Despre furtunuri exhaustare rumegus

furtunuri exhaustare rumegus vacuflex 

In industria de prelucrare a lemnului, pe langa gama de aria de utilaje de prelucrare, se utilizeaza numeroase sisteme de exhaustare si exhaustoare locale (exhaustoare mobile si exhaustoare stationare).

Pentru racordarea sistemelor de exhaustoare la masinile de prelucrare a lemnului se utilizeaza furtunuri exhaustare rumegus.

Gama de furtunuri exhaustare rumegus se diferentiaza prin cateva criterii extrem de importante pentru utilizarea acestora.furtunuri exhaustare rumegus cu spira otel cuprat

Un prim criteriu de diferentiere a unor furtunuri de exhaustare este materialul din care este confectionata spira.

Pe piata de profil sunt prezente tubulaturi exhaustare cu spira confectionata din carton presat, din PVC, din otel, din otel cuprat etc.

De ce sa aleg furtunuri exhaustare cu spira din otel VS unul din carton presat sau PVC in conditiile in care cele din urma sunt mai ieftine?

Raspunsul este foarte simplu:in cazul in care utilizezi furtunuri exhaustare cu spira din otel, flexibilitatea acestora ete mai mare decat ale celorlalte (cele cu spira din carton presat sau PVC), spira permitand o raza de curbura mai mica decat diametrul tubulaturii.

Totodata un furtun de exhaustare cu insertie (spira) din otel este mai rezistent contra deformarii, daca de exemplu se calca pe el, acesta nu se va sparge, ci se va deforma.furtunuri exhaustare rumegus cu spira otel cuprat

In cazul in care vei calca accidental pe un furtun cu spira din PVC sau din carton presat vei vedea ca rezultatul este acelasi: spira va ceda iar furtunul se va sparge.

O alta caracteristica extrem de importanta pentru flexibilitatea si utilitatea tubulaturii este materialul din care este confectionat peretele furtunului.

Din acest punct de vedere, cunoscatorii stiu ca pe piata de profil sunt prezente furtunuri exhaustare cu peretele confectionat din PVC, precum si tubulaturi cu peretele confectionat din poliuretan.furtunuri exhaustare rumegus cu spira din PVC

Un furtun exhaustare cu perete confectionat din PVC este mult mai rigid si mult mai fragil la socuri decat o tubulatura exhaustare cu perete din poliuretan.

Totodata poliuretanul este un material nontoxic, cu rezistenta ridicata la abraziune si poate fi utilizat la diferite temperaturi de exploatare – 40oC pana la + 90oC pe perioade lungi, si pana la 125oC pe perioade scurte.

Un alt aspect important ce trebuie avut in vedere atunci cand se alege un furtun pentru exhaustare este grosimea peretelui.

Ufurtunuri exhaustare rumagusnele furtunuri exhaustare au o anumita destinatie si sunt contra-indicate altora.

De exemplu, pentru transportul aerului sau prafului se pot utiliza furtunuri exhaustare cu grosimi ai peretelui de pana la 0,4 mm inclusiv.

Acestea pot fi utilizate in industria prelucrarii lemnului, in industria chimica si petrochimica etc.

Daca se doreste sa se utilizeze tubulaturi pentru transportul rumegusului de la o masina lemn la un exhaustor, se recomanda utilizarea unui furtun cu o grosime a peretelui de minim 0,6 mm.

Acesta este mult mai rezistent la abraziune decat unul cu grosime de 0,4 mm si va asigura o perioada de utilizare mai lunga.

In cazul in care se utilizeaza furtunuri de exhaustare pentru aspirarea sau transportul de aschii, se recomanda utilizarea unor furtunuri exhaustare cu pereti cu o grosime minima de 0,9 mm, acestia fiind extrem de rezistenti.

Pentru a rapsunde necesitatilor clientilor nostril, eMasiniUnelte (distribuitor masini unelte romania) ofera o gama variata de furtunuri exhaustare de cea mai buna calitate.furtunuri exhaustare rumagus vacuflex

In oferta eMasiniUnelte.ro se regaseste gama producatorului german VacuFlex, producator care ofera calitate la preturi accesibile.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns