Ghilotina debitare tabla

Modelele de ghilotina pentru debitarea tablei sunt scule utilizate pentru debitarea foilor metalice, incluzand aluminiu, otel, bronz si cupru.

In ciuda denumirii, ghilotina este de asemenea un dispozitiv de taiat popular pentru taierea plasticului.

Spre deosebire de foarfece traditionale sau alte dispozitive de debitat, ghilotina pentru tabla are margini relativ patrate.

Cutitele regulate ale unei ghilotine nu sunt suficient de puternice pentru debitarea unei foi metalice, asa ca modelele de ghilotine pentru tabla au cutite cu margini drepte pentru a creste forta si durabilitatea acestora.

ghilotina manuala

Pe piata de profil sunt disponibile numeroase tipuri de cutite pentru modelele de ghilotine pentru tabla, de la cutite pentru foarfece manuale de tabla, pana la ghilotine hidraulice industriale.

Tipuri de ghilotina pentru tabla

Modelele de ghilotine pentru tabla pot fi actionate pneumatic sau electric pentru a asigura o forta suplimentara de debitare, crescand astfel grosimea maxima de taiere sau adaugand posibilitatea de taiere a unor metale mai dure.

Ghilotinele manuale sunt utilizate, de obicei pentru realizarea sarcinilor simple de debitare.

Pentru aplicatii complexe de debitare a foii metalice pot fi utilizate ghilotine motorizate.

O ghilotina motorizata poate fi actionata fie prin intermediul unui panou de control, fie prin intermediul unei pedale de picior si poate fi actionata electric sau pneumatic.

ghilotina motorizata

Majoritatea modelelor de ghilotine pentru tabla cu sisteme hidraulice pot fi programate pentru realizarea de debitari in serie.

In acest caz, operatorul activeaza ghilotina cu ajutorul unui panou computerizat care permite realizarea de debitari precise in serie.

Modelele de ghilotine pentru tabla pot fi cu taiere oscilanta sau cu unghi variabil.

Diferenta esentiala dintre cele doua modele este de design al masinii, precum si de modul in care piesa de prelucrat este alimentata.

Majoritatea modelelor de ghilotine sunt destinate debitarii unei anumite grosimi de tabla sau ecartament, iar modelele industriale pot fi utilizate pentru utilizare intensiva.

Modelele de ghilotine pot fi utilizate pe scara larga in diferite sectoare ale industriei.

ghilotina hidraulica

O ghilotina poate fi utilizata pentru debitarea pieselor in industria constructoare de masini si piese in industria aeronautica, diferitelor piese de constructie sau componente utilizate in manufactura si industrie.

Multi constructori utilizeaza ghilotina pentru debitarea diferitelor panouri, profile si tevi.

Modele de ghilotine pentru tabla pot fi utilizate pentru perforarea sau realizarea unui tipar fara a debita piesa de prelucrat.

Indiferent de sectorul de activitate, utilizarea unui model de ghilotina poate fi extrem de importanta si eficienta in realizarea sarcinilor de lucru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns