Freze de zapada

Freze de zapada
Freze de zapada

Freze de zapada

Sunt un mare fan al mașinilor de deszăpezire. De fapt, le folosesc de ani de zile și le iubesc. Sunt grozave pentru că fac ca lopătarea aleii să fie mult mai rapidă și mai ușoară. Ca atare, dacă ești în căutarea unei freze de zapada, atunci acesta este ghidul potrivit pentru tine!

Freze de zapada | Scurta descriere

Un morman de zapada este o gramada de zapada depusa de vant. Deseurile de zapada se gasesc cel mai frecvent in zonele caracterizate de vanturi puternice, cum ar fi partea de sub vant a dealurilor si a muntilor sau de-a lungul coastelor expuse.

O freza de zapada este o masina folosita pentru a curata zapada de pe alei si trotuare. Functioneaza sufland aer pe suprafata zapezii cu ajutorul unei palete de ventilator amplasate in apropierea nasului sau, ceea ce face ca temperatura aerului sa scada sub punctul de inghet si determina formarea de cristale de gheata in jurul micilor bucati de resturi din zona care este curatata. Odata ce aceste particule au inghetat impreuna in bucati mari (cunoscute sub numele de rampa), ele pot fi maturate cu o perie atasata la un prelungitor montat la capatul din spate al structurii corpului masinii.

Alte lucruri la care trebuie sa fiti atenti atunci cand cumparati un astfel de echipament

  • Verificați puterea motorului. Cu cât puterea este mai mare, cu atât mai bună va fi performanța suflantei de zăpadă atunci când vine vorba de împingerea unor cantități mari de zăpadă.
  • Asigură-te că primești și un rating de eficiență a motorului puternic. Acest lucru înseamnă că mașina dvs. va folosi mai puțin combustibil și va necesita mai puțină întreținere decât alte mașini cu ratinguri mai mici.
  • Ar trebui să verificați, de asemenea, cât de mult zgomot face suflanta de zăpadă înainte de a face o achiziție. Nu vreți să treziți jumătate din cartierul dvs. de fiecare dată când porniți mașina!

Daca sunteti in cautarea unei freze de zapada, va oferim cateva informatii utile.

Atunci când căutați o mașină de curățat zăpada, trebuie să țineți cont de câteva lucruri. Primul este că trebuie să fie ușor de utilizat. Vreți ceva care poate fi manevrat de o singură persoană și care are suficientă putere astfel încât să nu trebuiască să munciți prea mult la el.

De asemenea, ar trebui să vă asigurați că mașina este robustă și bine făcută; în caz contrar, s-ar putea strica atunci când aveți cea mai mare nevoie de ea. În cele din urmă, uitați-vă la preț – nu vreți ceva prea scump sau prea ieftin!

Tipuri de freza de zapada

Știm, știm – urăști să dai zăpada la lopată. Dar dacă aveți o alee sau un trotuar care trebuie curățat și nu aveți o freză de zăpadă (sau chiar dacă aveți), există tot felul de freze de zăpadă din care puteți alege. Iată ce trebuie să știți despre diferitele tipuri de suflante de zăpadă, astfel încât să puteți lua o decizie informată atunci când faceți achiziția.

Suflante de zapada pe combustibil in doua trepte

O freza de zapada pe combustibil, in doua trepte este o alegere buna daca doriti sa va curatati rapid aleea, fara a fi nevoie sa lopatati manual. Aceste utilaje sunt deosebit de convenabile pentru aleile mari, dar cerintele de intretinere si de functionare grea inseamna ca s-ar putea sa nu fie cea mai buna alegere pentru zonele mai mici. O freza de zapada in doua trepte deplaseaza zapada cu ajutorul unui burlan care se afla in apropierea partii din fata a masinii, astfel incat poate face fata unor cantitati mari de zapada – dar, deoarece acest model are doar o singura lama de ventilator pe fiecare parte, nu poate arunca foarte departe.

Modelele pe combustibil cu doua trepte costa, in general, mai mult decat masinile cu o singura treapta. Acestea necesita, de asemenea, lucrari de intretinere si reparatii regulate din cauza sistemului lor complex de motoare; va trebui sa le mentineti in forma maxima pe toata durata de viata pentru a va asigura ca vor continua sa functioneze bine in timp.

Freze de zăpadă electrice cu cablu

Frezele de zapada electrice cu cablu sunt cel mai comun tip de freza de zapada. Sunt usor de utilizat si accesibile, ceea ce le face ideale pentru lucrari mici in jurul casei sau in gradina. Aceste masini au o priza electrica standard, asa ca aveti nevoie de un prelungitor pentru a o alimenta de la sistemul electric al casei dumneavoastra.

Masinile electrice de curatat zapada cu cablu sunt disponibile in mai multe dimensiuni diferite, cu o cantitate variabila de cai putere (HP), adica de cata energie este nevoie pentru a le face sa functioneze eficient.

Cu cat un utilaj are mai multi CP, inseamna ca va putea face fata unor lucrari de deszapezire mai dificile, cum ar fi curatarea aleilor cu inclinatii abrupte sau a unor cantitati mari de zapada grea, umeda si noroioasa in timpul lunilor de iarna.

Freze de zapada electrice fără fir

Freza de zăpadă electrică fără fir este cel mai popular tip de freză de zăpadă electrică. Este ușor de utilizat, versatilă și, în general, mai ușoară pentru portofelul dumneavoastră decât modelele cu motor pe combustibil.

De reținut: Există toate tipurile de suflante de zăpadă din care puteți alege, dar unele tipuri sunt mai bune decât altele.

Există tot felul de freze de zăpadă din care puteți alege, dar unele tipuri sunt mai bune decât altele. Dacă sunteți în căutarea uneia noi, iată ce ar trebui să luați în considerare:

  • Bugetul dumneavoastră. Cât de mult vrei să cheltuiești pe o suflantă de zăpadă? Prețul poate varia de la 200 de lei până la mii sau zeci de mii de lei.
  • La ce fel de muncă va fi folosită? Veți avea nevoie de ea doar o dată sau de două ori pe an sau va fi folosită în fiecare zi? De exemplu, modelele electrice mai mici pot fi suficiente dacă aleea dvs. nu este foarte mare sau dacă în zona dvs. ninge puțin în timpul sezonului de iarnă. Un model pe gaz este, în general, mai puternic și capabil să facă față unor sarcini mai grele pe perioade lungi de timp. Dacă proprietatea dvs. are pante abrupte sau dealuri cu mulți copaci în apropiere (și, prin urmare, o mulțime de frunze), atunci ar putea fi nevoie de o unitate mai mare, cu anvelope mai late pentru stabilitate și tracțiune pe un astfel de teren accidentat

Concluzie

Sperăm că v-a plăcut să aflați despre diferitele tipuri de freze de zapada. Știm că este greu să alegi una, dar sperăm că aceste informații te vor ajuta să iei o decizie informată cu privire la tipul potrivit pentru nevoile tale.




Fii primul care comentează

Lasă un răspuns