FERASTRAIE SABIE – DE CE SA ALEGI UN ASTFEL DE FERASTRAU?

Aceste ferastraie sabie sunt echipamente utilizate in prelucrarea metalelor care folosesc pentru taiarea diverselor tevi si profile o panza tip banda.

Anumite ferastraie sabie pot fi dotate optional cu sisteme de fixare a profilelor (menghine) fapt ce garanteza o fixare sigura a pieselor ce urmează a fi debitate.

Majoritatea modelelor de ferastraie sabie sunt prevazute standard cu sisteme de racire pentru a prelungi durata de exploatare a utilajului, cat si a consumabilelor.

Ferastraie sabie | Avantaje

Datorita design-ului deosebit, acesta masina poate taia în zone dificil de accesat pentru alte utilaje, precum flexurile sau ferastraiele pendulare.

Aceste ferastaie sabie pot fi folosite in zone de acces foarte inguste fiind nevoie ca doar lama de tăiere sa poata incapea.

Utilizand acest utilaj pentru taiare lemnului, cantitatea de rumegus va scade considerabil datorita miscarii pendulare executata la o viteza mai mica comparativ cu viteza de rotatie a unui disc de debitat, iar în cazul debitării metalului avem mai puține scântei.

Exploatarea acestor ferastraie sabie are loc in conditii de siguranta ridicate deoarece spanul, aschiile sau alte bucati de material desprinse au o viteza mult mai mica.

Viteza de pendulare a lamei poate fi reglata intre 1000 – 2100 de curse / minut. Pentru rezultate optime se recomanda utilizarea unor viteze mici la inceput si cresterea acestora pana se ajunge la viteza optima de taiere.

Ferastraie sabie | Recomandari

  • Acest utilaj este recomandat pentru lucrarile de pe santiere și aplicații hobby unde se pune accent pe viteza de execuție a lucrarii.
  • Miscarea de taiere la un fierastrau sabie trebuie sa fie rectilinie. Evitati miscarile stanga-dreapta pentru a nu rupe lama si pentru a evita o taiere neconforma.
  • Asigurati piesa ce urmeaza a fi taiata. Acesta este un pas important pentru a diminua considerabil vibratiile și posibilitatea de accidentare.

Daca doriti un ferastrau sabie, emasiniuneltero.ro ofera o gama diversa de utilaje pentru executarea operatiilor de debitare. Ofertam o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru ferastraie sabie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns