POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE ȘI DE PROTECȚIE A DATELOR PENTRU blog.emasiniunelte.ro

POLITICA DE CONFIDENȚIALITATE ȘI DE PROTECȚIE A DATELOR PENTRU  www.emasiniunelte.ro

Expert Masini Unelte S.R.L., o societate înregistrată și care funcționează conform legilor române, cu sediul în România, strada Podgoriei 2B, Constructia C2, Cod 707316, Uricani, Miroslava, Iasi înregistrată la Oficiul Registrului Comerțului cu nr. J22/805/2014 , cu număr de înregistrare fiscală și TVA RO 33150888 proprietară a magazinului online emasiniunelte.ro. Noi respectăm confidențialitatea clienților și depunem toate eforturile pentru a asigura protecția datelor și a informațiilor cu caracter personal, respectând legislația aplicabilă în materie de protecție a datelor cu caracter personal.

În acest scop, implementăm următoarea Politică de Confidențialitate și de Protecție a Datelor („Politica”) care stabilește principalele repere referitoare la datele personale pe care le colectăm și le procesăm pe site-ul nostru, în ce scopuri colectăm și procesăm astfel de date, precum și modul în care asigurăm protecția acestor date personale și drepturile dumneavoastră legate de datele dvs. personale.

Respectăm prevederile legale în materie de date cu caracter personal în vigoare, iar datele personale pe care le primim și/sau le colectăm, procesăm, stocăm sau păstrăm sunt procesate în conformitate cu legislația aplicabilă și exclusiv în scopurile furnizate în cadrul acestei Politici.

Menționăm faptul că această Politică vi se aplică indiferent de modul în care accesați site-ul nostru, respectiv acoperă orice dispozitiv prin care site-ul nostru este accesat de dvs. (prin telefon, tabletă, PC etc.).

A. ACCEPTAREA POLITICII DE CONFIDENȚIALITATE ȘI DE PROTECȚIE A DATELOR

Înainte de a continua acțiunea pe site-ul nostru, vă recomandăm cu insistență să citiți cu atenție această Politică.

În cazul în care nu sunteți de acord cu această politică și nu doriți ca datele dvs. personale să fie utilizate așa cum este detaliat în cadrul acestei Politici, vă rugăm să nu continuați să utilizați site-ul nostru și să nu ne furnizați datele dvs. personale.

Cu fiecare accesare a paginii noastre web confirmați că ați citit, ați înțeles și ați consimțit să respectați această Politică.

B. DATELE PERSONALE PE CARE LE COLECTĂM

 1. Date Personale

În momentul în care accesați sau navigați pe site-ul nostru, precum și atunci când faceți achiziții online prin intermediul site-ului nostru vom colecta unele dintre datele dvs. personale pentru a vă oferi servicii mai bune, precum:

 • numele, prenumele, data nașterii,
 • adresa de e-mail, numărul de telefon,
 • detalii de facturare și adrese de livrare,
 • feedback-ul,
 • adresa dvs
 • cont
 • banca

IMPORTANT: Pentru a vă putea crea un cont personal pe pagina noastră web și pentru a efectua orice achiziție online, este obligatoriu să ne furnizați toate datele personale menționate mai sus. În cazul în care nu sunteți de acord să ne furnizați astfel de date personale, nu veți putea să vă creați propriul cont personal și/sau să faceți achiziții pe site-ul nostru.

 1. Informații și date tehnice și statistice

Menționăm faptul că, pe lângă datele personale detaliate mai sus, putem colecta informații despre dispozitivul dvs., precum și alte date și informații statistice și tehnice, cum ar fi frecvența și durata vizitei dvs. pe site, orele de comandă și adresa IP la momentul comenzii, statisticile despre paginile de produse vizitate și produsele comandate.

Aceste date sunt colectate și utilizate de noi pentru a analiza acțiunile și preferințele vizitatorilor, pentru a administra site-ul din motive statistice și din motive de securitate.

Datele statistice și tehnice furnizate de browserul dvs. și/sau de dispozitivul dvs. pot fi, de asemenea, utilizate în scopuri de marketing și publicitate, cu mențiunea că aceste date nu vor fi legate de datele dvs. personale și nu vor fi folosite pentru a vă identifica.

 1. Date și informații privind plata (informații despre bancă și/sau detalii despre plata cu cardul)

Ca parte a prelucrării oricărei comenzi și în funcție de metoda de plată selectată de dvs. la plasarea comenzii dvs., vi se va solicita să furnizați date privind contul dvs. bancar, informații privind cardul dvs. de credit, urmând ca aceste date să fie utilizate atât pentru efectuarea plăților către noi cât și pentru returnările noastre către dvs., după caz.

Menționăm că, în acest caz, veți oferi datele dvs. de plată direct procesatorului de plăți și nu nouă și, prin urmare, vi se va aplica politica de confidențialitate a procesatorului de plăți.

Vă recomandăm să citiți acești termeni și condiții înainte de a selecta această metodă de plată. Informațiile din cardul de credit utilizate pentru plasarea comenzii dvs. nu vor fi păstrate niciodată stocate în sistemul nostru.

 1. ​Serviciul de analiza web Google Adwords/Analytics

Precizăm faptul că pentru www.emasiniunelte.ro folosim serviciul de analiză web Google Adwords/Analytics în scop statistic, serviciu ce folosește la rândul său cookies (fișiere text). Conform modului de funcționare al acestui serviciu, informațiile colectate prin aceste cookies despre modul în care dumneavoastră utilizați site-ului nostru sunt transmise și stocate pe serverele Google. Menționăm faptul că, informații suplimentare despre acest tip de prelucrare găsiți accesând paginile Terms of Service ale Google Analytics.

C. SCOPURILE ÎN CARE FOLOSIM DATELE PERSONALE COLECTATE

Portalul nostru colectează datele dvs. personale în următoarele scopuri:

 • Pentru a crea un cont privat pentru dvs. pe site-ul nostru (de exemplu, numele dvs., adresa de e-mail),
 • Pentru a procesa comenzile dvs. prin intermediul serviciilor online (de exemplu, numele, adresa, data nașterii),
 • Pentru a trimite notificări prin SMS pentru a vă informa despre livrări (de exemplu numărul dvs. de telefon mobil),
 • Pentru a vă informa despre problemele de livrare referitoare la produsele comandate (de exemplu, numărul dvs. de telefon, adresa),
 • Pentru a răspunde la întrebările dvs. și a vă informa despre servicii noi sau modificate (de ex. adresa dvs. de e-mail),
 • Pentru a verifica dacă aveți vârsta legală pentru cumpărăturile online (de exemplu, data nașterii)
 • Pentru a procesa și a finaliza procesele de comandă și pentru a asigura comunicarea cu clienții noștri, pentru a ne îndeplini obligațiile care decurg din orice tranzacție încheiată între clienții noștri și noi,
 • Pentru a vă furniza informații despre produsele, serviciile, campaniile, promoțiile și alte anunțuri și / sau informații,
 • Pentru a analize de tendințe și statistice, inclusiv pentru marketing și alte scopuri interne ale companiei,
 • Pentru a consolida securitatea Site-ului.

IMPORTANT: Noi nu colectăm și nu vom colecta cu bună știință informații de la nicio persoană nesupravegheată sub vârsta de 18 ani. În cazul în care aveți sub 18 ani, nu trebuie să utilizați acest site sau să ne trimiteți date personale.

D. MODUL ÎN CARE DISTRIBUIM DATELE PERSONALE COLECTATE

Datele personale colectate pe acest site pot fi distribuite, dezvăluite sau prelucrate de personalul nostru sau de companiile partenere care furnizează servicii conexe (cum ar fi companiile care furnizează servicii de încărcare și de livrare, centre de apel, servicii de baze de date, agenții de publicitate și marketing etc.).

Putem dezvălui și/sau transfera datele dvs. personale către autoritățile guvernamentale relevante acolo unde legea o cere, pentru a ne servi mai bine clienții și pentru a ne îndeplini obligațiile către clienți.

Cu toate acestea, datele dvs. personale sunt protejate de noi și ne asigurăm, de asemenea, că entităṭile cărora le sunt distribuite datele dvs. personale le protejează și le asigură acelaşi nivel de confidențialitate datelor dvs. personale.

În afară de acest lucru, datele dvs. personale nu sunt niciodată divulgate unor terțe părți, indiferent dacă acestea sunt persoane fizice sau juridice, care nu au nicio relație comercială cu noi în scopurile acestui site și nu sunt folosite sau vândute în scopuri comerciale.

În cazul în care o altă companie își manifestă interesul să achiziționeze toate sau o parte din afacerea noastră, ne rezervăm dreptul de a dezvălui datele personale și alte informații companiei respective, numai în legătură cu și în scopul achiziției preconizate.

Nu avem control și nu ne asumăm răspunderea pentru transferul datelor dvs. personale și a altor informații furnizate de alte companii partenere care furnizează servicii conexe pe site-ul nostru sau în legătură cu acesta.

E. SECURITATEA ȘI PROTECȚIA DATELOR

Compania respectă confidențialitatea informațiilor personale ale clienților săi și utilizează cele mai bune eforturi folosind cele mai noi tehnologii pentru a le asigura.

Toate măsurile fizice, electronice și manageriale sunt adoptate pentru a asigura securitatea sistemului nostru. Toate datele sunt stocate și susținute pe servere securizate în străinătate.

Datele obținute prin intermediul site-ului nostru se transferă prin tehnologia SSL (Secure Socket Layer), care asigură transferul securizat al datelor.

F. DREPTURILE CLIENȚILOR ȘI VIZITATORILOR NOȘTRI CU PRIVIRE LA DATELE PERSONALE ALE ACESTORA

Este important pentru noi să vă asigurăm toate drepturile în legătură cu datele dvs. personale, motiv pentru care am dori să vă informăm că, în conformitate cu cele aplicabile, aveți următoarele drepturi:

 • Dreptul de acces la datele personale: Aveți dreptul să obțineți de la noi, la cerere și gratuit (o solicitare/ an) confirmarea că datele personale referitoare la dvs. sunt sau nu sunt colectate și prelucrate de noi împreună cu toate celelalte informații obligatorii prevăzute de lege. Puteți să vă exercitați acest drept prin trimiterea unei cereri scrise și datate, semnată de dvs. și prin care indicați dacă doriți să vă trimitem aceste informații la o anumită adresă de E-mail.

 • Dreptul de intervenția asupra datelor personale: Aveți dreptul să obțineți, la cerere și gratuit, rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor cu caracter personal care nu respectă cerințele legale, în special datele personale incomplete sau inexacte, precum și conversia acestor date personale în date anonime. Oricare dintre aceste operațiuni va implica, de asemenea, notificarea terților cărora li s-au dezvăluit datele dvs. personale despre oricare dintre aceste operațiuni. Puteți să vă exercitați acest drept prin trimiterea unei cereri scrise și datate, semnată de dvs. și prin care indicați dacă doriți să vă trimitem aceste informații la o anumită adresă sau printr-un serviciu de corespondență.

 • Dreptul la opoziție: Aveți dreptul să vă opuneți, în orice moment, pe baza unor motive justificate și legitime cu privire la situația dvs. specifică, oricăror date cu caracter personal care vă privesc și care fac obiectul unei prelucrări. În cazul în care opoziția dvs. este justificată, nu vom mai procesa astfel de date. De asemenea, aveți dreptul să vă opuneți în orice moment, fără nicio taxă și fără nicio justificare, la faptul că datele personale care vă privesc să fie procesate în scopuri de marketing direct sau să fie divulgate unei terțe părți în acest scop. Puteți să vă exercitați acest drept prin trimiterea unei cereri scrise și datate, semnată de dvs. și prin care indicați dacă doriți să vă trimitem aceste informații la o anumită adresă de E-mail.

 • Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale: Aveți dreptul să solicitați și să obțineți retragerea sau anularea oricărei decizii legale, decizia adoptată exclusiv pe baza prelucrării datelor cu caracter personal efectuate prin mijloace automate, cu scopul de a evalua unele aspecte ale personalității dvs. sau reevaluării unei astfel de decizii.

 • Dreptul de a da în judecată: Fără nicio limitare a dreptului de a adresa o plângere autorității de supraveghere, aveți dreptul să vă adresați justiției pentru apărarea oricărui drept garantat de lege și care v-a fost încălcat.

 • Dreptul la ștergere (”dreptul de a fi uitat”): Aveți dreptul să solicitați gratuit, în orice moment, ștergerea datelor dvs. personale, în cazul în care aceste date personale nu mai sunt necesare în legătură cu scopurile pentru care au fost colectate sau prelucrate în alt mod și în orice alte cazuri prevăzute de legislația aplicabilă.

 • Dreptul la portabilitatea datelor: Acest drept permite persoanelor să obțină și să reutilizeze datele lor personale în scopuri proprii în cadrul diferitelor servicii. Acest drept permite mutarea, copierea sau transferul datele personale cu ușurință de la un mediu IT la altul, într-un mod sigur.

Cererile prin care fructificați unul din acest drepturi trebuie să conțină toate datele de identificare pentrua  ne asigura că cererea vine de la dvs.

Pentru orice aspecte referitoare la aceasta Politică ne puteți contacta utilizând următoarele date de contact:

Adresă: Expert Masini Unelte srl, strada Podgoriei 2B, Constructia C2, Cod 707316, Uricani, Miroslava, Iasi
Email: marketing[at]emasiniunelte.ro

1. Politica de utilizare Cookie-uri
Aceasta politica se refera la cookie-urile si paginile web operate de S.C. EXPERT MASINI UNELTE S.R.L. cu sediul social in str. Podgoriei, nr. 2B, CONSTRUCTIA C2, Miroslava, judeţul Iasi.

 

2. Ce sunt Cookie-urile?
Cookie-ul este un fisier de mici dimensiuni, format din litere si numere, care va fi stocat pe computerul, terminalul mobil sau alte echipamente ale unui utilizator de pe care se acceseaza internetul. Cookie-ul este instalat prin solicitarea emisa de catre un web-server unui browser (ex: Internet Explorer, Chrome) si este complet “pasiv” (nu contine programe software, virusi sau spyware si nu poate accesa informatiile de pe hard driverul utilizatorului).

 

3. La ce sunt folosite Cookie-urile?
Aceste fisiere fac posibila recunoasterea terminalului utilizatorului si prezentarea continutului intr-un mod relevant, adaptat preferintelor utilizatorului. Cookie-urile asigura utilizatorilor o experienta placuta de navigare, de exemplu: – preferintele in materie de confidentialitate online, cosul de cumparaturi sau publicitate relevanta. De asemenea, sunt utilizate in pregatirea unor statistici anonime agregate care ne ajuta sa intelegem cum un utilizator beneficiaza de paginile noastre web, permitandu-ne imbunatatirea structurii si continutului lor, excluzand indentificarea personala a utilizatorului.

 

4. Ce Cookie-uri folosim?
Folosim doua tipuri de Cookie-uri: per sesiune si fixe. Cele din urma sunt fisiere temporare ce raman in terminalul utilizatorului pana la terminarea sesiunii sau inchiderea aplicatiei (browser-ului web). Fisierele fixe raman pe terminalul utilizatorului pe o perioada in parametrii Cookie-ului sau pana sunt sterse manual de utilizator.

 

5. Cum sunt folosite cookie-urile de catre acest site?
O vizita pe acest site poate plasa cookie-uri in scopuri de:

– Cookie-uri de performanta a site-ului
– Cookie-uri de analiza a vizitatorilor
– Cookie-uri pentru geotargetting
– Cookie-uri de inregistrare
– Cookie-uri pentru publicitate
– Cookie-uri ale furnizorilor de publicitate

 

6. Contin Cookie-urile date personale?

Cookie-urile in sine nu solicita informatii cu caaracter personal pentru a putea fi utilizate si, in cele mai multe cazuri, nu identifica personal utilizatorii de internet. Datele personale colectate prin utilizarea Cookie-urilor pot fi colectate doar pentru a facilita anumite functionalitati pentru utilizator. Atare date sunt criptate intr-un mod care face imposibil accesul persoanelor neautorizate la ele.

 

7. Stergerea Cookie-urilor
In general, o aplicatie folosita pentru accesarea paginilor web permite salvarea Cookie-urilor pe terminal in mod implicit. Aceste setari pot fi schimbate in asa fel incat administrarea automata a Cookie-urilor sa fie blocata de browser-ul web sau utilizatorul sa fie informat de fiecare data cand Cookie-uri sunt trimise catre terminalul sau. Informatii detaliate despre posibilitatile si modurile de administrare a Cookie-urilor pot fi gasite in zona de setari a aplicatiei (browser-ului web). Limitarea folosirii Cookie-urilor poate afecta anumite functionalitati ale paginii web.

 

8. De ce sunt cookie-urile importante pentru Internet?
Cookie-urile reprezinta punctul central al functionarii eficiente a Internetului, ajutand la generarea unei experiente de navigare prietenoase si adaptata preferintelor si intereselor fiecarui utilizator. Refuzarea sau dezactivarea cookieurilor poate face unele site-uri imposibil de folosit.
Refuzarea sau dezactivarea cookie-urilor nu inseamna ca nu veti mai primi publicitate online – ci doar ca aceasta nu va mai putea tine cont de preferintele si interesele dvs, evidentiate prin comportamentul de navigare.
Exemple de intrebuintari importante ale cookieurilor (care nu necesita autentificarea unui utilizator prin intermediul unui cont):

– Continut si servicii adaptate preferintelor utilizatorului – categorii de produse si servicii.

– Oferte adaptate pe interesele utilizatorilor – retinerea parolelor.

– Retinerea filtrelor de protectie a copiilor privind continutul pe Internet (optiuni family mode,functii de safe search).

– Limitarea frecventei de difuzare a reclamelor – limitarea numarului de afisari a unei reclame pentru un anumit utilizator pe un site.

– Furnizarea de publicitate mai relevanta pentru utilizator.

– Masurarea, optimizarea si caracteristicile de analytics – cum ar fi confirmarea unui anumit nivel de trafic pe un website, ce tip de continut este vizualizat si modul cum un utilizator ajunge pe un website (ex prin motoare de cautare, direct, din alte website-uri etc). Website-urile deruleaza aceste analize a utilizarii lor pentru a imbunatati site-urile in beneficiul userilor.

 

9. Securitate si probleme legate de confidentialitate

Cookieurile NU sunt virusi! Ele folosesc formate tip plain text. Nu sunt alcatuite din bucati de cod asa ca nu pot fi executate nici nu pot auto-rula. In consecinta, nu se pot duplica sau replica pe alte retele pentru a se rula sau replica din nou. Deoarece nu pot indeplini aceste functii, nu pot fi considerate virusi.
Cookie-urile pot fi totusi folosite pentru scopuri negative. Deoarece stocheaza informatii despre preferintele si istoricul de navigare al utilizatorilor, atat pe un anume site cat si pe mai multe alte siteuri, cookieurile pot fi folosite ca o forma de Spyware. Multe produse anti-spyware sunt constiente de acest fapt si in mod constant marcheaza cookie-urile pentru a fi sterse in cadrul procedurilor de stergere/scanare anti-virus/anti-spyware.

In general browserele au integrate setari de confidentialitate care furnizeaza diferite nivele de acceptare a cookieurilor, perioada de valabilitate si stergere automata dupa ce utilizatorul a vizitat un anumit site.
Alte aspecte de securitate legate de cookie-uri:
Deoarece protectia identitatii este foarte valoroasa si reprezinta dreptul fiecarui utilizator de internet, este indicat sa se stie ce eventuale probleme pot crea cookieurile. Pentru ca prin intermediul lor se transmit in mod constant in ambele sensuri informatii intre browser si website, daca un atacator sau persoana neautorizata intervine in parcursul de transmitere a datelor, informatiile continute de cookie pot fi interceptate.
Desi foarte rar, acest lucru se poate intampla daca browserul se conecteaza la server folosind o retea necriptata (ex: o retea WiFi nesecurizata).

Alte atacuri bazate pe cookie implica setari gresite ale cookieurilor pe servere. Daca un website nu solicita browserului sa foloseasca doar canale criptate, atacatorii pot folosi aceasta vulnerabilitate pentru a pacali browserele in a trimite informatii prin intermediul canalelor nesecurizate. Atacatorii utilizeaza apoi informatiile in scopuri de a accesa neautorizat anumite site-uri. Este foarte important sa fiti atenti in alegerea metodei celei mai potrivite de protectie a informatiilor personale.

 

Sfaturi pentru o navigare sigura si responsabila, bazata pe cookies.
Datorita flexibilitatii lor si a faptului ca majoritatea dintre cele mai vizitate site-uri si cele mai mari folosesc cookieuri, acestea sunt aproape inevitabile. Dezactivarea cookie-urilor nu va permite accesul utilizatorului pe site-urile cele mai raspandite si utilizate printre care Youtube, Gmail, Yahoo si altele.
Iata cateva sfaturi care va pot asigura ca navigati fara griji insa cu ajutorul cookieurilor:

– Particularizati-va setarile browserului in ceea ce priveste cookie-urile pentru a reflecta un nivel confortabil pentru voi al securitatii utilizarii cookie-urilor.

– Daca nu va deranjeaza cookie-urile si sunteti singura persoana care utilizaeaza computerul, puteti seta termene lungi de expirare pentru stocarea istoricului de navigare si al datelorpersonale de acces.

– Daca impartiti accesul la calculator, puteti lua in considerare setarea browserului pentru a sterge datele individuale de navigare de fiecare data cand inchideti browserul. Aceasta este o varianta de a accesa site-urile care plaseaza cookieuri si de a sterge orice informatie de vizitare la inchiderea sesiunii navigare.

– Instalati-va si updatati-va constant aplicatii antispyware.

Multe dintre aplicatiile de detectare si prevenire a spyware-ului includ detectarea atacurilor pe site-uri. Astfel, impiedica browserul de la a accesa website-uri care ar putea sa exploateze vulnerabilitatile browserului sau sa descarce software periculos.
Asigurati-va ca aveti browserul mereu updatat.
Multe dintre atacurile bazate pe cookies se realizeaza exploatand punctele slabe ale versiunilor vechi ale browserelor.

Cookie-urile sunt pretutindeni si nu pot fi evitate daca doriti sa va bucurati de acces pe cele mai bune si cele mai mari site-uri de pe Internet – locale sau internationale. Cu o intelegere clara a modului lor de operare si a beneficiilor pe care le aduc, puteti lua masurile necesare de securitate astel incat sa puteti naviga cu incredere pe internet.
Dezactivarea si refuzul de a primi cookie-uri pot face anumite site-uri impracticabile sau dificil de vizitat si folosit. De asemenea, refuzul de a accepta cookie-uri nu inseamna ca nu veti mai primi/vedea publicitate online.
Este posibila setarea din browser pentru ca aceste cookie-uri sa nu mai fie acceptate sau poti seta browserul sa accepte cookie-uri de la un site anume. Dar, de exemplu, daca nu esti inregistat folosind cookie-urile, nu vei putea lasa comentarii.

Toate browserele moderne ofera posibilitatea de a schimba setarile cookie-urilor. Aceste setari se gasesc de regula in “optiuni” sau in meniul de “preferinte” al browserului tau.
Pentru a intelege aceste setari, urmatoarele linkuri pot fi folositoare, altfel puteti folosi optiunea “ajutor” a browserului pentru mai multe detalii.
Cookie settings in Internet Explorer
Cookie settings in Firefox
Cookie settings in Chrome
Cookie settings in Safari
Pentru setarile cookie-urilor generate de terti, puteti consulta si site-ul:
http://www.youronlinechoices.com/ro/

 

10. Linkuri utile
Daca doriti sa afli mai multe infromatii despre cookie-uri si la ce sunt utilizate, recomandam urmatoarele linkuri:
Microsoft Cookies guide
All About Cookies
http://www.youronlinechoices.com/ro/