Exhaustoare radiale – reguli specifice privind siguranta

Modelele de exhaustoare radiale pot fi periculoase daca procedurile de siguranta si cele de utilizare nu sunt respectate.

Utilizarea de exhaustoare radiale cu respectarea regulilor de utilizare va reduce semnificativ riscul de accidentare a operatorului.

Utilizarea accesoriilor de siguranta precum ghidaje, tije de impingere, menghine de fixare, panouri, ochelari, masti de praf si casti de protectie pot reduce riscurile de accidentare.

exhaustoare radiale - emasiniunelte.ro Lucrati intotdeauna cu atentie. Daca o operatiune vi de pare periculoasa atunci nu o realizati. Cautati variante alternative mai sigure.

Modelele de ventialtoare radiale sunt special construite pentru realizarea anumitor operatiuni.

Se recomanda ca acestea sa fie utilizate doar pentru aplicatiile pentru care sunt realizate.

Daca doriti sa realizati o anumita operatiune dar nu stiti daca aveti echipamentul potrivit nu procedati la utilizarea acestuia inainte de a verifica daca acesta este potrivit aplicatiei.exhaustoare radiale exploatare - emasiniunelte.ro

Exhaustoare radiale – reguli specifice privind siguranta

In ceea ce priveste exploatarea modelelor de exhaustoare radiale, pot fi enuntate mai multe recomandari in ceea ce priveste exploatarea sigura a acestora, si anume:exhaustoare radiale cu turbina metalica- emasiniunelte.ro

  • Cititi cu atentie intregul manual de utilizare si invatati aplicatiile pentru care sunt proiectate diferitele modele de ventialtoare radiale si limitele acestora.
  • Urmati intocmai regulile de protectie electrice locale, precum si regulile europene (EN 60204). Toate conexiunile electrice trebuie sa fie realizate doar de personal calificat.
  • Verificati daca orificiul de absorbtie este conectat inainte de pornirea echipamentului.
  • Pentru a evita riscul de electrocutare nu utilizati exhaustoare radiale expuse in ploaie sau zone cu umiditate ridicata. Depozitati-le in incaperi uscate.
  • Nu utilizati exhaustoare radiale in apropierea substantelor inflamabile. Scanteile pot aprinde vaporii inflamabili si poate aparea riscul provocarii unei explozii.
  • Utilizati exhaustoare radiale doar pentru rumegusul de lemn. Combinarea spanului metalic cu rumegus de lemn poate crea premisele unui incendiu.
  • Deconectati orice exhaustor radial de la reteaua de alimentare cu energie electrica inainte de a realiza lucrari de intretinere, a schimba sacii sau de curatare.exhaustoare radiale siguranta electrica - emasiniunelte.ro
  • Praful ce apare ca urmare a prelucrarii anumitor esente de lemn poate fi daunator sanatatii. Purtati intotdeauna ochelari de protectie si masti de praf in mediile cu un nivel ridicat de praf.
  • Inlocuiti sau reparati cablurile defecte imediat.
  • Protejati cablurile electrice si nu permiteti niciodata ca acestea sa ajunga in contact cu obiecte ascutite.
  • Nu lasati niciodata cablurile electrice sa ajunga in contact cu ulei, vaselina, suprafete calde sau chimicale.
  • Verificati ca sursa de alimentare cu energie sa corespunda necesitatilor de alimentare ale echipamentului.
  • Paleta din interiorul unui ventialtor radial are o viteza de rotatie foarte mare si va poate taia degetele, agata hainele sau colierele. Nu introduceti niciodata degetele sau alte obiecte in orificiul de absorbtie.
  • Acoperiti intotdeauna orificiul de absorbie atunci cand nu utilizati un ventialtor radial.

Modelele de exhaustoare radiale sunt utilizate cu succes pentru realisarea operatiilor de absorbtie a rumegusului sau de mutare a acestuia. Pentru o exploatarea sigura a acestora se recomanda respectarea normelor de siguranta.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns