Masini pentru gaurit lemnul si mortezat

Modelele de masini pentru gaurit lemnul se impart, in functie de directia de alezare, in:

  1. Masini cu gaurire pe verticala;
  2. Masini cu gaurire pe orizontala (masini pentru mortezat).

Masinile cu gaurire pe orizontala sunt echipamente dotate cu sisteme de masa mobila si permit realizarea atat a operatiunilor de gaurire, cat si a celor de mortezare.

Masini pentru gaurit lemnul – mortezare

masini pentru gaurit lemnul - winter

In cazul utilizarii unor astfel de masini de gaurit, morteze, se folosesc burghie cu dalta pentru executarea unor orificii patrate sau rectangulare in lemn.

Masinile pentru gaurit sunt folosite foarte des in industria constructiilor de masini, deoarece ofera posibilitatea prelucarii pieselor mici si mari. Totodata, ofera posibilitatea prelucrarii pe verticala marindu-se astfel aria de utilizare a masinii.

Costul redus in exploatare si eficienta sunt asigurate de schimbarea sensului de rotatie a motorului. Acest lucru fiind posibil pe anumite modele de masini de gaurit, la care se regleaza sensul de gaurire.

Mortezarea cu ajutorul masinilor de gaurit pe orizontala presupune respectarea urmatoarelor etape:

  • masurarea si marcarea limitelor orificiilor ce urmeaza a fi prelucrate;
  • executarea gaurii propriu-zise prin apropierea perpendiculara a piesei de burghiu;
  • deplasarea masei mobile pentru gaurirea treptata in laterala si adancime a piesei de prelucrat.

Masini pentru gaurit lemnul

masini pentru gaurit lemnul - mortezare

Dotarea cu masa mobila a acestor masini pentru gaurit lemnul face posibila culisarea piesei atat pe axa X, cat si pe axa Y si permite reglarea inaltimii pe axa Z.

De asemenea, cu aceste modele de masini de gaurit lemnul se pot realiza operatiuni complexe de gaurire. Acest lucru fiind posibil datorita capurilor de gaurire inclinabile la unghi cu care sunt prevazute.

In ceea ce priveste avantajele achizitionarii si utilizarii unei astfel de masini putem afirma ca unitatea de gaurire poate fi ajustata in functie de dimensiunile piesei de lucru.


Daca doriti o masina de gaurit lemnulemasiniunelte.ro ofera o gama diversa de masini de prelucrat lemn. Ofertam o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru masini de gaurit, scobit si mortezat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns