Masini pentru roluit profile – instalare

Daca utilizati masini pentru roluit profile atunci stiti ca este foarte important ca instalarea si montarea acestora sa fie realizata corespunzator.

Instalarea necorespunzatoare a unei masini pentru roluit profile poate afecta pe termen scurt precizia acesteia si, pe termen lung, chiar buna ei functionare.

Pentru instalarea corecta a unei astfel de masini se procedeaza astfel:

  • Se ridica masina de pe baza cutiei de lemn in care este livrata cu ajutorul unei sufe fixate pe inelul de ridicare a masinii (majoritatea acestor masini pentru ridneluit profile sunt dotate cu un astfel de inel pentru ridicare) si se muta masina cu grija si atentie.
  • Trebuie ca echipamentul sa fie mutat cu grija pentru a nu se balansa foarte tare si a fi scapat.

Masini pentru roluit profile - instalare

  • Dupa coborarea si pozitionarea echipamentului pe podea, acesta este pozitionat pe platforma unde va fi fixat de podea.
  • Se procedeaza la fixarea masinii de podeaua robusta (se recomanda sa fie o podea plana betonata) cu ajutorul unor suruburi sau bolturi cu piulita.
  • Se recomanda ca modelele de masini pentru roluit profile sa fie fixate corespunzator de podea inainte de a fi pornite pentru a se evita rastunarnea accidentala a echipamentului (mai ales in cazul prelucrarii tevilor si profilelor lungi).

Masini pentru roluit profile - instalare

Utilizarea modelelor de masini pentru roluit profile presupune introducerea unui profil sau tevi drepte si curbarea acestuia pana la o anumita raza.

Pentru a opera aceste masini pentru roluit profile, trabuie ajustat unghiul de roluire.

In acest sens, orice masina pentru roluit este prevazuta cu doua parghii laterale (unele modele presupun actionarea manuala a acestor parghii, alte modele actionarea electrica sau hidraulica) care ajuta la ajustarea unghiului pentru a plasa lin teava sau profilul intre rolele masinii.

Aceste doua parghii au rolul de a impiedica indoirea asimetrica atunci cand se indoaie tevi sau profile.

Masini pentru roluit profile - instalare

De obicei, modelele de masini pentru roluit profile pot fi operate atat vertical, cat si orizontal (pentru roluirea tevilor si profilelor cu lungime mare).

Indiferent de modul in care se utilizeaza aceste masini, eMasiniUnelte recomanda ca ele sa fie intotdeauna fixare cu bolturi de podea inainte de a fi exploatate.

Masini pentru roluit profile - instalare

Pentru utilizarea optima a modelelor de masini pentru roluit profile, eMasiniUnelte recomanda instalarea acestora in spatii cu distanta de siguranta in fata si in spatele masinii de cel putin 1000 mm si in partile laterale de cel putin 2000 – 3000 mm.

Masini pentru roluit profile - instalare

In ceea ce priveste intretinerea modelelor de masini pentru roluit profile, acestea nu necesita lucrari speciale de intretinere.

Cu toate acestea, se recomanda ca la fiecare 500 ore de functionare, acestea sa fie lubrifiate cu ulei prin orificiile special destinate acestui scop.

Masini pentru roluit profile - instalare

Instalarea corespunzatoare a modelelor de masini pentru roluit profile va asigura o functionare corecta si in conditii de deplina siguranta a acestora.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns