Polizoare – domeniu de aplicabilitate

Ce este polizarea si prin ce se caracterizeaza?

Polizarea este o operatie de prelucrare prin aschiere executata cu discuri abrazive pe utilaje numite polizoare. In general, aceasta operatie se aplica in cazul prelucrarilor care nu cer o precizie ridicata.

De asemenea, acest procedeu se foloseste la ascutirea sculelor in atelierele mici, care nu sunt dotate cu masini de ascutit si la prelucrarea pieselor din lemn.

Un polizor este utilizat, in special, pentru ascutirea si debavurarea sculelor, dar, de asemenea, are o utiliazare universala si este cel mai potrivit echipament de slefuit pentru prelucrari de polizare a diverse materiale precum: materile metalie, materiale neferoase, materiale plastice, materiale din lemn etc.

Componente principale

Aceste polizoare se compun dintr – un motor electric, pe axul caruia sunt fixate piesele abrazive, cu piulita si saiba. Piesele de prelucrat se aduc in contact cu piatra in miscare de rotatie, fiind in acelasi timp sprijinite pe un suport.

Polizoare electrice duble

polizoare -componenete

  1. Motor electric;
  2. Pietre abrazive;
  3. Suport de sprijin;
  4. Aparatoare;
  5. Saiba;
  6. Piulita;
  7. Piesa.

Pentru a preveni unele accidente rezultate din spargerea pietrei, aceste polizore sunt prevazute cu aparatori.

Apasarea piesei si avansul spre discul abraziv se executa manual.

De regula, aceste polizoare sunt prevazute atat cu disc pentru lustruire fina, cat si cu disc pentru lustruire dura, lampa de lucru, bloc diamant pentru nivelarea discului de polizat, aparatoare impotriva scanteilor si rezervor cu lichid de racire incorporat. Acest echipament tehnic este ideal pentru explotarea continua de lunga durata, acest lucru datorandu – se motorului care nu necesita o intretinere deosebita.


Daca doriti un polizor pentru slefuitemasiniunelte.ro ofera o gama diversa de masini unelte pentru slefuit lemn si metal. Ofertam o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru polizoare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns