Exhaustoare mobile si statice

Exhaustoare mobile particularitati

Exhaustoare mobile se refera la toate sistemele care indeparteaza particulele sau gazele din aer. Acestea includ, de exemplu, hota din sectorul intern, dar si extractoare de gaze in laboratoare si instalatii, care ajuta la prevenirea rasturnarii cipurilor in aer in constructia de lemn. Sistemul de extractie este amplasat cat mai aproape posibil de emisie pentru a curata aerul in incapere. In anumite circumstante, ele sunt prevazute cu o pornire automata.

In constructia metalica, exhaustoarele mobile sunt utilizate, de exemplu, in productia de taiere a metalelor. Aceste sisteme optimizeaza prelucrarea uscata, deoarece sunt capturate nu numai chipsurile, ci si cele mai fine particule de praf si reziduurile de ceata de ulei.

Exhaustoare mobile Detector

Ca mediu suport pentru substantele perturbatoare, se utilizeaza aer. Ventilatoarele sau fanii creeaza un flux de aer care elimina substantele nedorite.

In domeniul tehnologiei de extractie, colectarea substantelor care trebuie extrase este de o importanta deosebita. Substantele care trebuie extrase sunt, de obicei, nocive sau polueaza mediul atat de mult incat sunt percepute ca o tulburare. Pentru a utiliza sistemul de extractie in mod rentabil si eficient din punct de vedere energetic, dispozitivul de detectare trebuie sa detecteze in mod ideal substantele perturbatoare, daca este posibil, fara a suge aerul nepoluat. In sectorul gospodariilor casnice, ca si in cazul unei carapace de aspiratie deasupra aragazului, eficienta este marita, de exemplu prin panouri articulate pe partea din fata. Cu toate acestea, eficienta unui astfel de dispozitiv nu este aproape comparabila cu eficienta sistemelor de extractie din sectorul industrial.

In functie de aplicatie, exhaustoarele mobile sunt plasate intr-o carcasa care inchide statia de lucru, ceea ce este cazul in special in cazul productiei complet automate. In alte cazuri, in special in munca manuala, se folosesc mese de extractie sau dispozitive mobile de detectare cu hote sau varfuri de aspiratie.

Exhaustoare mobile filtrarea si curatarea

Sistemele de aspirare a prafului si a murdariei transporta aerul contaminat  intr-o camera de pre-separare. In aceasta camera are loc o separare a fractiilor grele. Praful ramas poate fi apoi depozitat in exteriorul unui filtru si colectat intr-un recipient de praf. Frecvent, filtrele de pre-separare pot fi curatate, de exemplu prin intermediul aerului comprimat.

Filtrele HEPA sunt utilizate pentru a filtra particulele respirabile. Acestea sunt filtre de saturatie si sunt schimbate, deoarece filtrarea lor nu mai este garantata in caz de suprautilizare.

In functie de substanta, plantele care trebuie sa extraga gaze toxice au adesea filtre de carbon sau un scruber umed.

Frecvent, filtrele din diferite clase de filtre de particule sunt conectate in serie pentru a creste durata de viata a etapelor individuale ale filtrului. O pre-separare a particulelor grosiere serveste astfel la protejarea filtrului de praf fin cu particule fine.

Aerul filtrat se intoarce spre zona de lucru sau se indreapta spre exterior. Din motive de eficienta energetica, recircularea aerului este de dorit deoarece nu va pierde caldura. Cu toate acestea, trebuie respectate prevederile Ordonantei Substantelor Periculoase (GefStoffV) si valorile limita stipulate pentru concentratiile de substante periculoase in aer. In principiu, returnarea aerului dupa o curatare suficienta este posibila pentru toate substantele care nu sunt cancerigene, mutagene sau toxice pentru reproducere, asa-numitele substante KMRF. In acest caz se aplica conditii speciale.

eMasiniUnelte.ro oferteaza exhaustoare mobile si stadice de la urmatorii producatori:  HOLZKRAFT Germania, CORMAK JERZY ZALEWSKI, HOLZSTAR Germania si WINTER HOLZTECHNIK Germania.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns