Fierastrau panglica lemn – functionare si operare

Un fierastrau panglica lemn este un echipament frecvent utilizat in industria prelucrarii secundare a lemnului.

Fierastrau panglica lemn – functionare

fierastrau panglica lemn
fierastrau panglica lemn

Functionarea corecta a unui ferastrau panglica se face respectand anumite indicatii referitoare la intrebuintarea, deservirea, intretinerea si procurarea pieselor de schimb. In acest fel se pot evita unele probleme care pot aparea la masina.

Inafara de asamblarea si intretinerea corecta a masinii este recomandata pregatirea in prealabil a personalului care va deservi echipamentul.

Personalul trebuie sa cunoasca principiile de functionare ale echipamentului, utilizarea, ajustarea corecta si manevrarea pieselor de lucru in conditii de siguranta.

Pentru o siguranta maxima, personalul are obligativitatea de a utiliza echipamente de protectie pentru ochi si urechi. Se folosesc ochelari de protectie cu lentile rezistente la impact, masca de praf, imbracaminte adecvata, casti de protectie pentru par, etc.

Utilajul prezinta de asemenea parti de protectie standard care sunt obligatoriu de folosit in timpul exploatarii.

Se recomanda ca masina sa nu fie modificata sau utilizata pentru alte aplicatii decat cele pentru care a fost proiectata. Este indicat sa se foloseasca accesoriile originale ale masinii. Realizarea unor improvizatii poate conduce la aparitia de accidente sau functionari anormale. Deci se recomanda ca verificarea si repararea echipamentului, atunci cand este cazul, sa fie realizata de personal calificat.

Utilizarea corecta a tuturor accesoriilor echipamentului (sistemul de exhaustare) si intretinerea corecta a acestuia (curatarea si ungerea partilor componente) asigura un control rezonabil al debitului sonor.

Fierastrau panglica lemn – operare

Ghidarea panzei – Ghidajul superior al panzei trebuie sa fie coborat cat mai aproape de materialul de prelucrat. Pentru a cobori ghidajul superior se slabeste surubul si se roteste manivela pentru a actiona ghidajul. Dupa realizarea operatiunii se strange surubul.fierastrau panglica lemn - masa

Utilizarea paralelei – Paralela trebuie pozitionala la latimea de debitare dorita. Pentru debitari precise se pot face ajustari de finite cu ajutorul surubului. Dupa ce se face ajustarea se blocheaza paralela cu ajutorul manerului.

Utilizarea mitrei pentru taierea la unghi – Se face o taiere de proba la 0° si apoi se verifica cu un patrat. Daca trebuie sa se faca ajustari se slabeste surubul care tine pointerul si se muta pointerul in pozitia corecta. Mitra pentru taierea la unghi poate fi utilizata in orice parte a mesei. Pentru asta se regleaza unghiul droit pe scala mitrei si se tine ferm piesa de lucru paralela cu mitra.

Utilizarea inclinarii mesei pentru debitari de tesituri – Pentru a putea utiliza masa pentru debitarea de tesituri se slabeste manerul de blocare al mesei si se roteste manerul pentru a putea inclina masa la unghiul droit. Dupa ajustare se strange manerul de blocare.

Pentru debitari mixte se pot utiliza combinatii intre mitra pentru taierea la unghi si inclinarea mesei pentru debitarea de tesituri.


Daca doriti un fierastrau panglica pentru lemn, emasiniunelte.ro ofera o gama diversa de echipamente. Ofertam o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns