Masini de rectificat rotund exterior – mod de functionare

Aceste masini de rectificat rotund exterior sunt destinate in general prelucrarii suprafetelor exterioare cilindrice, conice, profilate de lungime mica si a suprafetelor frontale ale pieselor de rotatie.

Principiul cinematic al unei masini de rectificat rotund exterior

Actionarea unei masini de rectificat rotund exterior poate fi mecanica sau hidromecanica.

De regula, miscarea principala de rotatie a pietrei de rectificat si miscarea de avans circular a semifabricatului se realizeaza mecanic, iar avansul longitudinal al pietrei sau al semifabricatului se realizeaza hidraulic.

Schema cinematica a unei masini de rectificat rotund exterior, cu actionare hidromecanica

fotoflexer_photo-emasiniunelte

Miscarea principala a discului de rectificat se obtine de la electromotor printr-o transmisie cu curele trapezoidale. De la arborele pietrei, miscarea se transmite  printr-un angrenaj la pompa cu roti dintate, care asigura ungerea lagarelor arborelui principal.

Papusa portpiesa este prevazuta cu un motor care, printr-o transmitere cu curea in trepte, ambreiaj si transmitere cu curea lata, asigura avansul circular al semifabricatului.

Miscarea rectilinie alternativa, de avans longitudinal a mesei se realizeaza hidraulic. In acest scop, masa este solidarizata la ambele capete cu tija pistonului din cilindrul de lucru, in care este introdus fluidul alternativ pe la cele doua capete.

Viteza mesei acestei masini de rectificat rotund exterior se poate regla in mod continuu prin intermediul unui drosel. Pornirea si oprirea avansului longitudinal se comanda prin rotirea unei manete, care actioneaza sertarasul de comanda.

Masini de rectificat rotund exterior

fotoflexer_photo1-emasiniunelte

a)      Cu masa mobila

 

b)      Cu masa mobila si inclinabila

 

c)       Cu papusa portpiatra mobila

1.       Batiu;

2.       Ghidaje;

3.       Masa mobila;

4.       Papusa portpiesa;

5.       Papusa mobila;

6.       Ghidaje;

7.       Semifabricat;

8.       Papusa portpiatra;

9.       Piatra de rectificat.

I.       Miscare principala;

II.     Avans circular;

III.   Avan longitudinal;

IV.  Avans de patrundere;

V.    Miscare de potrivire;

VI.  Masa inclinabila.


Daca doriti o masina de rectificat rotund exterior, emasiniunelte.ro ofera o gama diversa de masini pentru rectificat metal. Ofertam o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru masini pentru rectificat rotund.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns