Fierastrau cu banda pentru metale – taierea tevilor

Un fierastrau cu banda pentru metale este ideal pentru debitarea diferitelor profile, precum si a tevilor metalice.

Gama modelelor de fierastraie cu banda pentru metale include numeroase modele atat verticale, cat si orizontale.

In general viteza benzii unui fierastrau cu banda pentru metale variaza intre 10 metri / minut si 1500 metri / minut, desi pot fi intalnite si modele cu viteza a benzii de pana la 15000 metri / minut destinate taierii prin frictiune a metalelor foarte dure.

De regula, un fierastrau cu banda pentru metale este prevazut cu o perie sau un disc perie care are rolul de a preveni blocarea spanului intre dintii panzei, precum si cu o pompa pentru racirea panzei in timpul prelucrarii, emulsia de racire avand rolul de a spala panza de span si de a mentine panza lubrifiata si la o temperatura redusa.

Fierastrau cu banda pentru metale cu design orizontal – caracteristici

Modelele de fierastraie orizontale pentru metale asigura taierea pieselor prin fixarea acestora cu ajutorul unei menghine in vreme ce panza coboara prin taierea realizata.fierastrau cu banda pentru metale - mobil - emasiniunelte.ro

In cazul majoritatii modelelor de fierastraie orizontale pentru metal de dimensiuni mici coborirea bratului de taiere se realizeaza cu ajutorul fortei gravitationale chiar daca acesta este reglat pentru debitarea la unghi, in cazul modelelor profesionale viteza de coborire a bratului este controlata cu ajutorul unui cilindru hidraulic prin intermediul unei valve ajustabile.fierastrau cu banda pentru metale - cilindru hidraulic - emasiniunelte.ro

Modul de exploatare a unui fierastrau cu banda pentru metale orizontal este relativ simpu: atunci cand fierastraul este pregatit pentru exploatare, operatorul ridica bratul, pozitioneaza materialul ce trebuie debitat sub panza fixandu-l cu ajutorul unei menghine si porneste fierastraul.

Panza coboara usor in material debitand piesa pe masura ce banda taietoare se deplaseaza.fierastrau cu banda pentru metale - emasiniunelte.ro

Atunci cand taierea este completa, bratul fierastraului actioneaza un switch care determina oprirea echipamentului.

Pentru realiza unui numar ridicat de debitari pot fi utilizate fierastraie semi-automate pentru metal sau fierastraie automate pentru metal.

Un fierastrau cu banda pentru metale cu taierea pe orizontala nu este potrivit pentru realizarea operatiilor de debitare a diferitelor forme curbe sau mai complicate.

Un fierastrau orizontal pentru metale este ideal pentru debitarea tevilor si profilelor cu lungimi mari.

Fierastrau cu banda pentru metale cu design vertical – caracteristici

Un fierastrau cu banda pentru metale vertical se caracterizeaza prin traseul fix al panzei taietoare, realizarea taierii realizandu-se prin deplasarea piesei de prelucrat.fierastrau cu banda pentru metale - design vertical - emasiniunelte.ro

Piesa ce urmeaza a fi prelucrata poate fi alimentata manual sau cu ajutorul unui dispozitiv de avans mecanic.

Un fierastrau vertical cu banda pentru metal este dotat, de regula, cu un dispozitiv pentru sudat panzele panglica.fierastrau cu banda pentru metale - dispozitiv de sudare panze - emasiniunelte.ro

Acest dispozitiv sudare panze panglica nu faciliteaza doar repararea panzelor rupte sau realizarea unor panze noi, permitand si ascutirea corespunzatoare a dintilor si ceaprazuirea acestora.

Un fierastrau cu banda pentru metale vertical este echipat, de obicei, cu pistol pentru suflat ce asigura racirea panzei si curatarea spanului din zona de lucru oferind operatorului o vizibilitate ridicata in timpul prelucrarii.fierastrau cu banda pentru metale - pistol suflat span si racire - emasiniunelte.ro

Un fierastrau vertical pentru metal este ideal pentru realizarea operatiilor de debitare a formelor si unghiurilor complexe.

In ultima perioada s-au inregistrat numeroase imbunatatiri in ceea ce priveste panzele pentru fierastraie cu banda pentru metale.

Dezvoltarea de noi geometrii a dintilor si de noi pasi (numar de dinti per inch) a condus la cresterea productivitatii si a duratei de viata a panzelor panglica.

Utilizarea de noi materiale si tehnologii de prelucrare, precum otelul M51 si tratamentul criogenic al panzelor, vor putea fi utilizate in productia panzelor in cativa ani si vor contribui la cresterea performantelor modelelor de fierastraie cu banda pentru metale.

Un fierastrau cu banda pentru metale ofera numeroase posibilitati de prelucrare oferind numeroase alternative in realizarea operatiei de taiere a tevilor si profilelor metalice.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns