Masina de frezat prin copiere – procedee de exploatare

O masina de frezat prin copiere este destinata copierii diferitelor piese precum figuri, imagini, texte etc.

Aceasta masina de frezat prin copiere executa procedeul de prelucrare cu un cap frezor ce se deplaseaza pe toate axele prin metoda “punct cu punct”.

Freza are o parte taietoare care realizeaza pe suprafata piesei de prelucrat forma sau conturul dupa o matrita.

Modele de masina de frezat prin copiere

  • Masini de frezat colturi rotunde;
  • Masini de frezat canturi;
  • Masini de copiat, pantograf.

Masina de frezat prin copiere – frezare colturi rotunde

masina de frezat prin copiere -colturi-rotunde-winter-cornermax-deluxe

Masinile de frezat colturi sunt freze pentru copiere utilizate in prelucrarea lemnului la operatiuni de rotunjire a colturilor pieselor de prelucrat.

Masinile de frezat au doua componente de frezat care rotunjesc simultan ambele parti ale piesei de prelucrat, la o singura trecere.

Masina de frezat prin copiere – frezare canturi

masina de frezat prin copiere -canturi-winter-trimmermax-x2

De regula, acest tip de masina se foloseste pentru prelucrarea marginilor pieselor si pentru frezarea surplusului de cant.

Sunt incadrate in categoria masinilor de frezat prin copiere datorita modalitatii lor de functionare, anume prin copierea unei margini pe cealalta fata a piesei de prelucrat.

Masina de frezat prin copiere – pantograf

masina de frezat prin copiere -pantograf-winter-kpf-350x500

Masinile pantograf sunt masini de frezare care realizeaza sculpturi din lemn prin copierea unor modele. Acestea pot fi: figuri, imagini si diverse inscriptionari.

Aceasta prelucrare se poate realiza pe mai multe materiale precum metal, piatra, plastic si alte materiale solide. Pe unele modele se pot realiza chiar si patru copii ale matritei, in acelasi timp.

Unele tipuri de pantografe incep prin copierea unor freze mari si trec treptat la freze de diametre mici (o data cu reducerea materialului ce trebuie indepartat), iar alte modele pot prelucra direct cu diametre mici.

Freza de copiat are o arie relativ redusa de utilizare, functionand dupa acelasi principiu, fiind un echipament profesional specializat.


Daca doriti o masina pentru frezat prin copiere, emasiniunelte.ro ofera o gama diversa de masini pentru copiere. Ofertam o gama diversa de producatori cu renume cu scopul de a oferi solutia optima in functie de necesitatile fiecarui client. Click pentru mai multe detalii si oferte pentru masini de frezat prin copiere.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns