De ce sa alegem un strung?

Un strung este un instrument care rotește o piesa de prelucrat pe axa sa si efectueaza diverse operații, cum ar fi tăiere, șlefuire, găurire, sau deformare.  Cu ajutorul catorva accesorii ce  prelucreaza piesa si in final obtinem un obiect cu simetrie în jurul unei axe de rotație. Inca nu ne-am convins de ce sa alegem un strung?

De ce sa alegem un strung?

Strungurile sunt utilizate în strunjire, pentru prelucrarea metalelor, filetare metal etc.. Strungurile pot fi folosite in lucru cu ceramica, cel mai cunoscut design fiind roata olarului. Cele mai adecvat strunguri de prelucrare a metalelor pot fi de asemenea folosite pentru a produce diferite suprafețe plane, suruburi sau helix. In industria prelucrarii lemnului vom folosi bineinteles un strung pentru lemn. Strungurile ornamentale pot produce piese solide tridimensionale de complexitate ridicata. Piesa de prelucrat este de obicei prinsa în una sau două centre, cel puțin una dintre acestea putând fi de obicei deplasate orizontal pentru a se potrivi pe diferite lungimi ale piesei de prelucrat. Alte metode de susținere a piesei includ prinderea în jurul axei de rotație cu ajutorul unei mandrine folosind clemele.

Exemple de obiecte care pot fi produse pe un strung includ: butoaie de arme, bastoane tac, picioare pentru mese, boluri, bâte de baseball, instrumente muzicale (în special instrumente de suflat din lemn), arbori cotiți și arbori cu came. Astfel raspundem la intrebarea noastra de ce sa alegem un strung.

MODALITATE DE FOLOSIRE

Piesa de lucru este fixata între cele doua centre. Atunci când o piesă de lucru este susținut la ambele capete, este mai stabila și pe aceasta poate fi aplicată mai multă forță fără teama că piesa se poate desprinde.

Cand o piesa de prelucrat este fixată numai la un singur ax atunci mai puțină forță poate fi aplicată pe piesa de prelucrat.  Altfel piesa se poate rupe. Astfel, lucrarile mari trebuie făcute axial, în unghiuri drepte, dar cu grija.

De ce sa alegem un strung in functie de TIPURI:

Cele mai mici strunguri sunt cele pentru bijutieri care sunt suficient de mici incat se pot tine intr-o singura mana.

Cele mai mari strunguri sunt cele folosite in industria petroliera.

Daca am raspuns la intrebarea de ce sa alegem un strung, atunci emasiniunelte.ro ofera o gama diversa de utilaje pentru executarea operatiei de strunjire. Catalogul nostru cuprinde o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru strunguri pentru lemn cat si strunguri pentru metal.

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns