Exhaustor pentru rumegus – utilizarea corespunzatoare

exhaustor

Utilizarea unui exhaustor esentiala pentru obtinerea unor rezultate optime cu ajutorul masinilor de prelucrare a lemnului si mentinerea unui atelier curat.

Un sistem de exhaustare (exhaustor) este proiectat pentru extragerea rumegusului si prafului rezultate din prelucrarea lemnului si a altor materialelor lemnoase.exhaustor - reguli utilizare

Un exhaustor trebuie utilizat numai pentru operatiunile pentru care a fost proiectat! Orice alta utilizare este considerata a fi un caz de abuz.

Pentru a utiliza corect un exhaustor pentru rumegus trebuie sa respecte, de asemenea, normele de siguranta, instructiunile de asamblare si instructiunile de utilizare pentru fiecare model in parte.

Toate persoanele care folosesc si efectueaza lucrari de intretinere ale unui exhaustor trebuie sa cunoasca recomandarile de siguranta si trebuie sa fie informate despre pericolele potentiale prezentate exhaustoare.

De asemenea, este imperativ sa respecte reglementarile locale de prevenire a accidentelor. Acest lucru este valabil si pentru regulile generale de sanatate si securitate la locul de munca.

Chiar si atunci cand un exhaustor este utilizat corect nu este posibil sa se elimine anumiti factori reziduali de risc.

Pericole ce pot aparea din exploatarea unui exhaustor

Urmatoarele pericole pot aparea in legatura cu proiectarea si constructia unui exhaustor:exhaustor - utilizare

  • Pericole datorate unor defecte prezentate de exhaustor: Daca una sau mai multe parti ale echipamentului sunt defecte, se interzice utilizarea acestuia. Piesele defecte trebuie inlocuite imediat. Pot fi utilizate numai piese de schimb care au fost aprobate de catre producator. Este interzisa realizarea oricaror modificari echipamentului.
  • Pericol de electrocutare:
    • Orice sistem de exhaustare trebuie utilizat numai daca este racordat la o sursa de alimentare care este protejata de un disjunctor de curent rezidual;
    • Priza trebuie sa fie instalata corect, trebuie sa aiba impamantare si sa fie testata;
  • Pericole cauzate de pornirea neintentionata a echipamentului: cablul de alimentare trebuie sa fie scos din priza de alimentare inainte da a goli sacul colector si, de asemenea, atunci cand echipamentul nu este utilizat.
  • Pericol din cauza prafului de lemn: inhalarea prafului de lemn este un pericol pentru sanatate! Se recomanda sa se poarte intotdeauna o masca de protectie impotriva prafului atunci cand se goleste sacul colector al exhaustorului. Se recomanda eliminarea ecologica a rumegusului.
  • Pericol de incendiu: Se interzice utilizarea oricarui sistem de exhaustare pentru a extrage obiecte fierbinti!
  • Deteriorarea auzului daca antifoanele nu sunt utilizate atunci cand este necesar.
  • Emisii nocive de praf de lemn atunci cand exhaustorul este utilizat in spatii inchise.

Pentru a utiliza corespunzator un exhaustor trebuie sa se tina cont de regulile de utilizare corespunzatoare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns