Abkanturi manuale cu lama ascutita

Abkanturi manuale cu lama ascutita

Modelele de abkanturi manuale cu lama ascutita sunt echipamente de capacitate mare, cu constructii solide, care sunt realizate special pentru a realiza cat mai multe operatiuni de pliere a foilor metalice cu o latime maxima egala cu lungimea de indoire a abkantului.

Majoritatea modelelor de abkanturi manuale cu lama ascutita sunt prevazute cu sisteme pentru contrabalansarea fortei generata de rezistenta la deformare a foii metalice, precum si bare de fixare si pliere solide.

Exploatarea corecta a acestor abkanturi manuale este posibila doar daca acestea sunt montate si intretinute corespuznator.

Abkanturi manuale cu lama ascutita – montarea

Modelele de abkanturi cu lama ascutita sunt livrate in cutii de lemn sau intr-un encadrament metalic pentru a fi protejate pe timpul transportului.

Pentru a proceda la montarea acestora, mai intai trebuie ridicate de pe paletul de lemn si trebuie montate picioarele modelului (in cazul in care acestea sunt livrate demontate).

Picioarele acestor abkanturi manuale cu lama ascutita trebuie instalate inainte de a pozitiona echipamentele pe podea.

eMasiniUnelte recomanda ca atunci cand se monteaza picioarele acestor echipamente, acestea sa fie sustinute din partea superioara.

Pentru a se asigura o utilizare eficienta a modelelor de abkanturi manuale cu lama ascutita, se recomanda ca aceastea sa fie fixate de podea cu cateva bolturi sau suruburi cu piulita.

Dupa finalizarea operatiunii de despachetare, toate partile acestor echipamente trebuie sa fie curatate cu parafine si lubrifiate cu ulei de motor.

Abkanturi manuale cu lama ascutita - sustinere

Abkanturi manuale cu lama ascutita – operarea

Inainte de operarea oricaruia dintre modelele de abkanturi manuale cu lama ascutita, opritorul nr. 7 al masinii in cauza trebuie sa fie slabit.

De obicei, presiunea de lucru a acestor masini pentru prelucrarea tablei este ajustata din fabrica pentru foi metalice cu grosimea echivalenta cu capacitatea maxima a utilajului in cauza.

In caz contrar, inainte de plierea unei foi metalice, parghia nr. 6 trebuie ajustata la deschiderea si presiunea de lucru necesara pana cand pedala nr. 1 poate fi utilizata ca pedala de blocare.

Reglarea presiunii de lucru pentru modelele de abkanturi manuale cu lama ascutita poate fi realizata prin slabirea manetelor nr. 4 pozitionate in partile laterale ale masinii.

Se coboara lama inferioara pana la grosimea 0 mm a foii metalice.

Se verifica distanta dintre lame plasandu-le la 90o.

Daca se indoie la unghiuri mai mari de 90o, lama inferioara trebuie coborata cu inca 25%.

Inainte de a opera echipamentele trebuie stranse suruburile nr. 1.

In acest moment, modelele de abkanturi manuale cu lama ascutita sunt gata de utilizare.

Abkanturi manuale cu lama ascutita – reglarea unghiului de indoire

Unghiul de pliere poate fi ajustat prin actionarea limitatorului nr. 2.

Se recomanda realizarea unei plieri test inainte de inceperea operarii propriu-zise.

Abkanturi manuale cu lama ascutita - schema simplificata

Abkanturi manuale cu lama ascutita – intretinerea

Curatarea generala a modelelor de abkanturi cu lama ascutita presupune lubrifierea la fiecare 100 ore de lucru.

Aceste echipamente trebuie curatate zilnic de resturi metalice sau bavuri.

eMasiniUnelte recomanda ca in realizarea operatiunilor de pliere, lubrifierea partilor inoxidabile sa se realizeze cu parafina.

Montarea corecta, intretinerea corespunzatoare si exploatarea corecta vor asigura o perioada de functionare indelungata si o precizie ridicata in cazul modelelor de abkanturi manuale cu lama ascutita.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns