Masini pentru slefuit cu valt – montarea unui nou abraziv

Modelele de masini pentru slefuit cu valt, denumite si masini cilindrice pentru slefuit, sunt utilizate la scala larga in atelierele de tamplarie fiind utilizate inclusiv pentru calibrarea pieselor.

Pentru a monta un nou abraziv pe o masina de slefuit cu valt se recomanda sa se deconecteze echipamentul de la reteaua de alimentare cu energie electrica.

Aceste masini de slefuit cu tambur pot fi utilizate cu benzi achizitionate din comert deoarece nu necesita dimensiuni speciale.

Masini pentru slefuit cu valt – montarea unui nou abraziv

Benzile abrazive pentru aceste masini pentru slefuit cu valt sunt drepte la capete si se fixeaza radial prin infasurare in jurul tamburului cilindric pentru a oferi o suprafata slefuire continua.Masini pentru slefuit cu valt – instalarea unui nou abraziv

Inainte de montarea unui nou abraziv trebuie luate urmatoarele masuri de prevedere: intrerupatorul masinii trebuie sa fie in pozitia OFF iar cablul de alimentare sa fie deconectat de la priza de alimentare cu energie electrica.

Se utilizeaza fie o lamela prefabricata din lemn fie una taiata pentru a se instala o noua banda abraziva prin introducerea varfului acesteia in orificiul din partea stanga a tamburului.Masini pentru slefuit cu valt

Pentru fixarea corecta a benzii este necesar ca aproximativ un centimetru din aceasta sa fie inserat in slotul tamburului pentru a fi fixat in clipsul abraziv.

Odata ce banda abraziva este asigurata in partea stanga a tamburului, materialul abraziv se infasoara radial pe tamburul masinii de slefuit. Tamburul trebuie sa fie rotit usor de operator cu mana stanga in timp ce banda abraziva este tensionata cu mana drepta.

Masini pentru slefuit cu valt – fixare abraziv

Utilizand aceasta tehnica de deformeaza usor marginea benzii abrazive la marginea radiala si se infasoara in jurul tamburului.masini de slefuit cu valt

Marginile benzii abrazive nu trebuie sa fie infasurate suprapus deoarece suprapunerile conduc la rezultate incorecte in exploatare.

Atunci cand tamburul masinii de slefuit este infasurat complet, banda abraziva se mentine tensionata. Se introduce capatul ramas al benzii in fanta tamburului cu care sunt dotate aceste masini pentru slefuit cu valt.

Se ridica clipsul intinzatorului cu mana dreapta astfel incat falcile sa fie deschise complet pentru a se introduce capatul benzii abrazive.

Intinzatorul va asigura tensionarea benzii abrazive in timpul utilizarii chiar si in cazul in care banda se intinde in timpul exploatarii.Masini pentru slefuit cu valt – montarea unui nou abraziv

In cazul in care banda abraziva montata pe tamburul acestor masini pentru slefuit cu valt se intinde, poate fi necesar sa se reajusteze / repozitioneze cu ajutorul clipsului de fixare. Tensiunea trebuie sa ramana constanta si pozitiva pe banda abraziva in timpul exploatarii prelungite.

In practica se utilizeaza in mod frecvent masini pentru slefuit cu valt pentru slefuirea si calibrarea panourilor de dimensiuni mari.


Daca doriti o masina de slefuit cu valt, eMasiniUnelte.ro ofera o gama diversa de masini pentru slefuit cu valt din oferta a diversi producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii despre masinile de slefuit cu tambur / valt.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns