Freze metal – cum se realizeaza frezarea in adancime?

freze metal - frezarea in adancime - emasiniunelte.ro

Utilizati freze metal si intentionati sa realizati aplicatii de frezare in adancime dar nu cunoasteti exact etapele de lucru?

In ceea ce priveste realizarea de frezari in adacime cu  freze pentru metal trebuie respectate anumite etape de lucru, inclusiv ajustarea corecta a masinii.

Freze metal – cerinte referitoare la frezare

freze metal - frezare in adancime - emasiniunelte.roMasinile-unelte de tip freze metal sunt echipamente utilizate preponderent in industria prelucratoare a metalului si productie.

Aceste echipamente permit posibilitatea pregatirii pieselor confectionate din cele mai dure metale in vederea imbinarii si pregatirii pentru alte cicluri de prelucrare.

Modelele de freze metal sunt principalele echipamente utilizate in vederea pregatirii materiilor prime pentru etapa de asamblare.

Printre industriile dependente de aceste freze metal se numara industria automotiva, industria prelucratoare, constructii, aeronautica etc.

Cum se realizeaza frezarea in adancime cu freze metal?

Operatiunea de frezare in adacime sau gaurirea metalelor dure este cu siguranta dificila.

In sectoarele industriei prelucratoare care depind de prelucrarea metalelor trebuie luat in calcul, ca si principiu foarte important, precizia frezei pentru metal.freze metal - ajustarea adancimii de frezare- emasiniunelte.ro

Atunci cand trebuie realizate aplicatii de frezare in adancime pana la lungimea si diametrul dorit, acestea trebuie realizate doar cu masini de frezat metal cu precizie ridicata.

freze metal - frezare la unghi - emasiniunelte.roOperatiile de frezare in adancime pot fi realizate cu precizie datorita capului frezor si mesei de frezare care permite deplasarea convenabila a piesei de prelucrat si care faciliteaza realizarea de frezari in adacime cu freze metal.

Posibilitatea realizarii de frezari in adancime asigura capacitatea confectionarii pieselor complicate.

Posibilitatea frezarii in diferite unghiuri

Capacitatea realizarii de frezari in diferite unghiuri depinde de optiunile cu care este echipata freza pentru metal.

In cazul modelelor de freze metal de dimensiuni mici operatorul poate schimba unghiul de prelucrare in timp ce echipamentul este in functiune, in vreme ce, in cazul frezelor pentru metal industriale, acestea trebuie oprite pentru ajustarea unghiului de lucru.freze metal - frezarea in unghi - emasiniunelte.ro

In cazul in care freza pentru metal este echipata cu cap frezor universal, unghiurile complexe de prelucrare pot fi ajustate rapid, datorita posibilitatii inclinarii capului de frezare de pana la 180o.freze metal - cap divizor - emasiniunelte.ro

Determinarea adancimii de frezare

Adancimea de frezare in cazul modelelor de freze metal poate fi determinata prin verificarea vitezei de avans.

Aceasta nu trebuie sa depaseasca adancimea dintelui taietor si este ajustata, de regula, cu ajutorul diametrului frezei, recomandate pentru frezarea in adancime fiind frezele cu cutite lateralefreze metal - ajustarea adancimii de frezare - emasiniunelte.ro

Verificarea directiei avansului in cazul unei freze metal

Pentru obtinerea celor mai bune rezultate in exploatare, directia de avans pentru realizarea diferitelor prelucrari a pieselor metalice este selectata de catre profesionisti cu experienta.

freze metal - determinarea directiei de avans- emasiniunelte.roDirectia de avans a piesei de prelucrat si dimensiunile acesteia trebuie ajustate in functie de capacitatea de prelucrare a masinii-unealta utilizata.

Viteza de avans si adancimea de frezare trebuie sa fie compatibile cu grosimea piesei de prelucrat.

Daca grosimea unei freze aschiatoare nu este adaptata la grosimea piesei de prelucrat, frezarea obtinuta poate avea o calitate redusa.

Alegeti axa corespunzatoare de avans pentru realizarea corecta a operatiei de prelucrare cu ajutorul unei freze metal.

Ajustarea unei distante convenabile intre scula aschiatoare, piesa de prelucrat si batiul masinii este una dintre preocuparile principale in configurarea corespunzatoare a unei freze metal.

In concluzie, in ceea ce priveste prelucrarea metalelor, utilizarea unei freze metal este extrem de importanta in asigurarea dimensiunilor potrivite pentru asigurarea unei conectivitati puternice a pieselor componente.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns