Masina ABS – trimmer frezare canturi

In cazul in care utilizati o masina ABS mobila va trebui sa utilizati un trimmer pentru curatarea surplusului de cant ABS.

Pentru a realiza aceasta operatie poate fi utilizat un trimmer manual sau un trimmer electric.

Deoarece utilizarea unui trimmer manual este realtiv simpla, vom detalia cateva aspecte referitoare la utilizarea unui trimmer electric.

Masina ABS – utilizare trimmer electric pentru frezare canturi

In cazul in care utilizati o masina ABS mobila, utilizarea unui trimmer electric pentru frezarea canturilor de pana la 3 mm recomandata.

Aceste trimmere electrice sunt ideale pentru frezarea neintrerupta a tuturor marginilor cantului aplicat cu masina ABS pe un panou, cu ajutorul unui cap de frezare realizat special pentru aceasta operatie.

Modelele de trimmer electrice sunt prevazute cu baze cu suport supradimensionat ce este usor de fixat si asigura o stabilitate ridicata in exploatare permitand utilizarea atat pe marginile, cat si pe interiorul unui panou din PAL.

Un trimmer electric (freza electrica) permite fixarea rapida a frezei, precum si ajustarea inaltimii de frezare, de regula cu ajutorul a doua suruburi laterale.

Daca utilizati o masina ABS mobila, utilizarea unui trimmer electric pentru curatarea surplusului de cant prezinta numeroase avantaje, precum:

  • usurinta in exploatare – acesta este simplu de utilizat chiar si de catre incepatori;
  • eficienta ridicata in exploatare – utilizarea unui trimmer electric va asigura o productivitate apropiata de cea oferita de masina ABS utilizata pentru aplicarea cantului;
  • costuri reduse scula taietoare – freza unui astfel de trimmer este extrem de robusta si poate fi utilizata o perioada indelungata inainte de a fi inlocuita;
  • nivel redus de zgomot si vibratii – un trimmer electric nu genereaza un zgomot puternic si nici vibratii in exploatare;
  • slefuire perfecta – utilizarea unui trimmer electric asigura obtinerea unor rezultate perfecte a canturilor aplicate cu masina ABS mobila.

Masina ABS – verificare si intretinere trimmer electric pentru frezare canturi

Pentru a asigura o buna functionare a unui trimmer electric utilizat pentru curatarea surplusului de cant aplicat cu o masina ABS mobila se recomanda sa se efectueze o serie de verificari inainte de utilizare, si anume:

  • Sursa de alimentare cu energie electrica – se verifica sursa de alimentare cu energie electrica pentru trimmer si masina ABS;
  • Switch-ul echipamentului – se verifica switch-ul echipamentului; acesta trebuie sa fie in pozitia OFF, daca se racordeaza cablul de alimentare la o priza de alimentare cu energie electrica iar switch-ul este in pozitia ON, trimerrul va porni imediat riscand sa poata fi provocate accidente;
  • Cablurile de prelungire – atunci cand spatiul de lucru este mai departe de sursa de alimentare cu energie electrica se recomanda utilizarea de cabluri de prelungire cu aria transversala suficient de mare. Cablurile de prelungire trebuie sa fie mentinute cat mai scurte posibil.

Pentru intretinerea unui trimmer electric utilizat pentru curatarea surplusului de cant aplicat cu o masina ABS mobila se recomanda sa se efectueze o serie de lucrari astfel:

  • Se verifica periodic freza – aceasta trebuie mentinuta curata si ascutita deoarece va afecta in mod direct durata de viata a motorului pe termen lung.
  • Se verifica fantele de aerisire si racire ale motorului; acestea nu trebuie sa fie avariate sau udate cu ulei sau apa.
  • Se verifica periodic toate suruburile de fixare. Daca vreunul din aceste suruburi este slabit trebuie strans imediat, in caz contrar existand riscul producerii de accidente.

Chiar daca un trimmer este un echipament diferit de masina ABS, modul in care se realizeaza utilizarea si intretinerea acestui va afecta calitatea piesei finite.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns