Transpalet manual – utilizare si intretinere

Un transpalet manual apartine categoriei de echipamente de ridicat si transportat. Acesta este destinat pentru transportarea marfurilor paletizate. Caruciorul hidraulic cu actionare manuala, numit si transpalet este caracterizat de o inaltime de ridicare si incarcare scazuta, manipulare usoara, sigura si fiabila. Transpaletul este adecvat pentru utilizarea pe suprafete netede si dure.

transpalet manual

UTILIZAREA CORECTA A UNUI TRANSPALET MANUAL

In timpul coborarii sarcinii ridicati usor manerul de reglare pentru a asigura o operatiune lenta si uniforma. Nu actionati manerul prin coborare brusca deoarece s-ar putea deteriora aces transpalet manual si/sau sarcina.
– Nu actionati manerul rapid si sacadat!
– Centrul de greutate al incarcarii trebuie sa fie pozitionat in mijlocul celor doua furci. Incarcarile neechilibrate pot cauza rasturnarea in momentul ridicarii.
– Nu se admite încarcarea sarcinilor instabile sau care nu au o structura rigida!
– Nu se admite depozitarea sau pastrarea indelungata a incarcaturilor pe transpalet!
– Cand transpaletul nu este utilizat furcile vor fi aduse in pozitia inferioara. Nu incarcati rapid furcile!
– Nu supraincarcati transpaletul deoarece acesta nu va fi capabil sa functioneze normal!

Nu transportati persoane pe furcile transpaletului! Nici o parte din corpul unei persoane sa nu se afle sub incarcatura!
Un transpalet manual este destinat pentru utilizarea pe suprafete drepte si dure! Daca transpaletul trebuie folosit pe suprafete inclinate atunci se propune alegerea unei variante cu frana.
Nu umblati la partile care nu sunt specificate!
Nu incercati sa reparati transpaletul fara a fi instruit in prealabil.

Modul de încarcare ideal este cand centrul de greutate a incarcaturii se afla pe centrul transpaletului (intre furci). In cazul incarcaturilor instabile, capacitatea de incarcare trebuie redusa. Capacitatea de incarcare este indicata pe eticheta.

Nu se va deplasa niciodată transpaletul (nici macar) gol in pozitia max. inferioara. Pentru deplasare se vor executa cel puţin 2-3 miscari de ridicare.

INTRETINEREA CORECTA A UNUI TRANSPALET MANUAL

Daca transpaletul nu este folosit un timp indelungat, este posibil ca in sistemul hidraulic sa fi intrat aer, care se poate scoate urmand următoarea procedura:
– se trage manerul de actionare in pozitia ceea mai joasa si se actionea manerul de 4-6 ori dupa care se readuce manerul in pozitia de ridicare. Daca este necesar, aceasta procedura se repetă de cateva ori pana cand transpaletul functioneaza normal.

Se realizeaza verificari in fiecare zi pentru a preveni fenomenele anormale de functionare in timp. Nu se utilizeaza transpaletul dacă este in stare defecta. Se adauga ulei de motor la fiecare element de miscare cel putin o data la trei luni. Uleiul hidraulic utilizat pentru ridicare este in cantitate de 250ml (sau 0.250kg). Este adaptat standardul de calitate ISO. Cand temperatura ambianta este -5 ~ 40 ̊C, se utilizeaza ulei 32# iar daca temperatura ambienta este -35 ~ -5 ̊C, se utilizeaza ulei care este destinat sa lucreze la temperatura scazuta.

Daca doriti un transpalet manualemasiniunelte.ro ofera o gama diversa de masini unelte pentru slefuit lemn si metal. Ofertam o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru transpaleti manuali.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns