Masina electrica de indoit tevi – caracteristici

Aceasta masina electrica de indoit tevi foloseste un motor electric prin intermediul caruia se poate realiza operatiunea de indoire a tevilor.

Masina electrica de indoit tevi este prevazuta cu segment de indoire doatat cu role, un inel si un papuc de glisare.

Cu acest tip de masina electrica de indoit tevi se pot indoi tevi din diverse materiale, de diametre și dimensiuni diferite.

Se utilizeaza, de regula, în industriile de prelucrarea metalelor, în atelierele de fabricare a mobilierului, dar și în amenajări și construcții.

masina electrica de indoit tevi - componente

O masina electrica de indoit tevi este compusa din urmatoarele elemente:

  • A – buton de securitate pentru controlarea procesului, se tine apasat cu mana stanga pe toata durata lucrului;
  • B – manivela;
  • C – parghie pentru pozitionare rapida a tevii in forma initiala;
  • D – suport de ghidare a tevii;
  • E – arbore de evacuare;pho
  • F – buton pentru oprire de urgenta.

 

 

masina electrica de indoit tevi - delatii

Generalitati – masina electrica de indoit tevi

 

Indoirea este operatiunea tehnica de schimbare a formei  fara a modifica dimensiunile semifabricatelor si fara îndepartare de material.

Fixarea tevilor se realizeaza prin prinderea capetelor acestora, abia dupa fixare se poate executa operatiunea de indoire. Capetele sunt excluse din procesul de indoire.

In timpul indoirii, o partea a tevii este solicitata la intindere, iar cealalta parte este supusa compresiunii. Dupa indoire se constata ca axa de simetrie nu isi modifica lungimea.

Masina electrica de indoit tevi – indoirea tevilor cu papucul de glisare sau prin utilizarea sistemului de ghidare

Cu ajutorul operatiunii de indoire cu papuc de glisare se poate indoi cuprul dur si tevile subtiri cu maxim 1,5 mm grosime.

Cu ajutorul operatiunii de indoire prin utilizarea sistemului de ghidare se pot indoi tevi hidraulice sau conducte de gaz cu grosime mai mare de 2 mm.


Daca doriti o masina electrica pentru indoit tevi, emasiniunelte.ro ofera o gama diversa de utilaje pentru indoit tabla. Ofertam o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru aparate de indoit.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns