Abkanturi magnetice – aspecte privind exploatarea

abkanturi magnetice

Ce se intelege prin notiunea de abkanturi magnetice? Cu ce difera acestea de modelele de abkanturi manual sau motorizate?

In industria prelucrarii la rece a foii metalice, se utilizeaza tot mai mult diferite modele de abkanturi pentru plierea tablei.

Cele mai des intalnite abkanturi in majoritatea atelierelor de prelucrari metalice sunt modelele cu actionare manuala.

In atelierele si fabricile de confectii metalice in care se efectueaza operatii de indoire a foilor metalice cu dimensiuni si grosime mari, sunt utilizate, de regula, abkanturi motorizate sau hidraulice.

In ceea ce priveste modelele de abkanturi magnetice, aceste abcanturi se caracterizeaza prin constructia de dimensiuni relativ mici si posibilitatea realizarii de indoiri a tablelor cu dimensiuni relativ mari cu un efort redus.

Aceste abkanturi magnetice pot fi utilizate pentru diferite aplicatii de indoire a tablei.abkanturi magnetice - utilizare

Principiul fundamental de functionare a modelelor de abkanturi magnetice este de a utiliza prinderea electromagnetica, ceea ce inseamna ca sarcina de indoire este preluata exact din punctul in care este generate.

Astfel forta nu trebuie sa fie transferata pe structurile de suport la capetele masinii.abkanturi magnetice - mod de functionare

Acest lucru face ca sistemul de prindere sa nu necesite o falca presoare mare si aceste abkanturi sa fie mult mai compacte si mai putin greoaie.

Grosimea clemei este determinata numai de capacitatea acesteia de a genera suficient flux magnetic, si nu de considerente structurale.

Articulatiile unice, fara centre combinate, care au fost dezvoltate pentru modelele de abkanturi magnetice sunt distribuite pe lungimea falcii de indoire si, astfel, falca preia sarcini de pliere aproape imediat ce acestea sunt generate.

Efectul combinat al prinderii magnetice si al articulatiilor speciale fac din modelele de abkanturi magnetice masini compacte ce nu ocupa mult spatiu, cu un raport forta-greutate extrem de bun.

Modelele de abkanturi magnetice sunt dotate standard, de regula cu limitatoare pentru material si bare de fixare scurte.abkanturi magnetice - controale - A - panou de control, B - bara fixare, C - pedala actionare

Siguranta operatorului in cazul acestor abkanturi magnetice este asigurata prin prezenta a doua dispozitive de blocare electrice care asigura o forta de pre-fixare de siguranta, inainte de fixarea propriu-zisa.

De asemenea, majoritatea modelelor de abkanturi magnetice sunt livrate standard cu bride de fixare a barelor, necesare pentru plierea rapida a cutiilor, si pedala de picior.

Datorita fiabilitatii prezentate modelele de abkanturi magnetice incep sa numere tot mai multi adepti in micile si marile ateliere de prelucrari metalice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns