Abkanturi, masini pentru indoirea tablei – clasificare

Indoirea se poate executa pe masini speciale de indoit, acestea fiind numite abkanturi. Indoirea reprezinta operatia de realizare a unor profile avand configuratie diferita, usoara si rigida, utilizand semifabricate cu lungime mare sub forma de benzi sau fasii de table. Clasificarea masinilor pentru indoirea tablei:

  • Abkant manual cu lama ascutita;
  • Abkant manual cu falca superioara segmentata;
  • Abkant manual cu falca superior si cea inferioara segmentate;
  • Abkant manual cu falca superior si cea inferioara segmentate si pliabile;
  • Abkant motorizat;
  • Abkant hidraulic.

Abkant manual cu falca superioara

Abkanturile cu falca superioara segmentata sunt utilizate, de regula, pentru plierea cutiilor.

Abkanturi manuale cu lama ascutita

Abkanturile manuale ofera numeroase posibilitati de indoire datorita sinei superioare ascutite.

Abkanturi manuale cu facla superioara si cea inferioara segmentate

Abkantul manual cu falca superioara si inferioara segmentate poate realiza diverse operatiuni de indoire, fapt ce il caracterizeaza ca fiind ideal pentru utilizarea in atelierele de tinichigerie, atelierele de reparatii etc.

Abkanturi manuale cu falci segmentate si pliabile

Fata de utilajele din categoria anterioara, acestea sunt dotate cu o lama pliabila, care permite prelucrarea unor forme de dimensiuni mai mari ale indoirilor.

Abkanturi motorizate

Aceste tipuri de masini-unelte au o pereche de falci care prin rotire realizeaza indoirea tablei, repetand operatiunea in ambele sensuri.

Abkanturi hidraulice

Abkantul hidraulic este o presa industriala pentru indoit tabla pe lungimi variabile. Este unul dintre cele mai complexe modele de abkant. Acest model are actionare hidraulica si este destinat utilizarii continue.

In general ablanturile sunt echipate cu o bara de torsiune dimensionata astfel incat sa asigure un foarte bun paralelism al piesei culisante mobile in timp ce coboara falca mobila sub presiune.


Daca doriti un abkant, emasiniunelte.ro ofera o gama diversa de utilaje pentru indoit tabla. Ofertam o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru abkanturi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns