Strung ciclic | precizie si performanta

5.0.3

Un strung ciclic apartine categoriei de masini unelte de precizie. Un strung ciclic este realizat din materiale si componente de o calitate superioara, avand incorporate tehnologii avansate de fabricatie. Aceste strunguri ciclice pot fi dotate cu sistem de control CNC de doua tipuri: FAGOR sau FANUC. Cele mai cunoscute modele de strunguri sunt dotate cu sistem de control Fagor 8055 TC.

Strung ciclic – componente

Un strung ciclic este prevazut cu un batiu prismatic din fonta calit prin inductie si rectificat cu precizie, ghidaje reglabile cu ajutorul unei rigle trapezoidale, ax conducator pentru filetare, papusa fixa si papusa mobila, protective universal, portcutit cvadruplu etc.

Papusa fixa are un design special care asigura functionarea silentioasa a strungului, eliminarea spanului la o viteza ridicata si calitate precisa a pieselor finale.

Papusa mobila poate fi mutata pentru strunjire conica.

Strung ciclic – cinamatica

Un strung ciclic cu comanda numerica este prevazut cu domeniu de turatie continuu prin 4 trepte de turatie comutabile, viteze de deplasare crescute pentru reducerea timpilor auxiliari, programe prin care se poate realiza strunjirea contururilor complicate si un sistem automat de schimbare a vitezei pentru adaptarea perfecta la operatiunile in curs de realizare.

Datorita faptului ca axul principal este multiplu lagaruit, calit si rectificat, ce functioneaza cu rulmenti de precizie, se asigura concentriitate ridicata si exactitate maxima.

Caracteristici specifice pentru un strung ciclic

  • Este posibila alimentarea cu scule;
  • Axul principal si saniile, atat cele longitudinale, cat si cele transversale, beneficiaza de lubrifiere automata;
  • Spanul este eliminat cu ajutorul sistemului automat.

Daca doriti un strung cu comanda numerica, emasiniunelte.ro ofera o gama diversa de utilaje pentru executarea operatiei de strunjire. Ofertam o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru strunguri prelucrare metal.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns