Platforma hidraulica – utilizare industriala

O platforma hidraulica este un dispozitiv care este echipat cu un mecanism tip foarfeca ce asigura ridicarea si coborirea diferitelor sarcini (bunuri sau persoane).

O masa cu lift clasica este utilizata pentru ridicarea sarcinilor grele cu dimensiuni volumetrice mari pe distante scurte.

Cele mai uzuale aplicatii ale unei platforme hidraulice de ridicat sunt manipularea paletilor de marfuri, incarcarea vehiculelor si pozitionarea pieselor de prelucrat.platforma hidraulica - exploatare

O platforma hidraulica utilizata eficient previne aparitia diferitelor incidente in exploatare, precum intinderile musculare.

Aceasta asigura repozitionarea corecta la o inaltime convenabila a pieselor de prelucrat.

De regula, mesele cu lift pot fi ajustate simplu si rapid in functie de specificul operatiei ce trebuie realizate.platforma hidraulica stationara electrica

Modelele de platforme hidraulice pot fi adaptate rapid la specificul aplicatiei deoarece pot fi utilizate inclusiv in medii periculoase.

Acestea pot fi confectionate din inox atunci cand este necesar.

Pot fi echipate cu sisteme de deplasare de tipul benzilor transportoare, mese rotative, bariere si porti usor de adaptat in functie de necesitati.

Platforma hidraulica – utilizare

O paltforma hidraulica poate fi livrata in numeroase configuratii si poate fi conceputa astfel incat sa poate fi utilizata in numeroase procese industriale.

Cele mai uzuale modele de mese cu lift sunt concepute cu un cilindru hidraulic actionat cu ajutorul unui motor si actioneaza asupra unui mecanism tip foarfeca.platforma hidraulica - cilindru actionare

Exista pe piata de profil si mese hidraulice al caror cilindru este actionat pneumatic sau cu ajutorul unui surub de ghidare.

Unele modele sunt actionate cu lanturi sau cu ajutorul unei pedale de picior atunci cand sarcina nu este mare.platforma hidraulica - cilindru hidraulic

Mesele hidraulice pot fi fixate de podea si utilizate pentru ridicarea diferitelor sarcini.

Acestea sunt utilizate in mod special pentru incarcarea paletilor de marfa si ridicarea persoanelor imobilizate in scaune cu rotile.

Mesele cu lift sunt utilizate, de obicei, in industria prelucrarii lemnului, pentru fabricarea mobilierului.

Acestea sunt utilizate pentru diferite aplicatii in industria prelucrarea metalelor, papetarie, printare si publicare.

Sunt utilizate pe scara larga in depozitele de marfuri  si distributie si productia de masini-unelte si transporturi.

Cele mai frecvente utilizari ale unei platforme hidraulice sunt:

  • Incarcarea vehiculelor si descarcarea acestora;
  • Ridicarea si coborirea persoanelor imobilizate;
  • Pozitionarea pieselor de prelucrat si manipularea ergonomic a acestora;
  • Pozitionarea sarcinilor (pentru sistemele de deplasare cu banda);
  • Pozitionarea materialelor si avansul acestora in masinile de prelucrare;
  • Manipularea paletilor si sarcinilor grele;platforma hidraulica - exemplu utilizare
  • Productia si asamblarea pieselor de mobilier.

Platforma hidraulica – standarde

In Europa, modelele de mese cu lift trebuie sa respecte standardele de siguranta BS EN 1570: 1998 + A2: 2009.

Aceste standarde specifica criteriile pentru ridicarea si coborirea sarcinilor si a persoanelor realizate cu o platforma hidraulica.platforma hidraulica electrica mobila

Atunci cand se utilizeaza mese cu lift care nu respecta aceste standarde de siguranta pot aparea diferite accidente in exploatare.

Platformele comercializate de eMasiniUnelte.ro respecta standardele de siguranta europene garantand realizarea diferitelor operatiuni in cinditii de deplina siguranta.

Pentru a  alege corect o platforma hidraulica trebuie avuti in vedere parametrii precum: sarcina maxima, inaltimea maxima de ridicare, necesitatea deplasarii etc.


Daca doriti o platforma hidraulica, aceasta poate fi comandata atat pe site-ul dedicat unicraft.store.ro, cat si pe site-ul multimarca eMasiniUnelte.ro, unde echipa noastra va ofera consilierea tehnica de care aveti nevoie.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns