase sisteme de exhaustare si exhaustoare locale (exhaustoare mobile si exhaustoare stationare).

Pentru racordarea sistemelor de exhaustoare la masinile de prelucrare a lemnului se utilizeaza furtunuri exhaustare rumegus.

Gama de furtunuri exhaustare rumegus se diferentiaza prin cateva criterii extrem de importante pentru utilizarea acestora.

Un prim criteriu de diferentiere a unor furtunuri de exhaustare este materialul din care este confectionata spira.

Pe piata de profil sunt prezente tubulaturi exhaustare cu spira confectionata din carton presat, din PVC, din otel, din otel cuprat etc.

De ce sa aleg furtunuri exhaustare cu spira din otel VS unul din carton presat sau PVC in conditiile in care cele din urma sunt mai ieftine?

Raspunsul este foarte simplu:in cazul in care utilizezi furtunuri exhaustare cu spira din otel, flexibilitatea acestora ete mai mare decat ale celorlalte (cele cu spira din carton presat sau PVC), spira permitand o raza de curbura mai mica decat diametrul tubulaturii.

Totodata un furtun de exhaustare cu insertie (spira) din otel este mai rezistent contra deformarii, daca de exemplu se pe el, acesta nu se va sparge, ci se va deforma.

In cazul in care vei calca accidental pe un furtun cu spira din PVC sau din carton presat vei vedea ca rezultatul este acelasi: spira va ceda iar furtunul se va sparge.

O alta caracteristica extrem de importanta pentru flexibilitatea si utilitatea tubulaturii este materialul din care este confectionat peretele furtunului.

Din acest punct de vedere, cunoscatorii stiu ca pe piata de profil sunt prezente furtunuri exhaustare cu peretele confectionat din PVC, precum si tubulaturi cu peretele confectionat din poliuretan.

Un furtun exhaustare cu perete confectionat din PVC este mult mai rigid si mult mai fragil la socuri decat o tubulatura exhaustare cu perete din poliuretan.

Totodata poliuretanul este un material nontoxic, cu rezistenta ridicata la abraziune si poate fi utilizat la diferite temperaturi de exploatare – 40oC pana la + 90oC pe perioade lungi, si pana la 125oC pe perioade scurte.

Un alt aspect important ce trebuie avut in vedere atunci cand se alege un furtun pentru exhaustare este grosimea peretelui.

Unele furtunuri exhaustare au o anumita destinatie si sunt contra-indicate altora.

De exemplu, pentru transportul aerului sau prafului se pot utiliza furtunuri exhaustare cu grosimi ai peretelui de pana la 0,4 mm inclusiv.

Acestea pot fi utilizate in industria prelucrarii lemnului, in industria chimica si petrochimica etc.

Daca se doreste sa se utilizeze tubulaturi pentru transportul rumegusului de la o masina lemn la un exhaustor, se recomanda utilizarea unui furtun cu o grosime a peretelui de minim 0,6 mm.

Acesta este mult mai rezistent la abraziune decat unul cu grosime de 0,4 mm si va asigura o perioada de utilizare mai lunga.

In cazul in care se utilizeaza furtunuri de exhaustare pentru aspirarea sau transportul de aschii, se recomanda utilizarea unor furtunuri exhaustare cu pereti cu o grosime minima de 0,9 mm, acestia fiind extrem de rezistenti.

Pentru a raspunde necesitatilor clientilor nostri, eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) ofera o gama variata de furtunuri exhaustare de cea mai buna calitate.

  1. Cum se masoara metrul liniar?
  • Acest tip de furtun se transporta in forma comprimata, dar masurarea lui se face prin intindere totala, fara abatere, la momentul masurarii furtunul trebuie intins la maxim.
  • In 24 ore din momentul in care furtunul este scos din plasa/ambalajul care il tine comprimat, el capata o forma extinsa dar nu intinsa la maxim.

    2. Cum se manipuleaza si utilizeaza?

  • Produsul necesita o manipulare atenta pentru a se evita socurile; lovirea, inteparea sau frecarea excesiva duc la deteriorarea produsului.
  • Este necesara o conectare corespunzatoare cu cuple speciale la agregatele pentru care este utilizat, conform instructiunilor de utilizare a masinilor unelte.
  • Pana la utilizare si dupa utilizare, furtunul trebuie depozitat corespunzator.
  • Produsul se poate utiliza in limitele caracteristicilor tehnice prezentate in pagina de produs.
Filtrează după
Grosime perete poliuretan
Diametru interior
În plus... Mai puțin
Diametru exterior
În plus... Mai puțin
Lungime furtun
Raza de curbura (brat)
În plus... Mai puțin
Producătorii
Preț
lei lei
Filtru

RECOMANDAREA LUNII

Product added to wishlist
Produs adăugat în comparator