Informații și comenzi: 0734 354 828 | vanzari@emasiniunelte.ro

Persoanele fizice, care cumpără produse de pe site-ul www.eMasiniUnelte.ro, le pot returna în termen de 14 zile calendaristice de la data la care au intrat în posesia acestora.

Nu ezitati să ne contactati  în cazul în care considerați că un produs comandat de pe site-ul www.eMasiniUnelte.ro, nu corespunde cerintelelor dvs si/sau specificațiilor tehnice de pe site.

Conform uzanțelor europene, dreptul de retragere există pentru a permite examinarea produsului, în aceleași condiții în care ar fi examinat întrun magazin fizic și, nu pentru a oferi 14 zile de utilizare gratuită.

Înainte de  a returna un produs:

1.  Citeste mai jos termenii și conditiile în care se pot returna produsele și procedura de returnare
2.  Completeaza și trimite formularul de retur de mai jos si astepta să fii contactat de reprezentanții nostri
3.  După primirea confirmării că sunt îndeplinite conditiile de retur, trimite produsele prin intermediul unei firme de curierat urmând procedura de mai jos.

Atentie! Nu  acceptăm returnarea produselor folosite, a celor asupra cărora au fost efectuate intervenții neautorizate sau care prezintă urme de uzură ori  folosire, zgârieturi, ciobituri, lovituri, deformări, șocuri mecanice/electrice și a produselor cărora le lipsesc accesoriile.

Termeni si conditii

Returul produselor se accepta conform prezentelor termeni si condiții care respectă  prevederile O.U.G. 34/2014 privind drepturile consumatorilor in cadrul contractelor incheiate cu profesionistii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative.

            Înainte de expirarea perioadei de retragere, de 14 zile, consumatorul are dreptul de a se retrage din contract, fără fi nevoit să justifice decizia de retragere.

Produsul se va returna, cu ambalajul original, împreună cu toate accesoriile primite, însoțit de factura de achiziție și certificatul de garanție.

Consumatorul va trebui să suporte costul direct aferent returnării produselor.

Produsele se returnează  în decurs de cel mult 14 zile de la data la care consumatorul a transmis decizia de retragere din contract.

Dacă produsele de returnat au fost însotite de eventuale bonusuri,  trebuie returnate și acestea vânzătorului.

În situația diminuarii valorii produselor rezultată din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, calității si functionarii acestora, consumatorul este obligat să achite profesionistului costuri rezonabile.

Rambursarea sumei aferente se va amâna până la recepționarea produselor returnate, și se va face în contul bancar indicat de consumator.

In cazul persoanelor juridice (acestea nu au calitate de consumator) ne rezervam dreptul de a accepta sau nu returul produselor. 

Exceptiile privind dreptul de retur (nu se accepta returul lor) sunt acele produse aduse pe comanda speciala, indiferent de categorie, aduse in stoc in urma unei comenzi ferme sau a efectuarii platii in avans.

DE RETINUT!

In cazul in care produsele returnate prezinta deteriorari sau sunt incomplete, prezinta urme de uzura, zgarieturi, lovituri, socuri electrice, accesorii lipsa, documente lipsa, ne rezervam dreptul de a opri o suma din valoarea produsului (valoare cu TVA), suma ce va fi comunicata dupa evaluarea prejudiciilor aduse.

De exemplu:

  •        Manopera cosmetizare: 5 (ron/min)
  •        Zgarieturi fine (sunt mici, superficiale si nu acopera mai mult de 30% din suprafata produsului): 5.00%
  •        Zgarieturi accentuate (sunt usor de observat, adanci sau acopera mai mult de 30% din suprafata): 10-15%
  •        Accesorii lipsa: contravaloare piesa inlocuita, daca aceasta se poate achizitiona separat
  •        Produs desigilat (persoane juridice): 5-10%

De asemenea, ne rezervam dreptul de a refuza acceptarea returului in situatia unor abuzuri (returnari repetate).

Procedura de returnare

1. Produsul se trimite cu ambalajul original, toate accesoriile primite, certificatul de garantie si  factura de cumpărare. Toate acestea trebuie impachetate corespunzator întrun colet, în care se va introduce produsul împreună cu ambalajul original. 

2. Expediati produsul, printr-un curier, la urmatoare adresa soseaua Iasi - Tg. Frumos KM 10 (intrarea Zeelandia), Uricani, Miroslava, Iasi, cod postal 707316, precizand pe colet "Returnare produs".

Clientul este responsabil de împachetarea produsului si a documentelor necesare pentru expediere (factura si certificat de garantie)

3. Comunicați-ne la office@emasiniunelte.ro, numărul de AWB si firma de curierat cu care sau trimis produsele. Coletele despre care nu am fost instiintati prin email ca vor fi returnate si cele cu cu ramburs (sistem de expediere conform căruia destinatarul este obligat la primire să achite expeditorului contravaloarea aferenta) nu vor fi receptionate!

Daca ai cumparat mai multe produse de acelasi fel si vrei sa le returnezi pe toate, asigura-te ca doar unul a fost desigilat. Returul celorlalte produse se accepta doar daca sunt sigilate.

  4. După ce produsele au ajuns la noi si au fost verificate vei fi contactat/a referitor la desfasurarea si finalizarea acestei proceduri

În functie de optiunea cumparatorului, banii proveniti din stornarea produselor returnate se pot folosi pentru achitarea altui produs sau se pot returna în termen de maxim 14 zile, în contul indicat la completarea formularului de mai jos.