Router CNC

    Un router CNC (cu comanda numerica) este masina de debitat controlata de computer, legata de ruterul manual folosit pentru taierea diferitelor materiale dure, cum ar fi lemn, compozite, aluminiu, otel, materiale plastice si spume. Aceste routere CNC pot executa sarcinile multor masini de tamplarie, precum:

  • fierastraul cu panou,
  • dispozitivul de frezare a arborelui,
  • mașina de găurit.

Ele pot, de asemenea, să taie nituri și cipuri.

Router CNC
Router cnC

Un router CNC ca si concept este foarte asemantor cu o masina de frezat CNC. Caile de unelte sunt controlate prin intermediul unui control numeric al computerului, fata de router-ele manuale.

Acestea pot produce de obicei o munca consistenta si de inalta calitate si de asemena imbunatateste productivitatea fabricilor unde sunt utilizate. Routerul CNC poate produce o singura aperatie la fel de eficienta ca productia identica repetata. Avantajele cheie ale tabelelor de routere CNC sunt automatizarea si precizia.

         Routerul CNC poate reduce cantitatea de deseuri, frecventa erorilor si timpul necesar pentru a ajunge pe piata.

         De asemenea poate fi folosit in productia de diverse obiecte, printre ele se pot  numara sculpturi in usa, decoratiuni interioare si exterioare, panouri, rame din lemn, mulaje, instrumente musicale, mobilier si asa mai departe. Acesta ajuta si la termoformarea materialelor plastice prin automatizarea procesului de taiere.

         Un router CNC poate fi folosit în producția de diverse obiecte, cum ar fi sculpturi în ușă, decorațiuni interioare și exterioare, panouri din lemn, panouri, rame din lemn, mulaje, instrumente muzicale, mobilier și așa mai departe. În plus, routerul CNC ajută la termoformarea materialelor plastice prin automatizarea procesului de tăiere. Terminalele de routere CNC pot ajuta la repetarea pieselor și la o producție suficientă a fabricilor unde se utilezeaza un astfel de utilaj.

         Routerele CNC functioneaza cu ajutorul pe baza unui software CAM. Acest soft face designul CAD intr-un cod numit g-code. Acest cod G-code  poate sa inteleaga masina CNC. Tehnologia CNC nu este foarte complicata. Operatiunile sunt controlate de catre un calculator. Ea devine mai complicata cand se analizeaza modul in care computerul controleaza instrumentul.

Router CNC – controale

         Un router CNC este controlat de un calculator. Coordonatele sun incarcate in controlerul masinii dintr-un program CAD separate. Deseori proprietarii de astfel de utilaje utilizeaza doua aplicatii software – un program pentru a realiza modele (CAD) si altul pentru a traduce aceste modele intr-un program g-code al instructiunilor pentru masina (CAM). Routerele CNC au posibilitatea de a fi controlate direct prin programare manuala, iar CAD/CAM deschide posibilitati mai largi de conurare, accelerarea procesului de programare si, in unele cazuri, crearea de programe, a caror programare manuala ar fi, daca nu chiar imposibila din punct de vedere commercial impractic.

         Routerele CNC pot fi folosite pentru mai multe tipuri de materiale. Dintre acestea amintim: lemn, metal, piatra si spuma poliuretanica.

         eMasiniunelte.ro prezinta in Romania routere CNC marca WINTER HOLZTECHNIK din Germania. Clic pentru mai multe detalii despre produse, preturi, accesorii.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns