Fierastraie circulare pendulare – tipuri si utilizare

Fierastraie circulare pendulare - eMasiniUnelte.ro

Care este aria de utilizare a modelelor de fierastraie circulare pendulare?

Pentru realizarea diferitelor operatiuni de taiere in atelierele de prelucrare a lemnului se utilizeaza fierastraie circulare pendulare.

Un fierastrau circular pendular este un fierastrau circular utilizat pentru realizarea de debitari transversale sau la unghi cu acuratete ridicata a diferitelor piese din lemn.Fierastraie circulare pendulare  - eMasiniUnelte.ro

Majoritatea modelelor de fierastraie circulare pendulare sunt masini unelte de dimensiuni mici, portabile fiind usor de exploatat si sunt echipate cu panze circulare intre 200 mm si 300 mm.

Un ferastrau circular pendular realizeaza operatia de taiere cu ajutorul unui disc circular actionat de un motor electric.

Piesa de prelucrat este pozitionata, in general, cu ajutorul unui ghidaj longitudinal care asigura precizia inclusiv pentru debitarea la unghiuri diferite de unghiul drept.

Fierastraie circulare pendulare – clasificare

In industria de prelucrare a lemnului sunt cunoscute mai multe tipuri de fierastraie circulare pendulare, si anume:

  • Fierastraie circulare pendulare standard – sunt dotate cu cap pivotant vertical cu panza circulara care asigura taierea, inclusiv la unghi prin rotirea mesei, capul de taiere ramanand in pozitia verticala in timpul prelucrarii.
  • Fierastraie circulare pendulare cu ansamblu cu mitra – sunt prevazute cu cap pivotant rotativ pentru realizarea de taieri la unghi. Majoritatea acestor modele de fierastraie pendula sunt dotate cu cap rotativ intr-o singura directie. Unele modele de astfel de circulare pendulare sunt prevazute cu masa si in partea superioara a capului taietor permitand utilizarea acestora ca si fierastraie circulare cu masa (facilitand astfel realizarea de taieri longitudinale).Fierastraie circulare pendulare cu ansamblu cu mitra - eMasiniUnelte.ro
  • Fierastraie circulare pendulare cu culisa – sunt fierastraie circulare pendulare cu ansamblu cu mitra dotat optional cu posibilitatea de culisare a capului taietor pe cursa axa transversala. Aceste fierastraie pendula permit debitarea unor piese de prelucrat supradimensionate.Fierastraie circulare pendulare cu culisa- eMasiniUnelte.ro

Modelele de fierastraie circulare pendulare sunt fierastraie debitare lemn specializate pentru taierea sectiunilor transversale, fiind imposibila utilizarea acestora pentru taierile longitudinale.

Pentru asigurarea preciziei de debitare unele modele ,de ferastraie circulare cu pendula sunt echipate cu sisteme laser pentru marcarea zonei de debitare.

Majoritatea modelelor de astfel de circulare pendulare moderne sunt prevazute cu dispozitive de protectie a panzei circulare retractabile la coborarea bratului.

Exploatarea sigura a acestor modele de pendulare cu panza circulara este garantata de dotarea standard a acestora cu sisteme de fixare cu excentric a pieselor de debitat.Fierastraie circulare pendulare dotare - eMasiniUnelte.ro

Alegerea optima a modelului potrivit din gama de fierastraie circulare pendulare presupune alegerea modelului care sa execute aplicatiile de debitare necesare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns