Utilaje de tamplarie – atelier prelucrare lemn

utilaje de tamplarie - emasiniunelte.ro

Masinile-unelte utilaje de tamplarie sunt scule pentru prelucrarea lemnului, atat in etapa primara, cat si in etapa secundara de prelucrare.

eMasiniUnelte (distribuitor autorizat masini unelte Romania) a dotat numeroase ateliere cu utilaje de tamplarie, ultimul dintre acestea fiind localizat in judetul Timis.

Pentru dotarea acestui atelier beneficiarul a optat pentru scule pentru prelucrarea lemnului masiv si pentru punerea in functiune a acestor utilaje de tamplarie de catre echipa eMasiniUnelte.

Din gama de utilaje de tamplarie, au fost alese masini pentru prelucrarea lemnului care sa asigure un intreg flux de productie si care sa ofere o versatilitate ridicata in productie.

Utilaje de tamplarie livrate si instalate

S-a optat pentru o masina de rindeluit si degrosat (abric cu grosime) cu latime mare de lucru, de 410 mm care sa asigure realizarea operatiilor de rindeluire si degrosare a materialului lemnos.utilaje de tamplarie - abric cu grosime - emasiniunelte.ro

Pentru debitarea pieselor din lemn s-a optat pentru un fierastrau din categoria de utilaje de tamplarie pentru PAL, si anume un fierastrau cu incizor si masa de formatizat cu cursa de 1600 mm.

Acest ferastrau pentru lemn a fost ales datorita posibilitatii utilizarii fara incizor (pentru debitarea materialului lemnos) sau cu incizor (pentru debitarea semifabricatelor de tip PAL, MDF, OSB etc.).

Pentru debitarea longitudinala a materialului lemnos, precum si pentru realizarea altor debitari se va utiliza un fierastrau cu panza panglica, cu larimea maxima de prelucrare de 440 mm si inaltime de 345 mm care permite o arie larga de utilizare.utilaje de tamplarie - banzic vertical - emasiniunelte.ro

Pentru slefuirea pieselor prelucrare, se va utiliza o masina de slefuit din gama de utilaje de tamplarie pentru slefuire cu disc.

Aceasta masina de slefuit lemn este prevazuta cu un disc abraziv cu diametrul de 800 mm si masa inclinabila.utilaje de tamplarie - masina de slefuit - emasiniunelte.ro

Pentru realizarea diferitelor piese cilindrice s-a instalat un strung de lemn cu distanta dintre varfuri de 1200 mm.

Acest model a fost ales datorita posibilitatii de echipare cu dispozitiv de copiere, ideal pentru multiplicarea pieselor dupa o matrita.utilaje de tamplarie - strung de lemn - emasiniunelte.ro

Pentru gaurirea si pieselor de prelucrat, a fost aleasa o masina de gaurit orizontal ce asigura numeroase posiblitati de prelucrare si poate fi echipata inclusiv cu burghie pentru gaurire balustri.utilaje de tamplarie - masina de agurit lemn - emasiniunelte.ro

Voi continua prezentarea dotarii acestui atelier cu utilaje de tamplarie intr-un articol ulterior.

Masinile-unelte cu care a fost echipat acest atelier fac parte din categoria de utilaje de tamplarie profesionale, destinate utilizarii intensive si ofera o versatilitate ridicata in prelucrare.

Pentru a beneficia de consultanta si servicii de specialitate in alegerea unor utilaje de tamplarie pentru atelierul dumneavoastra, contactati echipa eMasiniUnelte.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns