Strunguri pentru prelucrare metal – dispozitive de prindere

Prinderea cu pensete  in strunguri pentru prelucrare metal

Dispozitivele de prindere in strunguri pentru prelucrare metal se intalnesc la strangerea semifabricatelor din bare sau sub forma de teava. La baza constructiei lor sta penseta denumita si bucsa elastica.

Penseta este un manson de otel in care se executa fante (taieturi longitudinale) care delimiteaza sectoarele elactice ale pensetei (falcile pensetei).

Pensetele, cu ajutorul carora se realizeaza prinderea in strunguri pentru prelucrare metal, se executa din otel cu un continut mare de carbon si se trateaza termic. In general, pentru confectionarea acestor bucse elastic, se folosesc oteluri de scule sau oteluri aliate.

Tratamentul termic asigura o duritate mai ridicata la partea care face strangerea piesei in strunguri pentru prelucrare metal si o duritate mai scazuta la partea dinspre coada pensetei.

Centrarea exterioara si interioara cu pensete

axul-principal-al-unor-strunguri-pentru-prelucrare-metal

Partea din fata a pensetei este conica la exterior, cu un con indreptat untr-un sens sau altul, iar suprafata interioara se rectifica. Aceasta poate fi prevazuta cu canale circulare, cu crestaturi in cruce sau chiar cu zimti; ceea ce mareste coeficientul de frecare dintre penseta si semifabricat, adica forta cu care este strans semifabricatul in strungul pentru prelucrare metal.

Penseta se monteaza in interiorul axului principal al acestor strunguri pentru prelucrare metal, care are un locas conic corespunzator portiunii conice a bucsei; astfel incat la deplasarea axiala intr-un sens sau altul a bucsei are loc strangerea sau desfacerea semifabricatului.

Axul principal al unor strunguri pentru prelucrare metal

centrarea-exterioara-si-interioara-cu-pensete-strunguri-pentru-prelucrare-metal

  1. Busca de avans a materialului;
  2. Teava;
  3. Inelul de actionare al buscei;
  4. Bucsa de strangere;
  5. Bucsa;
  6. Ax principal tubular;
  7. Piulita de reglare;
  8. Piesa de otel (calita si rectificata);
  9. Biele;
  10. Piesa din otel (care poate aluneca liber pe bucsa 5);
  11. Arc-taler;
  12. Manson.


Daca doriti un strung pentru prelucrare metalemasiniunelte.ro ofera o gama diversa de strunguri pentru metal. Ofertam o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru strunguri.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns